Vackra liv

Neo Arvid Christopher 2011-07-04 Vincent Tiger Ynwa 2013-05-25

Bebis har haft hicka.

Kategori: Graviditet

Och det var helt länge. Måste hållit på i 15 minuter. Var helt jobbigt;) Eftersom h*n ligger med huvudet ner nu så hoppar det till hela tiden där nere...;) Och skrutt har varit helt vild idag, speciellt när jag satt på tåget, och nu när jag kommit hem nu.
Men det gillar jag. Blir så glad när det är full rulle där.

Nudelsoppa o ärtor.

Kategori: Allmänt

Det är min valborgsmat=) Orkade inte laga något mer så det fick helt enkelt bli något som fick snabbt. Men det kan minsann vara gott ändå.

S är på herrmiddag så jag fick fixa någon mat själv. Sen blir det nog utgång för killarna, medans jag o bebis stannar hemma ikväll.
Känner mig trött och har ont i fogarna idag, så vila är inte fel. Men jag har fått massor av nya filmer och så kanske det blir hockey på tv:n sen. Så jag kan nog sysselsätta mig.
Kommer förmodligen sitta här framför burken en hel del också:)

Nu ska jag äta!

BIO!

Kategori: Allmänt

Japp, igår fredag blev det bio med kära Alex. Vi tittade på Water for elephants. Den var faktiskt bra, men lite otäck ibland. =/ Innan bion blev det besök på restaurang där vi åt Planka. Mums!!!
Det blev en mycket lyckad och mysig kväll. Skulle ändå upp och jobba idag så det var bra att det inte blev så sent. Bion slutade redan vid halv 11. Perfa.


fotbad

Kategori: Allmänt

Igår kväll lyxade jag till det med ett fotbad. Kände att mina fötter behövde det efter denna extra tyngden som kommit=) Medan resten av familjen drack vin och åt räkor njöt jag av ett varmt och härligt fotbad i soffan. Fick i alla fall vara med på ett hörn:)
Idag känns fötterna mycket mjukare och är redo för nya utmaningar...

Ont ikväll.

Kategori: Allmänt

Ikväll gör det ont i fogarna också. Blir att gå små korta steg och inte halvsitta i soffan. Då kommer jag aldrig upp=( Nu känner jag att jag klagar lite. Men tills imån har det nog gått över. Får ta en kudde mellan låren och hoppas att jag inte blir kissnödig i natt. Då kommer jag nog inte upp ur sängen;)

Nu ska vi äta lite räkor (inte jag men alla andra i familjen). Jag får titta på. ;)

Torsdag

Kategori: Allmänt

Idag är det torsdag. Redan. Denna veckan har bara sprungit förbi. Har dock bara jobbat 2 dagar än, och har 2 dagar kvar men slutar tidigare på lördag i alla fall. När det är så härligt väder så tänker man inte på att dagarna är långa och man blir väldigt mycket piggare.
Men jag märker att även om hjärnan är pigg så är kroppen desto tröttare. Ryggen värker=/

Imån åker syster vidare. Men fick i alla fall träffa henne i 3 veckor. Nästa gång blir någon gång när bebis tittat ut. ;)
Jag missade BigBrother igårkväll så nu ska jag kolla på reprisen. Får inte missa minsann.
Adjööööö....så länge....

Hemma från Tina;)

Kategori: Allmänt

Jag kom precis från Tina. Blev bjuden på varma mackor i det varma vädret! Mysigt att kunna sitta på balongen och äta. Det längtar jag efter. Snart får jag också göra det;) Bara en månad till vi flyttar ju! Härligt!
Sen blev det BigBrother. Jag missade det igår, och fick ta igen det idag;)
Alldeles lagom sent och nu måste jag hoppa i kojs. Ögonen svider och kroppen är helt slut. Trodde det skulle bli lättare efter långledighet men man kanske vänjer kroppen vid att vara slö. =)




        Gammal bild på mig o Tina från Teneriffa (2008)

Vilket superväder

Kategori: Allmänt

Även idag minsann.... Trodde det skulle bli molnigt och lite kallare, men här skiner solen!
Får passa på att sitta ute nu på lunchen =)
Ikväll bjuder Tina på middag. Trevligt!!;)

v 32

Kategori: Graviditet



Bebis:

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.


Mamma:

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!





Skrivit brevet.

Kategori: Graviditet

Nu har jag suttit och skrivit brevet om omprövningen till FK. Ska skicka in det imån, så jag hoppas att det går hyfsat fort denna gången. Det är ju bara 4 veckor till datumet jag har ansökt om.
S får också läsa igenom det när han kommer hem från jobbet, men jag tror att jag har fått med allt. Hoppas dom tar min ansökan mer på allvar denna gången, men det var man ju aldrig.

Barnmorskebesök idag

Kategori: Graviditet

Idag var jag själv på BM besök. Allt såg kanon ut. Magen växer som den ska, bebis hjärtljud var också mycket bra. Idag måste h*n varit vaken för hjärtljudet låg på 154s/m. ;) BM kände även på magen och bebis har lagt sig med huvudet ner. Så det känns ju skoj=) En riktig förberedelse där minsann. Bra bra!
Jag fick till och med känna så min händer var runt bebis huvud. Så det var häftigt.
Jag trodde jag hade gått upp mer i vikt, men har klarat mig på ca 1 kilo på 6 veckor. Kanske blir en enda stor balong nu i slutet men än har det gått bra. Så länge man äter nyttigt och inte slänger i sig godis så klarar man sig rätt bra.;)

Nästa besök är om 2 veckor, och även den veckan blir det UltraLjud också! Det längtar jag efter väldigt mycket.

Nu ska jag skriva min överklagan till FK om grav. penning.

Sovit som en stock.

Kategori: Allmänt

De senaste nätterna har jag sovit så bra! Knappt vaknat någongång. Det känns så skönt eftersom jag känner att jag behöver bättre sömn. Det går också lite bättre att sova på sidan. Jag vänder mig inte lika mycket nu. Men får dock ont i ryggen av att ligga på sidan så måste byta sida efter några timmar.
På jobbet har ryggen blivit lite värre. På eftermiddagen blir jag väldigt trött i den och det värker och hugger. Hoppas det ska gå bra i denna veckan då det varit långledigt. Sedan är det inte så jättelång tid kvar på jobbet heller, så jag hoppas jag ska klara det utan att bli galen.;)

Snart ska jag kila iväg till Barnmorskan på kontroll. S kan inte följa med idag eftersom han var tvungen att jobba, men det ska nog gå bra ändå. Väga, mäta magen o lyssna på lillfis hjärta. Alltid lika mysigt att höra.

Jag o Magen v 31

Kategori: Graviditet

Magen växer så det knakar och bebis rör sig mer nu än någonsin!

Solig dag!

Kategori: Allmänt

Vilken härlig dag det har varit. Vi kom precis hem från västra hamnen där vi suttit med vänner i solen.
Man blir så glad och pigg i detta väder! Hoppas vintern aldrig kommer igen=) Nu blir det mat och senare beger vi oss till Ola o Vanessa o Charlie för HARRY POTTER!!




Nu har jag...

Kategori: Allmänt

...kokat kaffe och tagit på mig svala kläder och vi ska nu bege oss till hamnen för lite picknick och mys. :)

Sova länge.

Kategori: Allmänt

Jag märkte en konstig sak idag. Jag skulle bara vända mig om och titta ifall det kom mycket solljus vid fönstret. Då märker jag att S inte ligger kvar i sängen!! Helt chockad går jag yrvaket upp till tv rummet och där sitter han och kollat tv. Han vaknar före mig. Det händer verkligen ALDRIG! Tror det har hänt en gång på ett halvår kanske?=) Klockan var dock redan halv 12 och så länge brukar jag aldrig sova. Men min kropp var nog väldigt trött antar jag.

Sitter nu och äter frukost och planerar inför dagen. Tror vi ska ut- antingen till parken här vid oss eller så åker vi ner till västra hamnen och har picknick. Sista dagen för vår ledighet tillsammans:) I alla fall för denna gången.

Söndagskväll

Kategori: Allmänt

Ikväll har Madde o Linus varit här på besök. Vi började med en drink. Jag fick en kiwidaiquiri (alkoholfri såklart) och dom andra tog sig en mojito. Medans maten puttrade på spisen satt vi och pratade lite och sånt mys=)

Vi bjöd sen på Fläskfilé gryta på mexikanskt vis med ris. Mycket gott var det.
Det blev också efterrätt. Vaniljglass med varma bär.

Kvällen avslutades med 3 omgångar av "sequence". Tjejerna mot killarna. Och såklart tog tjejerna hem segern. :)

Det var en mycket lyckad kväll. Klockan är nu kvart över 12 och dom har precis gått hem. Jag själv ska strax hoppa i kojs.


Fina Madde o Jag






Stoffe visar stolt upp den nya kamerna=)



Linus



Madde på spelhumör!=)

Tvätta klockan 07.00

Kategori: Allmänt

Det är något som förmodligen är omöjligt att förstå. Jag o S ställde klockan vid 06.50 för att börja tvätta vid 7.00 på påskdagen!! Och utan några invändningar gick mannen upp och la in tvätt. Ändå 4 våningar utan hiss. Jag slapp följa med dom 2 först rundorna. Han tycker det tar för lång tid när jag följer med.;) Mycket snäll är han faktiskt. Kan ju inte direkt springa i trapporna numera...Men nu sitter vi och äter frukost och ska snart ner igen för att lägga in 2 maskiner till.

Solen skiner in genom fönstret och jag tror att dagen blir underbar!

Skor.

Kategori: Shopping

Idag var vi som sagt på shoppingrunda. Jag skulle mest kolla på skor. Och minsann- jag hittade 5 st par skor. Det var perfekt! Så nu har jag sommarskor. ;)






Jag är mycket nöjd med mina inköp. Lätta och bekväma att gå i. Det kommer att behövas.

Lista på kläder.

Kategori: Graviditet

Jag har nu suttit och kollat på alla kläder vi har inhandlat till bebis, i alla storlekar. Har också skrivit ner dom på en lista så vi vet vad vi INTE behöver handla ;)
Idag blev det en liten söt mössa, 2st bodys med korta ben och ett par byxor. Kom på att vi knappt har några byxor alls så ett par fick följa med hem.

Nu behöver vi inte köpa så mycket mer kläder, men mycket annat ska handlas. Men det känns som det kan vänta några veckor till eftersom vi knappt har plats för några saker i vår lägenhet. Men det kan vara skönt att har handlat mycket innan man blir för stor och klumpig. ;) Kommer ju bli många timmar i affärerna.

Uppe med tuppen igen.

Kategori: Allmänt

Som vanligt på mina "lediga dagar" är det ingen sömn som gäller. Bebis har bestämt att jag ska upp och inte sova längre. 9-halv 10 brukar vara en passande tid tycker h*n. Så det är bara att pallra sig upp. Så jag sätter mig vid datorn och kollar lite=) Mannen får fortsätta att sova några timmar till.
Vi hade tänkt åka ut och shoppa lite skor till mig senare. Kan vara passande då jag bara har ett par skor som jag vill använda nu. Och lite variation är alltid kul.

Det ser ut som att vädret är jättefint, och det skulle tydligen bli runt 18 grader idag;) Det gillar vi!!

Innan frukost ska jag sätta igång ett avsnitt av big brother som jag missat. Passar perfekt när S sover.

Filmmys

Kategori: Allmänt



Nu ska vi kolla på denna filmen. Efter tacos och parlamentet blir det filmmys. Är lite trött så det känns alldeles perfekt!
Kanske också ska ta fram min chips med dipp. Hmm....eller kanske klarar mig till imån;)
Men annars bara ligga i soffan och ta det lugnt. Kan behövas.

Det blev tacos!

Kategori: Allmänt

När vi väl kom till hemköp så beslöt vi oss för att fredagskvällens middag skulle bli tacos! Mums!!!

Klagan

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma igen. Men vad ska man hitta på för skoj idag? Kanske mest mysa till en film? Är sugen på att gå och handla så jag snart kan börja laga någon mat. Men frågan är vad man ska äta?

Jag är fortfarande förkyld. Näsan rinner och jag känner mig igenkorkad.=/ Nu vill jag att den ska försvinna. Är ju redan anfådd och irriterad sen innan, och en förkylning gör inte saken bättre faktiskt.

Påskledighet!

Kategori: Allmänt

Dagen idag har ju varit fantastiskt fin! Varmt och soligt. Vi är nu uppe i Småland hos mina föräldrar o syster med pojkvän. Det har precis blivit lite påsklunch och äggmålning.

Snart ska vi åka tåget hem till Malmö. Var länge sen jag o S åkte tåg ihop. Tror det var i augusti eller något sånt.;)


Nicholas, Lisa, Jag, Stoffe o mamma. Här målar vi ägg.



Lisa med mat i hela munnen. =)



Yrvaken med nya kameran!

Påskfika på lunchen=)

Kategori: Allmänt

Isabell hade bakat bullar. Så vi tog ett kopp te och lite bullar och hade påskmys ute i solen under lunchen. Det var kanonvarmt :)




Förkyld!!

Kategori: Allmänt

Då har jag gått och blivit förkyld. Tror det kan vara första gången sen jag blev gravid? Drygt. Är redan jobbigt att röra sig och blir lätt anfådd...Nu ska man tydligen få det ännu svårare. Hoppas den inte blir långvarig i alla fall.
Det är ju så fint väder nu och då vill man ju vara ute men vågar inte klä av mig direkt ifall denna förkylningen håller i sig=(
Jag får ta och inhandla halstabletter idag så halsen i alla fall inte gör ont.

Ondagskväll med fina flickor

Kategori: Allmänt

Idag blev det lite onsdagsmys med Jossa, Malin o Anna. Lagade god köttfärssås o spagetti!!
Kollade även på reprisen av BB och sen avslutades kvällen med Sveriges mästerkock! Så mysigt!


Malin o Jossa ville inte alls vara med på bild, men det struntade jag visst i!=)


Söta Anna poserade snällt!

 

 

Sömniga djur

Kategori: Allmänt

Jag var tvungen att ta kort på dom sömniga djuren. Systers katt o föräldrarnas hund! =)

 



Då närmar sig BF med stormsteg!

Kategori: Graviditet

Den här räknaren på min sida går en dag fel, men det gör inget=)
Nu är det bara 68 dagar kvar!!!!
Det kommer gå ännu fortare nu när det börjar bli vår och allt ska köpas och vi ska flytta osv.

Jag måste nog snart gå igenom vad vi ska införskaffa till bebis. Det "stora" sakerna är klara men allt smått är inte alls klart. Det går väl bli en liten lista att avbocka snart!

v 31

Kategori: Graviditet


Bebis:

Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram.

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.


Mamma:

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

Kvar på salongen

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag kvar på salongen och blir alldeles fin i håret. Isabell står precis i detta nu och övar på mig till gesällen. Hon själv har färg i håret. =) Blir lite mörkare än innan. Tror det blir kanonfint!
Jag har också klippt mig idag;) Fast bara lite, men det känns väldigt skönt i alla fall.
Jag längtar tills vi ska slänga i lite färg i mitt hår. Men jag får hålla mig i 2 veckor till. Utväxten är väldigt SYNLIG!=)

Snart påsk.

Kategori: Allmänt

Hemskt vad tiden går. Snart är det påsk, och långledigt. Det är mycket inplanerat men också mycket vila! Systern min är fortfarande på besök så det blir lite påskmiddag med min familj först. Hoppas solen håller sig framme hela tiden;)

Ingen gravpenning.

Kategori: Allmänt

Tyvärr fick jag ingen grav. penning. Är väldigt besviken. Men visst, det var säkert en jävla surkärring som tog emot mitt papper. Får väl ta ut föräldrarpenning lite tidigare då. Hade tänkt spara lite men det blir nog inte så. IDIOTER.

Sol på lunchen

Kategori: Allmänt

Tänk vad ca 50 minuter kan göra när man inte solat på typ ett år=) Satte mig ute i det underbara vädret på lunchen och tänkte inte alls på att solen var så stark. Då kan jag fortfarande bli solbränd i alla fall=) Var lite orolig där..hehe!

 

18 grader SOL!

Kategori: Allmänt

Satt och läste tidningen precis, trött som få och skulle precis gå från borden när sista sidan kom upp med vädret! Jag trodde faktiskt att det först var feltryckt, men det är nog sant. Här ska det bli 18 grader sol idag! Nu kan det väl inte komma mer snö?

Våren är ju så välkommen!

Magen o jag v. 30

Kategori: Graviditet

Dagens magbild:


Klänningen står minsann rakt ut=)

 


O här syns kulan lite mer


Charlie 1 år!

Kategori: Allmänt

Det blev lite tårta o kakor o kaffe hos Ola och Vanessa idag, då lille Charlie firades! Han själv var sjuk och var lite ledsen. Men vi fick se honom ett par gånger mellan sömnen! Stackars liten!=(
Men han fick i alla fall mycket fina paket! Det var en mycket trevlig eftermiddag även om vi inte kunde stanna så länge.


Vanessa fick öppna Charlies paket eftersom han var lite krasslig.



 


Linus o Madde äter tårta=)



Mitt hjärta o jag!


Pappa Ola med sjuklingen och födelsedagsbarnet!

Dagens lunch

Kategori: Allmänt

Idag blev det ris, korv stroganoff o bönor. Mums! Men jag kanske åt lite för mycket. Känner mig helt slut nu=)




Kalas!

Kategori: Allmänt

Om några timmar ska vi på kalas för lille Charlie fyller 1 år!! Vad tiden går snabbt. Kändes som vi var på dop alldeles nyss ju. Han har blivit så stor, och är en alldeles supersöt liten gosse! Tjejerna kommer minsann dregla efter honom när han blir äldre;)

Tänkte slå in hans paket nu!!

J*vla ont.

Kategori: Graviditet

I 2 dagar har jag haft svin ont i fogarna. Har inte kunnat gå upp ur sängen själv. Det är så frustrerande! Igårkväll när vi skulle gå hem från restaurangen gick vi i snigelfart eftersom jag hade så ont så prommenaden tog 45min istället för 20. Stackars S;)
Hoppas det inte är ihållande och att det bara är nu en period. Det har ju nämligen varit så förut, och sedan har jag mått kanon ett tag och inte känt av det alls. Men man vet ju aldrig.
Nu börjar BF närma sig och bebis blir ju bara större. Så jag kanske inte har den turen att det släpper....Men jag är optimist!

Snart kommer S hem med mjölk, pålägg och lite smått och gott som han varit och handlat så vi kan äta frukost. (Jag får inte följa med eftersom jag går så sakta=))

Ögonen...

Kategori: Allmänt

.....orkar inte vara öppna många minuter till. Jag måste hoppa i kojs nu känner jag. Trevlig lördag på er alla som orkar vara upp en stund till;)

Kvällen 16/4

Kategori: Allmänt

Direkt när jag kommit hem till Malmö duschade jag och tog på mig några icke håriga kläder och så begav vi oss till en restaurang. Vi mötte upp ett par där där. S hade spelat match och hade då bestämt träff med en i laget och hans sambo. Det var en trevlig kväll, men vi kom hem redan vid 10. Eftersom jag jobbat idag var jag lite trött;)





Killarna kanske drack några öl för mkt=)

En fullspäckad dag

Kategori: Allmänt

Dagens schema ser ut följande:

* Jobba 9-14

*Fylla på mina naglar 14-15

*Åka tåg till Malmö 16.12 - 18.16

* Äntligen komma hem och sätta mig i soffan=)


Sen får jag se. Kanske blir en lugn kväll.
Men imorgon blir det kalas för lilla Charlie som fyller 1 år!!!

Kamera!

Kategori: Allmänt

Nu har vi äntligen köpt en kamera! Blev en NIKON d3100. Då kommer mina bilder bli lite finare - även här på bloggen.;)
Perfekt att jag förhoppningsvis kommer lära mig den innan bebis kommer. S får lära mig. Är inte så bra på sånt.

SCREAM 4

Kategori: Allmänt



Ikväll har jag, Emma o Anna varit på bio. Blev inte mindre än SCREAM 4!! Haha, det var lite kul. Kommer ihåg när första filmen kom 1996 och man bara var 10 år. Skitläbbig! Denna var nog i samma "läskighetsstuk", men jag blev inte lika rädd....;) Men det var i alla fall kul att se filmen. Och det är alltid skoj att träffa underbara tjejer!

Fudge

Kategori: Allmänt

Igårkväll var vi ju på visning med salongen. Det var fudge som visade upp lite galna frisyrer och färger. Det var trendigt och glatt;) Dom bjöd även på dans av modellerna. Det var faktiskt något ovanligt.

Slutade vid 5. Jag och Isabell körde i ilfart ner till stan och var väl där vid 20 över 5 eller så. Då behövde vi ju något att äta, så vi stannade vid någon sibyllakiosk och jag tog köttbullar med mos.;)

Sen direkt därefter körde vi till Kalmar. Visningen var i Kalmar slott och började vid 7. Det var liiiite stressigt... Men det var trevligt och en liten mysig roadtrip sådär på en torsdag!









 


Några av mina kollegor tittar nyfiket på=)

Nu är jag hemma

Kategori: Allmänt

...eller i alla fall hos mina päron. Kom precis från visningen i Kalmar, och ska hoppa i kojs med en gång. Natti!

Visning

Kategori: Allmänt

Idag ska vi på visning med jobbet. =) Ska bli spännande att se ifall något nytt och kul kommer i vår/sommar. Blir en liten resa, eftersom visningen är i Kalmar.
Tror vi blir runt 10st från jobbet som följer med. SKOJ! Kommer med bilder och mer uppdatering om det imån!

Snart blir det gissning....

Kategori: Graviditet

...om när bebis kommer att se världen för första gången. (vikt och längd också) Inte ännu men om några veckor tänkte jag lägga ut det. Ska bli lite spännande att se vad andra tror;)

Deklarera

Kategori: Allmänt

Då var det snart dags att deklarera. Lite krabb med min dekleration, men jag ska fixa det alldeles strax så jag också kan få lite pengar tillbaka=) Dock blir det inte förrän augusti eller så. Brukar annars få i juni. Men dom pengarna behövs nog mer i augusti i år faktiskt;)
Skönt att jag inte skulle betala något. + att eftersom jag kör varje dag kommer det bli lite extra i form av reseersättning. Perfa!

Redan v 30!

Kategori: Graviditet

Oj, då har vi redan gått in i vecka 30. Då är det bara runt 10 veckor kvar nu. Den här senaste tiden har bara flygit iväg och verkar gå fortare och fortare. Nu när BM besöken är tätare så märker man också att tiden går snabbt.

Magen växer och gror. Den har sjuknigt jättemycket så nu är den inte så högt upp som förut. Bebis har också blivit tyngre. Det känner jag framförallt i huden- då det stramar mycket mer än förut. Men annars mår jag toppenbra! Lite halsbränna, men det överlever jag=)

Ringt FK

Kategori: Graviditet

Som vanligt är det någon jag är osäker på och var idag tvungen att ringa FK. Men jag vet inte ifall hon svarade rätt för förra gången sa dom tvärt om. Jag kan bli tokigt. Vem ska man tro på?
Hon sa också att jag snart får reda på ifall jag får grav.penning eller inte. Jag hoppas naturligtvis på att jag får det, men är väldigt osäker. Verkar vara svårt att få det.
Jag sökte dock bara för 30 dagar. Kände att jag minsann ska klara jobba fram tills dess =)Men vi får se.

seg...

Kategori: Allmänt

Det var nästan så att jag inte vaknade när det ringde i mobilen i morse. Usch, vad trött jag var..=/ Vädret är inget vidare heller så någon solstråle vaknade jag minsann inte av.
Det var verkligen svårt att gå upp idag men det är onsdag och helgen närmar sig!

Fint fint!

Kategori: Shopping


Denna resesängen blev inhandlad igår. Köpte även till ett skötbord som man fäster uppe på ena sidan. Inte dumt alls faktiskt. Väldigt smidig att sätta upp och fälla ihop med. Vi känner oss mycket nöjda. Köpte den på babyproffsen.


IKEA STOCKHOLM Vitrinskåp svart Bredd: 75 cm Djup: 37 cm Höjd: 174 cm
Jag är lite sugen på detta vitrinskåpet från ikea till vår nya lägenhet. Jag har velat ha den väldigt länge, men vi har ju inte haft någon plats. Men med en lägenhet med 50kvm större än vår nuvarandra så ska den väl kunna få plats?;)

v 30

Kategori: Graviditet


Bebis:

Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.

Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

Källa: babycenter.com

Regn regn.....

Kategori: Allmänt

Det är så typiskt. Varje gång vi har bestämt oss för att gå en prommenad runt sjön så kommer regnet... Förra veckan var lika dan. Alex och jag är inte vänner med vädergudarna. Men idag skulle också Emma med, vilket hade varit superkul! Var länge sen jag träffade henne. Får bli en annan dag.=/

Det har varit sol och fint väder heeeeeela dagen, men vid 5 tiden kom regnet. Vi skulle mötas vid kvart över 6. Så typiskt. Otur....
Men det är bättre med regn än snö- absolut! Nu vill vi inte ha mer snö!

Mitt hår...

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag är den längst utväxt på håret av alla frisörer...haha... Fy fan vad jag ser ut. Var 10 veckor sen jag färgade utväxten tror jag. Hade tänkt färga om 3 veckor. Hoppas jag står ut. Vill gärna inte färga fler gånger under grav. då jag är rädd att färgen inte blir bra (vet ju aldrig), och vill inte tappa något hår. Inte i onödan i alla fall. Väntar jag 3 veckor till så håller det sig till bebis tittar ut. + att jag blir nyfärgad till Isabells gesällprov, som jag ska sitta som långhårsmodell.

Jag har tänkt på att jag faktiskt inte har tappat alls mycket hår nu den senaste tiden. När jag har borstat håret är det nästan inget hår i den. Så det känns ju väldigt bra. Är dock nojig över att jag kommer tappa som fan sen bara;)) Hoppas inte...

Mumsar i mig.

Kategori: Allmänt

Just nu sitter jag och mumsar i mig dagens lunch. Det fick bli fiskpinnar, pasta, brysselkål, stekta champinjoner, sparris och hollandaisesås och ett glas vatten. Det är väldigt gott;)

Öronproppar

Kategori: Allmänt

Jag kan bli galen på byggarna som fixar innegården!! Dom börjar vid 7 och bankar och slår och gjuter cement eller va fan dom gör!=/ Det känns som dom är i mina öron. Min lediga dag och inte får jag sova längre än till sju. Eller innan fick jag inte det- men nu.........ÖRONPROPPAR! Min räddning!!! Jag fick sova ända till 10! Så nu är jag pigg som attans!

Nu sitter jag och äter frukost och ska sätta igång BigBrother som jag missat 3 avsnitt av. Mys med mig själv!

Natten närmar sig...

Kategori: Allmänt

Jag sitter och funderar på ifall jag skulle ta och sova. Jag köpte mig 11st filmer på Hemmakväll i lördags. Kanske ska ta och sätta igång en av dom och ha en myskväll. Kommer förmodligen somna efter 10 minuter, men eftersom jag är ledig imån kan jag fortsätta se den då.
Ja så ska jag göra. Ska bara säga till S också. ;)

Det fanns typ 10000 filmer att välja mellan och det var väldigt svårt att inte köpa med mig alldeles för många. Tur att jag har Stoffe med mig som kan stoppa mig...;) Kostade ju bara 19kr styck.



Natti!!!

BVC

Kategori: Graviditet

Vi sitter och funderar lite på vilken BVC vi ska välja. S kommer få bestämma det eftersom jag inte är från Malmö, och är då inte så insatt i vad som sägs vara bra. Men jag litar på hans omdöme:)
Barnmorskan tyckte att vi redan nu skulle skicka in papperna om det, så då får man väl lyda=) Lika bra att ha det gjort. Då är det ännu en sak mindre att tänka på...

Shoppinggalna i vårvädret.

Kategori: Shopping

Idag blev det en lång dag med besök i massor av babybutiker. Vi var ute efter en resesäng till bebis och en bärsele. Igår var vi i Växjö och provade en bärsele som vi gillade, men köpte den aldrig. Men vi kände idag att det var dags. Var på babyringen i Malmö o shoppade den. Fick dessutom till ett överdrag då. Inte för att vi skulle köpt det annars, men gratis är gott;)

Det blev aldrig en säng, men vi har kollat ut en så i veckan köps den nog in. Eftersom vi kommer vara på resande fot en del i sommar/höst blir det perfekt!

Jag hittade istället en babysitter med TUMMEN som jag blev alldeles kär i. Så den fick följa med hem. Jag har blivit lite fäst vid Tummensaker så det blir nog mer saker med det motivet;)


                           Så söt så=)

79 dagar kvar!

Kategori: Graviditet

Oj vad tiden går. Snart är DU här;)

Min skötväska!!

Kategori: Shopping

Nu har jag äntligen köpt min skötväska! Jag så himla nöjd!;) Fick bli den svarta eftersom den vita förmodligen skulle blivit alldeles för smutsig. Men den svarta blir perfa!

Stoffe får köpa sig en egen för han vägrar använda sig av den=)

Mys i solen!

Kategori: Allmänt

Idag var det så härligt med solen som sken! De var fint redan på morgonen när jag gick upp och höll i sig hela dagen.
Vi bestämde oss för att åka en runda till Växjö för att kolla lite på Babyproffsen, men innan dess blev det kaffe och mys i trädgården hos mina föräldrar.





    Lilla Selma gömmer sig bakom en buske





     Zico är väldigt glad över att få vara ute






        Älsklingen njuter minsann också=)

Nu är syster här

Kategori: Allmänt

Igår kom syster och hennes pojkvän till Sverige. Det var ju väldigt roligt! Hon blev väldigt förvånad över hur stor magen var och kunde minsann inte hålla händerna borta från sparkarna. Eftersom h*n sparkar hela tiden så var hon som en svans efter mig;)

Det blev dock inte så sen kväll igår eftersom vi alla var jättetrötta, men ett par timmar kunde vi sitta och prata i alla fall.
Som vanligt vaknade jag tidigt (9.00), men hade då ändå sovit i 10 timmar så det kändes okej ändå;)

Inköp av en kossa!

Kategori: Shopping

Jag var idag på en leksaksaffär och kunde inte motstå denna söta snuttefilt!=)
En liten kossa. Alldeles underbart söt!

 

Ett enormt midjemått

Kategori: Graviditet

Det är var jag har numera. Mätte det igår, och nu har jag spräckt 100cm-strecket!=) Haha, då fattar man hur stor magen har blivit.
Från 63cm till 100cm. Och då har jag några månader kvar. ;) Spännande att se hur stor magen kan bli utan att spricka. Känns som den är på väg att göra det nu nämligen.
Ibland tror man att bebis vill krypa ut ur skinnet på magen, men h*n ska minsann få stanna ett tag till!
Det är minsann en galen bebis jag har i magen...;)

Bra saker

Kategori: Allmänt

Här är lite bra saker:


*Det är bara 6 veckor kvar på jobbet innan jag går hem och vilar kroppen!!

*Mindre än 5 veckor kvar till vi får se vårt mirakel igen!!=)

*Ca 11 veckor kvar till skrutten är beräknat att titta ut!!

*Mindre än 8 veckor tills vi flyttar!!!!



Tiden kommer förmodligen springa iväg!
Det kommer vara massa BM besök mellan och det är mycket som är inbokat att hitta på - framförallt på helgerna!
Dessutom är det vår nu och då går inte tiden långsammare heller!;)

Fruktoman

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag blivit en fruktoman faktiskt. Inte för att det blivit godare, utan för att det blivit en vana;) Mycket vitaminer. Duktig är jag minsann.
Idag blev det kiwi och clementin.
Försöker att få i mig mellan 2-4 frukter om dagen. Bra gjort!


                                Mumsi!

10 timmar

Kategori: Allmänt

Så länge sov jag i natt. Helt fantastiskt!!! Hoppas jag är lite piggare idag på jobbet. Igår kändes det som jag skulle somna när som helst;) Jag känner mig redan lite piggare faktiskt, så kanske.

Tänkte gå och sova...

Kategori: Allmänt

men kollade på klockan och såg att den bara var kvart över 8!!! Känns snarare som kvart över 11. Jag tror faktiskt jag ändå hoppas i kojs. Då är jag ju förhoppningsvis utvilad tills imån. (Kanske) NATTI!!!

Jobbiga naglar...

Kategori: Allmänt

Jag älskar mina fixade naglar, men nu är dom JOBBIGA! Jag skriver på alla knappar på tagentbordet samtidigt och får hela tiden ändra eftersom det blir jättekonstiga ord=/ Haha. Tur att jag beställt tid för påfyllning nästa lördag! ÄNTLIGEN!

Idag fick jag brev från försäkringskassan. Beslut om min föräldrarpenning. Skönt att det är fixat och att dom redan kollat upp det så slipper det bli några frågetecken ;)

2 dagar kvar...

Kategori: Allmänt

...tills syster yster kommer och hälsar på i detta kalla land. Hon bor i Italien/Teneriffa (6 månader åt gången) och ska nu på besök i Sverige. Det blir första gången hon ser mig gravid så det ska bli lite extra kul. Då får hon se sin syster lite tjock. För så här mycket har jag aldrig vägt någonsin... Spännande=)



                                  Mikaela o Systern min

Mardrömmar

Kategori: Allmänt

Jag har nu i 2 nätter drömt att det har kommit massor av snö! Jag hoppas verkligen inte att det är någon sanndröm!!!=/ Våren du är välkommen! Men vart tog solen vägen?

v. 29

Kategori: Graviditet


Bebis:

Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.


Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.

Min kula v 29.

Kategori: Graviditet

Jaha, då man in i v. 29 idag. Då är detta dagens mage;)

Spice n rice.

Kategori: Allmänt

Ikväll blev det middag efter jobbet med Alex. Mycket trevligt!!! Det var ett tag sen nu så då finns det alltid saker att prata om. Dock blev det inte så sent, eftersom jag är galet trött idag men en liten stund är heller aldrig fel!


               All mat blev uppäten=)




                         Underbara Alex!

BM besök o diabetestest

Kategori: Graviditet

I morse skulle jag vara hos BM vid strax innan åtta. Fick inte äta eller dricka något efter 12 i natt. Jag som tycker om vatten...:/
Skulle kolla ifall jag hade något risk att få graviditetsdiabetes. Fick dricka något väldigt sött i ett stort glas, och sedan vänta i 2 timmar innan dom skulle ta stick i fingret.

Efter en timme av väntan fick jag komma in för ett vanligt besök då magen skulle mätas (följde kurvan perfekt), och så fick vi även lyssna på bebis hjärtljud. Det pickade på fint där inne.
Järnvärdet såg fortfarande perfekt ut så inga järntabletter här inte.

Därefter fick vi vänta en stund till innan det hade gått 2 timmar sen jag druckit det stora glaset. Och ingen diabetes här i sikte i alla fall. Det var jätteskönt!!

Magbild v 28

Kategori: Allmänt

Här är jag i v 28. Kanske lite svårt att se då jag har tröja, men det blir tyvärr inga magbilder utan=)

Killarna vs. tjejerna...

Kategori: Allmänt

Killarna spelar playstation medan tjejerna sitter vid datorn och kollar bloggar=)
(igårkväll)
Det blev en väldigt sen kväll- i alla fall för att vara söndag och för att jag skulle upp vid kvart över 7 i morse...;)
Men mycket, mycket trevlig.















Vi fick lägenheten!

Kategori: Allmänt

Det känns så underbart! Äntligen är det klart. Vi fick lägenheten och alla papper för bytet är påskrivet och klart. Förhoppningsvis blir flytten den 2:e juni, alltså mindre än 2 månader kvar. Jag kommer dock inte bli till så stor hjälp, men jag tycker ändå bäst om att titta på och peka=)

Det blir en stor lägenhet- 105 kvm - inglasad balkong - 4:a - mitt i centrala Malmö - översta våningen. Kunde nästan inte bli bättre!

Nu kan man ju titta lite smått på möbler. Det kommer verkligen behövas att köpas eftersom vår nuvarande lägenhet är på 54kvm.;) Ska också kolla lite på saker till bebis rum. :)


           
             Gammal bild på oss=) 2008!

Lakers!

Kategori: Allmänt

Nu är Växjö klara för elitserien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ändrade planer.

Kategori: Allmänt

Blir ingen bio och middag ute ikväll:/ Drar hem till Ola o Vanessa istället för en helkväll där. Det blir nog lika trevligt;)

Bio kväll

Kategori: Allmänt

Vi ska möta upp Ola o Vanessa på O´learys på Entre. Blir en matbit- sen väntar bio.
Vi får hoppas att filmen är bra, det återstår att se;)
Kvällen kommer definitivt bli kanon.

Nya inköp till mig=)

Kategori: Shopping

Mina svarta mammabyxor hade visst ett hål i sig, så vi var idag och bytte ut dom. Dom är väldigt sköna så ville ha lika dana. Blev också lite andra kläder till mig, eftersom magen blivit så stor att den inte får plats i så mycket av mina andra kläder.
Blev också 3st långa linnen i olika färger - svart, vit och orange. Det behövs alltid.


En söt liten klänning. Den är bra eftersom det inte spelar någon roll hur stor magen är. Den får plats ändå.;)




Blev också denna söta skjortan. Kan också magen växa i.;)

Blev en tröja till, men dock ingen bild än.
Det blev också en pyamas till lillskrutt. Kunde inte motstå.

Skrattar ihjäl mig

Kategori: Allmänt

Jag satt precis och kollade på avsnitten av BB som jag missat. Och jag tror att jag har väckt Stoffe 1000 gånger av mitt skratt. Det var det roligaste jag sett på vääääldigt länge!!! SKRÄCKNATTEN! Det är så j*vla roligt att se någon annan så rädd. HAHA!!=) Nu har jag i alla fall fått ett gott skratt. Nu kommer jag genast leva 5 år extra.
Ingen komedi slår något sånt...Skadeglädje;)

Upptagen igår...

Kategori: Allmänt

Ja igår var det inget bloggande alls. Det är svårt att hinna blogga när jag jobbar lördag. Då blir det jobb mellan 9-15 och sen går jag direkt till tåget och åker till Malmö.... Sen igår åkte vi till några vänner och åt middag- och kom hem efter 12. Så det fanns ingen tid över=/

Men gårdagen var kanontrevlig. Det blev grillning med hemmagjort vitlöksbröd och till efterrätt fick vi blåbärspaj och hemmagjord glass. Det var SUPERGOTT!

1:a April

Kategori: Allmänt

Den stora skämtdagen! På facebook såg man en massa skämt, men annars har jag nog klarat mig faktiskt. Lurade dock Isabell lite idag. Lite roligt var det!! Hon tyckte nog inte det=)

Ringde nyss syster yster. Hon fyller år idag. Blir hela 27 år!! GRATTIS till henne! Jag skickar en liten balong o tårta här på nätet till henne. Hoppas hon blir glad;)
Hon kommer hem till Sverige och hälsar på nästa fredag med sin käraste. Det ska bli trevligt, då vi inte träffats sen oktober!!! Vet inte hur länge hon stannar men några dagar hinner vi ju ses!


JA!!

Kategori: Allmänt

Nästan alla snö är borta! Nu kan man nästan inte tro att det varit vinter..(eller kanske). Men nu börjar våren smita fram så smått. Det är i alla fall redan 6 grader här idag. Och klockan är bara 8. Det är ju något positivt i alla fall.
Men när jag åker hem varje helg så slipper jag snön i alla fall. Där har det inte funnits snö på lääänge. Kanon!

(Glömde min kamera hemma i Malmö IGEN) - Därför har det inte blivit några nytagna bilder denna v. Jag är minsann glömst. Och kanske lite stressad när jag ska åka tillbaka efter en skön helg.