Vackra liv

Neo Arvid Christopher 2011-07-04 Vincent Tiger Ynwa 2013-05-25

Ta fram solglasögonen

Kategori: Allmänt

Satt och rensade lite bilder på datorn. Kom då på när jag såg denna bilden att nu kanske det är dags att ta fram solglasögonen? När jag kör till jobbet så är faktiskt solen framme ibland;) Hmm, men vart har jag lagt dom? Får nog ta och leta upp dom till helgen. Det skulle väl bli fint väder snart? En fågel viskade det i mitt öra! Jag HOPPAS verkligen på det. Jag och vinter är inge bra vänner. Jag och sommaren däremot- BÄSTA VÄNNER.


kanske ska sova tidigt idag

Kategori: Allmänt

Det kan vara på tiden... Men jag måste bara kolla på BB innan=) Sen blir det att hoppa i kojs. Är väldigt trött idag känner jag allt. Ögonen svider =/
Jag är väldigt glad över att jag inte är en zombie längre men man får vara trött ändå på kvällan. Har ju ändå jobbat idag.

Kanske sportintresserad?

Kategori: Graviditet

Skrutt i magen kanske blir sportintresserad- precis som sin mamma o pappa=) När jag satt o kollade på hockeyn igår var det full rulle HELA tiden....

Växjö Lakers.

Kategori: Allmänt

Jag måste säga att fan vad bra dom varit. Blir helt förvånad. Har visserligen bara kollat på TV:n men dom spelar riktigt bra och rolig hockey. Hoppas dom nu vinner nästa match. Då ser det väääääldigt bra ut. ;) Och det får vi hoppas på. Vore väldigt roligt ifall dom kom upp i elitserien. Jag håller i alla fall alla tummar och tår.

BARA 90 DAGAR...

Kategori: Graviditet

kvar till BF nu. Oj! Nedräkningen har börjat.....

Brandlarm på jobbet.

Kategori: Allmänt


Jag tror att jag blev lite döv idag. Vid klockan 5 går brandlarmet på jobbet. Vi visste det dock eftersom det bara skulle testas. Men vad vi inte visste var att det skulle tjuta i typ 20 minuter. Jag har min stol precis vid larmet och får så j*vla ont i örat. Hade ju kund. Fick flytta mig till stolen längst bort som inte användes. Skyndade mig att föna håret på kunden och sen direkt på med jackan och satte mig utanför dörren. Fy vilket hemskt ljud!!!
Det känns inte som dom kan "testa" brandlarmet i 20 minuter på en frisörsalong. Grrrr..!!!



Bebis gillade inte alls det tjutande ljudet. Det blev full fart på knoddis då det började tjura så hemskt. =/ Stackars liten...

Innan graviditeten.

Kategori: Allmänt

Ja här är jag minsann inte höggravid=) Det är när man tittar på bilder innan graviditeten som man ser den stora skillnaden.



                                           Jag o Emma



                                  Jag, Emma o Madde

3:e trimestern- HÖGGRAVID.

Kategori: Graviditet

Har nu gått in i v. 28 och kallas numera höggravid. Det känns ganska konstigt att säga så. Men det är klart. Det är nu mindre än 3 månader kvar till BF, och tiden kommer i alla fall flyga iväg.
Hoppas jag inte går upp allt för mycket mer nu... Då blir det väldigt tugnt att bära. Mina muskler är minsann inte vana vid att bära dessa extra kilorna=) Ryggen är den kroppsdel som tar mest stryk. ;)






Hittade detta på pampers.se:

Här kommer några tips för att göra de sista tre månaderna lite lättare:

* Ta en lugn promenad dagligen. Den friska luften piggar upp, blodcirkulationen stimuleras och eventuell stelhet kan lindras.

 * Gå på profylaxkurs där du och din partner kan förbereda er inför förlossningen. Du får också lära dig andningsteknik, avslappning och stretchövningar. Använd avslappningsövningarna som du lär dig där i kombination med musik för att hjälpa dig slappna av och fokusera på förlossningen.

 *Sov på sidan under denna period. Använd kuddar för att stötta rygg och ben. Sov minst sju timmar varje natt och ta gärna en lur på dagen så att du är så utvilad som möjligt när förlossningen närmar sig.

 *Förbered dig inför förlossningen genom att genom att skaffa dig så mycket kunskap som möjligt. Då känner du dig mer säker när förlossningsarbetet startar.

 *Gå på alla inbokade tider på mödravårdscentralen så att de kan följa din och barnets utveckling när förlossningen börjar närma sig. Om du vet att allt är som det ska kan du slappna av och njuta av graviditetens sista veckor.

 

Se framåt :

Vad är mest positivt med de tre sista månaderna? I första hand är det all förväntan och spänning. En mängd saker gör denna tid speciell: att veta att barnet växer och är friskt och sparkar allt mer intensivt. Den allra sista tiden kan du uppleva att barnet blir lugnare, det beror på att det inte längre har så mycket plats att röra sig, det är trångt i livmodern. Att förbereda för förlossningen, tänka på namn, köpa barnkläder och ordna allt som behövs i hemmet, och insikten om att barnet snart kommer att vara här. Detta är en fantastisk tid, försök att slappna av och njuta av den. Nu är det snart dags!

v. 28

Kategori: Graviditet


Bebis:

Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.


Mamma:

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

Sommartid!

Kategori: Allmänt

Det är så skönt nu när man vet att det börjar närma sig ljusare tider. Dessutom är det ju väldigt bra att vi ställt om klockan. Då blir det inte mörkt så tidigt på kvällen. ;) Det är till och med ljust när man ska hem från jobbet. Då blir man ju automatiskt lite piggare. Och det behövs nu efter denna sega vinter. Då kommer det nog också kännas att tiden kommer gå lite snabbare fram till juni. Men tiden behöver dock inte springa iväg- måste ju hinna med allt!=)


Skötväska

Kategori: Graviditet

När vi beställde vagnen så köpte vi inte någon skötväska eftersom vi inte riktigt var överrens. Annars hade det varit skönt att ha det gjort samtidigt tycker jag. Jag har hittat en jättefin, men S är inte riktigt lika sugen som jag på den.;) Är ju väldigt tjejig, så han skulle inte kunna använda sig av den. Kanske får bli att vi köper 2st. Det är ett bra allternativ- så får vi exakt den vi vill ha.
Den jag vill ha finns i både svart o vitt. Den vita är lite snyggare tycker jag, men kan ju dock bli lite smutsigare också. ;)
Den är från Emmaljunga.

Snart ska jag bege mig till staden.

Kategori: Allmänt

Ja till Växjö. Ska in och möta upp mamma. Blir lite presentshopping idag. Både pappa o syster fyller år i veckan, så det blir perfekt att shoppa då jag för en gångs skull kan göra det på en måndag. Är ju ledig alla måndagar, men det är väldigt få av dom som jag är uppe i småland.
Kanske åker en sväng upp till jobbet innan jag möter mamma.

Jag kanske till och med köper något till mig själv. Vi får väl se ifall jag orkar.;) Kan ju bli lite trött efter en runda på stan...

Dagssömn

Kategori: Allmänt

Det var länge sen jag sov något på dagen. Men idag blev det så. Ca 2½ timme till och med. S kom hem vid halv 7 och då vaknade jag till liv igen. =) Men vad skönt det var!

Vi var precis och handlade också. Var lite för lite kött i frysen, så det behövdes köpas lite där.

Jag åker tillbaka till småland imån på morgonen eftersom jag ska till tandläkaren imån på förmiddagen. Blir dock en tidig morgon, och det kommer få bli en tidig kväll idag så jag orkar gå upp imån.

Sammandragningar.

Kategori: Allmänt

Japp, sammandragningar är något som kommer och går hela tiden. Har väldigt mycket tycker jag. Och det har jag haft i alla fall 1½ månad. Det kan vara mellan 20-30st/dagen. Speciellt på jobbet då det är stressigt. Min Bm har sagt att jag ska sätta mig ner och slappna av när jag får dom, men det är ju inte så lätt ifall man får flera st. då man klipper en kund. Hmm....Måste dock hålla koll på dom, så att de inte håller i sig länge.
Nu är det inte så konstigt att sammansdragningarna/förvärkarna börjar komma eftersom jag är i v. 27, men man vill ju inte att dom ska komma hela tiden.

Spa igen..

Kategori: Allmänt

Jag kände för att ha lite spamys även denna helgen;) Nu när huden är torr och fnasig tänkte jag ta hand om den lite extra. Känns också bra när man blivit lite plufsig och magen växer som bara den att ta lite extra hand om kroppen.

 

Blev en ansiktsmask från The Body Shop:





Sen la jag även in en inpackning. Self warming:



Blev också fotpeeling och fotcreme så fötterna inte känns så torra och hårda. Jag känner verkligen att jag blivit tyngre. Eller fötterna känner det. =)

Som avslutning blev det en underbar lotion. Så nu känner jag mig som ny!

Underbara bebiskläder.

Kategori: Graviditet


Vilken underbart söt pyamas. =)
Den är från H&M. Det är konstigt att det finns så fina saker. För jag vill ju ha ALLT.



Blev även lite kär i dessa från H&M. Jag kan ju inte köpa allt fint. Då skulle ju bebis garderob vara full redan;)



Måste nog i alla fall införskaffa mig något sånt här;) S har redan köpt en I Love Dad dress. Så jag får också handla något sånt ju;)

Uppe med tuppen.

Kategori: Allmänt

Idag ringde klockan vid 7.20. (Dock den nya tiden vid 8.20) S skulle iväg hela dagen och såklart så kunde jag inte somna om. Det är något jag har väldigt svårt för när jag blivit väckt. Så nu sitter jag och äter frukost och njuter av att vädret är så fint.
Det blev en väldigt tidig kväll igår. Tror vi hoppade i kojs redan vid kvart i 10 eller något. ;) Men då hade jag jobbat och sen åkt tåg i 4 timmar så jag var rätt seg. ;/

Tjejkvälls mys hos Emma igår.

Kategori: Allmänt

Igår blev det en mysig kväll hemma hos Emma. Anna var sjuk, men Tina kom också..;) Det var mycket trevligt. Emma bjöd på tacos och sen hade Tina bakat en slags muffins. Det var så gott men gud vad mätt jag blev!;) Fick en liten present av Emma, som precis varit i London. Superfina bodys till lillknodd:)







Söta flickor




Gott med te;)




MUMS med kakor

Jobbar extra

Kategori: Allmänt

Igår var jag dålig på att uppdatera. Men var inte vid datorn på hela dagen... Nu ska jag till jobbet igen men ikväll kommer mer :)

Jobbar extra idag. S skulle ändå iväg hela dagen så jag tyckte att jag lika väl kunde jobba lite då. Nu när jag än så länge orkar.

Fredag redan...

Kategori: Allmänt

Så skönt. Veckan har rullat på fint tycker jag. Efter jobbet idag ska jag bege mig till Emma. Blir en mysig tjejkväll med tacos o tv. Tina o kanske Anna ska också komma. Himla trevligt..;)

Dock blir det jobb imån, så det kan inte bli allför sent. Trötta jag behöver sömn.

Snart vill jag veta...

Kategori: Allmänt

vart vi ska bo när bebis anländer till denna värld.:) Det var 2 månader sedan vi lämnade in ansökan om en lägenhet och först NU har de börjat titta på dom. Kan ju dröja flera veckor till innan vi ens får besked. Jag menar, ifall det inte blir denna lägenheten som vi vill, så måste vi ju kolla efter en ny. Vi MÅSTE flytta in i juni. Jag orkar knapt gå upp för våra trappor nu. Och då är det ca 3 månader till bebis ska komma. Usch, jag blir så j*vla arg på sånt.
Jag vill ju bara veta...Så jag slipper oroa mig. Någon vagn upp för alla våra trappor hade varit en omöjlighet. Jag hade vägrat. 4:e våningen....Ingen hiss....

Men en sak är bra.... Det är torsdag idag och snart helg. Det gillar bebis- leker akrobat för fullt. Då blir jag på lite bättre humör.

Halsbränna i natt.

Kategori: Graviditet

I natt vaknade jag av en hemsk halsbränna. Tur att jag införskaffat mig någonting för det i förebyggande syfte. Kunde inte somna om innan jag druckit det, och då försvann det på 1 minut. Kanon.

Sov så fruktansvärt dåligt i natt. Eftersom jag bestämt mig för att försöka sova på sidan numera, så skulle jag lägga kuddar bakom ryggen så att jag inte vänder mig om i sömnen. Var inte alls bekvämt så jag vaknade 1000 gånger. Hoppas det går lättare i natt. Måste få riktig sömn....

Ca 1 kilo.;)

Kategori: Graviditet

Enligt räknare på nätet som har gjort genomsnittsvikten på bebisar i magen så ska min lillknodd väga strax över 1 kilo nu. Det känns ju helt konstigt. Visst är det tugnt, men 1 kilo? =) Häftigt ju. Inte konstigt ryggen värker när jag stått upp hela dagen. + att jag har gått upp en del på vågen också. Inte bara i bebisvikt...;)

Fin i håret.

Kategori: Allmänt

Idag blev jag fin i håret. Ska sitta modell åt min kollega på gesällprovet. Som långhårsuppsättning. Så idag fick jag bli fin. Ett alternativ till frisyren i alla fall. Hon är så duktig så=)









Bara övning men tycker det blev väldigt fint idag. Bra gjort Isabell=)

Nu ska jag...

Kategori: Graviditet

gå och lägga mig, och mysa med min mage. Det är full rulle där inne, så det blir perfekt efter en lång dag. <3

Mitt första blåmärke. (Nästan...)

Kategori: Allmänt

Jag får verkligen aldrig blåmärken. Spelar ingen roll vad jag gör. Kan slå mig fördärvad, operera mig eller något- ändå syns det inte något alls.
Jag skulle berätta det för Isabell- att nu när jag tog blodprov så blev det bara en liten prick, inget mer. Så drog jag upp armen. Vad är det jag ser?? Ett jätteblåmärke!!! Jag blev helt chockad. Haha. Och inte gör det ont alls. Vad konstigt. Lite spännande faktiskt- att få ett blåmärke. Hur gammal är jag?=)

Fantastiska sol.

Kategori: Allmänt

Idag skiner solen. Och det är ju så härligt!! Skulle tydligen bli +8 grader idag. Det hoppas jag verkligen på. Även om jag kommer vara inne hela dagen.;) Våren är så välkommen.

Då var man i v. 27 nu.

Kategori: Graviditet

Det är helt konstigt när jag tänker på att jag redan är i v. 27. Då är det bara 13 veckor kvar nu. Mindre än en tredjedel. Eftersom det har varit så mycket att göra nu så har man knappt tänkt att att tiden bara rinner iväg.

Det blir mer och mer trångt i magen, vilket jag märker då sparkarna och rörelserna är så väldigt tydliga nu. Ingen kan missa dom ifall man sätter handen på magen. ;)

v 27

Kategori: Allmänt


Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen. Inte så kul? Läs vad du kan göra själv för att förebygga och lindra.

Jag är en slav utav BigBrother.

Kategori: Allmänt

Japp, det är så. Det är så fruktansvärt kul. Dock missar jag ju det på sändningstid så det får bli på nätet. Funkar kanon. Imorgon blir det fler avsnitt då jag missat 1, och ett till imån;) Tänkte se ett till nu, men klockan börjar bli natt så bebis o jag måste hoppa i kojs.

Det är verkligen konstigt. Jag ogillar tisdagar. O knoddis gör också det. För tisdagar är den dagen i veckan som h*n är som lugnast. Helgerna är det mest lajbans i magen, men tisdagar får jag bara några små sparkar då och då. Ganska komiskt. Så jag ser fram emot morgondagen, då jag får känna lite mer sparkar och slag.;)

Ny jobbvecka.

Kategori: Allmänt

Då var det tisdag och nu börjat ännu en jobbvecka för min del. Dock är jag ledig lördag så det blir inte så lång vecka. Och håller vädret i sig att vara fint så är det perfekt. Nu ska jag till jobbet.

En unge i minuten.

Kategori: Allmänt

Det är ett riktigt bra program. Jag lipar mig igenom hela programmet i princip.;) Så fint att se när ett litet liv kommer till världen. Då bara önskar man ännu mer att det ska bli juni. Men sen vet man ju aldrig. Kan komma tidigare. Ett par i dagens avsnitt fick sin knodd i v. 27-28. Det är som om vi skulle få vår om 1-2 veckor. Så otroligt. :)

Barnmorskan.

Kategori: Graviditet

Idag var vi hos den nya barnmorskan. Så nu går vi här i Malmö. Fick ta massa olika prover och dom såg jättebra ut. Innan har jag tagit 3 järntabletter i veckan, men hon sa idag att jag inte ens behövde ta något överhuvud taget, eftersom mitt järnvädre var alldeles perfekt. Så skönt.

Vi fick också lyssna på bebis hjärta. Det pickade på jättebra. Idag låg det på 148s/m. Mätte också livmodern. Jag följde kurvan perfekt där också. Så det var ett väldigt lyckat besök tycker jag.

Vi bokade också alla besök innan Förlossningen, så det är skönt. Då kan man planera lite mer. Fick tid för UL igen den 10 Maj. ;) Då får vi se lillaplutt igen. ;)

Nya Barnmorskan idag!

Kategori: Graviditet

Vid 14.00 idag ska vi till vår nya barnmorska. Förut gick jag i småland, men numera ska jag gå i Malmö. Så nu är det äntligen dags för att se vad det blir för någon person som ska ha hand om oss tiden innan bebis kommer. Det ska bli spännande. Hoppas vi kommer rätt=) S kommer snart hem från jobbet, så går vi dit tillsammans.

TVÅsiffrigt nu....!!!!

Kategori: Graviditet

Nu när jag tänker på det så har faktiskt tiden gått rätt fort. Jag kommer ihåg när vi satt och kollade upp hur många dagar jag hade kvar av min graviditet, och det då var 230dagar.Nu är det inte ens tresiffrigt. Under 100dagar. Då förstår man att det är nära.

Men nu kan det vara dags att snart börja inhandla lite smått också. Vi har bara än så länge handlat de "stora" sakerna och lite kläder. Tycker att helglerna är ganska fullspäckade nu ett tag framöver, så hoppas vi hinner med lite shopping också;) Är ju så väldigt roligt!!! Och ju större jag blir desto ansträngande är det att gå långa sträckor. Men vi har bestämt att om ca en månad blir det en trip till Ullared! Där hittar man nog en hel del också.

Lite kvällsmat.

Kategori: Allmänt

Idag fick det bli potatismos och fiskpinnar med ärtor och morötter. Äter samtidigt som solsidans sista avsnitt. ;)

Jag v. 26

Kategori: Graviditet

Fika med S i det fina vädret.

Kategori: Allmänt

Nu har jag och Stoffe precis varit och fikat/ätit i stan. Gick en prommenad till stan i det fina vårvädret. Fick dock gå väääldigt sakta eftersom jag fortfarande har lite ont i fogarna. Men det var så mysigt. Sen gick vi och kollade lite på Stoffes kompis som spelade innebandy. Stannade inte där så länge utan vi gick ut i vårvädret igen och gick en prommenad innan vi nu kommit hem.



Toast fick det bli. Och te för min del- S tog kaffe.;)




Glada jag.





Fina Stoffe.

J*vla foglossning.

Kategori: Graviditet

I natt kunde jag knappt sova. Bebis var väldigt vild och tryckte på min blåsa hela tiden. Var tvungen att springa och kissa 5 gånger. Dock var min foglossning värre än någonsin i natt och jag kom inte upp ur sängen. Var tvungen att väcka S varje gång jag skulle upp för att han skulle resa mig upp. Sen vaknade jag massor av gånger och märkte att jag låg och sov på rygg. Eftersom det kan bli svårt med andningen när jag gör det så skulle jag vända mig på sidan. Det gick ABSOLUT INTE. Då högg det till som bara den och fick då väcka älskling igen. Han fick hjälpa med att vända mig. Och inte en enda gång blev han irriterad för att jag väckte honom.! Han är så underbar!!!! Han hjälpte mig snällt utan att säga något snäsigt och vi somnade om snabbt igen. Tur att jag har en sån fin pojkvän. <3

Nu idag har det gjort lite ont igen, men när jag varit uppe och gått är känns det bättre. Hoppas det inte bli alldeles för jobbigt. Får nog bli att köpa ett sådant bälte snart tror jag.

Söndag.

Kategori: Allmänt

Då är det redan söndag. Det känns lite trist- men samtidigt betyder det att veckorna går snabbt. Snart är det vår, och kort därefter sommar. När solen börjar skina blir allt lite lite lättare. Man blir gladare och mycket piggare.

Mannen och jag vaknade vid halv 10, men steg inte upp ur sängen förrän 11. Mysigt att bara ligga kvar i sängen och mysa. Det blir väldigt sällan för oss eftersom han inte tycker om att vakna tidigt, medans jag vaknar innan 10- alltid.

Jag är för tillfället hemma själv då S är och spelar match. Då hinner jag att kolla på BigBrother (missat 2 avsnitt) och bara sitta på nätet och glo;) Tänkte att vi kanske skulle ut och ta en fika när han kommer hem igen. En söndagsfika. Det är ju väldigt sällan sånt händer.

Dagens mage.

Kategori: Graviditet

Såhär ser min mage ut idag. I v.26. Får ta en bild på hela mig med magen en annan dag. Är ful och sleten idag;)

Ikväll får det bli mys med mannen.

Kategori: Allmänt

Idag jobbade jag till 14.00. Sen blev det att fixa till min naglar och direkt efter åkte jag hem! Har precis ätit köttfärssås och spagetti och kollar nu på TV.
Vi ska nog ha en myskväll efter en lång dag. Ligga o mysa med magen. Bebis har varit jätteaktiv i flera dagar nu så jag kan bara ligga och hålla på magen och njuta. S har ju inte fått känna av bebis nu i veckan då jag har jobbat så han har saknat oss;)

Jobba idag - Lördag

Kategori: Allmänt

Idag är det lördag, men ingen helgledighet än för min del. Blir jobb till 14.00. Sen direkt blir det att fixa naglarna, och sen bär det av HEM! =)

Hejdå Josefin...

Kategori: Allmänt

Då kom jag precis från avskedsmiddagen för Josefin. Nu kommande vecka blir hennes sista. I alla fall med oss... Alla på salongen var tyvärr inte med. Sjukdomar, och andra aktiviteter var i vägen tyvärr...Men vi blev i alla fall 8 st. Det var en toppenkväll med härliga tjejer.
Tog även liten bilder från kvällen såklart;) :


Vackra Isabell o Kamilla




Josefin!




Jag o Malin.;)





Hela gänget;)




Min efterrätt...Himla mumsig.






Annas efterrätt. Såg också god ut. Men en efterrätt fick räcka för
min del=)




 

Avskedsmiddag på jobbet.

Kategori: Allmänt

Ikväll ska vi på jobbet äta på restaurang. En tjej på jobbet ska sluta, och istället starta eget. Så spännande för henne. Så det blir trevligt att alla ska ses och käka gott.
Kommer mer mer om det imån;)

Ett huvud eller kanske en rumpa?

Kategori: Graviditet

I natt vaknade jag vid ca. 4. Behövde gå och kissa. Bebis har blivit en hejare på att trycka på min blåsa. Förmodligen en ny hobby.;)
I alla fall - när jag skulle sova igen gick det såklart inte. Började grubbla igen på allt som ska fixas med. Usch... Då blev bebis vild och galen i magen. Då känner jag att det trycker till på höger sida av naveln. (Jag ligger på rygg) Då är det en stor bula som putar ut. Antingen var det lilla huvudet eller kanske rumpan?Bulan var kanske runt en decimeter.;) Var faktiskt lite kul. Då kunde jag naturligtvis inte somna om för det. Var tvungen att hålla handen på magen och känna alla sparkar, vändningar och rörelser. Tror klockan blev runt 6 innan jag kunde somna till.

Då kom det snö igen.

Kategori: Allmänt

Vi blir så aldrig av med den j*vla snön. Jag blev så arg igår när jag såg att det hade börjat snöa. Men fy vad arg jag blev när jag vaknade i morse. Dom arga hormonerna bara bubblade omkring i mig och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Så för tillfället så ogillar jag folk som blev glada när dom tittade ut idag. Hur kan man vilja ha snö i mitten på Mars? Det fattar i ala fall inte jag.

Mat med Jossa.

Kategori: Allmänt

Har precis varit och ätit gott med Jossa uppe på Grand Samarkand i Växjö. Blev Pizza. Var ett tag sen nu så det får man allt unna sig tycker jag;) Det var mycket trevligt med en liten pratstund efter vi shoppade lite på H&M. Fick bli 2st BH för min del. Det räckte för idag.

Min kära vän <3

 

 


Min Pizza. Men det blev inget kvar när jag var klar med den;)

Förkyld.

Kategori: Allmänt

Och då har den förbannade förkylningen kommit nu. Näsan rinner och halsen rosslar. Så tråkigt. Då blir man ju extra trött, vilket jag inte alls behöver=( Jag kände mig lite rosslig igår, och därför tog jag det jättelugnt på träningen. Gick bara väldigt sakta på bandet, för att knappt anstränga mig- bara hålla igång. En liten förkylning kanske inte är så stor grej, men är man redan trött och seg så blir det lite jobbigare än om jag inte varit det innan=)

Är dock förvånad att jag inte blivit något mer sjuk. Alla har/har haft magsjuka/förkylningar/influensa/halsfluss osv. Men det har jag klarat mig från (än så länge) Så man får faktiskt vara glad för det.

Sova sova.

Kategori: Graviditet

Nu ska jag hoppa i kojs. Det är så konstigt att jag numera bör sova på sidan och inte på ryggen. En kudde mellan knäna ska också vara bra. Och det är faktiskt jävligt skönt. Jag slappnar av mycket lättare då. Har min värmedyna bakom ryggen också.
Allt detta gör att jag kan sova lite bättre faktiskt- och mer avslappnat. Så det har funkat kanon för mig i alla fall. Ibland är det bra att läsa sig till saker. ;)

Varit och tränat.

Kategori: Allmänt

Då har jag precis kommit från träningen. Har också hunnit slänga i mig lite mat. Nu är det bara en vecka kvar tills min träningkort går ut så det blir nog 2 gånger till. Sen blir det ute och prommenera i stället. Få tvinga med mig S ut ett par gånger varje helg. Kommer inte bli populärt=)

Nu ska jag kolla på big brother över nätet, eftersom jag inte tittade igår.;)

v. 26

Kategori: Graviditet


Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Din föräldragrupp kommer förmodligen att börja om ett par veckor (om den inte redan börjat). Träffarna ger information om förlossningen och början av föräldraskapet och om ni kan delta båda två, är det allra bäst. Att vara välinformerad gör resan lättare.

Vilken jobbig dag.

Kategori: Allmänt

Nu klagar jag lite.
Papper och jag är inga bra vänner. Suttit och räknat och kollat igenom i flera timmar nu och ändå stämmer det inte som jag vill. Ska skickas in imån så det måste fixas tills dess. Hoppas jag kan få lugn och ro i natt och gärna få lite sömn. Ska träna imån efter jobbet så då kan jag inte vara allt för trött.

Ryggen värker idag som bara den. Eller nu i kväll har den börjat värka. :/ Efter jag suttit så länge så kommer det stickningar i ryggen och det gillar vi inte. Får lägga mig ner en stund eller gå runt lite i huset. Förhoppningsvis hjälper det lite. Men jag råknade fastna här lite först.;)

Nu är helgen slut och ännu en jobbvecka framför mig.

Kategori: Allmänt

Japp, så är det. Ikväll beger jag mig till småland igen för ännu en veckas jobb.
Tiden går så fort på helgerna.=/
Nu har halva Mars gått. Bara 3½ månad till knoddis beräknad att titta ut.

Lite shopping i helgen.

Kategori: Shopping

Det blev lite mer shopping i helgen. Eftersom det kan vara trevligt med lite ombyte i kläder även när man är gravid så besökte jag H&M för lite shopping. Blev lite underkläder, byxor, linne o en tröja.







Ledig idag. Vad ska göras?

Kategori: Allmänt

Idag är det måndag, och på måndagar är jag ledig. Jag gick upp vid 10 tiden. Började med att diska lite, och lagade frukost samtidigt. Kokade gröt och ägg. Det blev smörgås med kokt ägg och lättmajonäs. Tog och knäckebröd med ost på. Jag har minsann blivit duktig med mjölk och osten. Har aldrig varit förtjust i det men allt för bebis såklart.;) Har blivit mycket fullkorn och annan nyttig mat under graviditeten. Speciellt nu när jag har grönsaker till nästan varje maträtt. Och många frukter varje dag. Bra bra!!


Eftersom S jobbar så får jag väl göra lite nytta. Tänkte damsuga och städa toan. Och laga lite matlådor som kan ätas i veckan. Jag har ju några timmar på mig, så får väl sysselsätta mig på något vis...=)
Kan ju såklart sitta här vid datorn och fördriva tiden lite...
Tänkte också sätta mig vid massagestolen/dynan en stund för min ömmande rygg.

BigBrother.

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag och kollar på BigBrother på tv. Snart får vi veta vem som åker ut denna veckan. Sitter här själv vid tv:n, då mannen redan hoppat i kojs.
Hoppas det blir Sanna som åker idag. Men det brukar inte bli som jag vill så det blir nog någon annan. Vi får se.

Jag o mitt spa.

Kategori: Allmänt

Jag tänkte att jag skulle lyxa till det idag med lite spa. Hällde upp ett bad och fixade fötterna med peeling och lotion. Blev även ansiktsmask och en alldeles ny badtvål.
Det var jättemysigt, med lite ljus och bara jag och bebis. ;)

Det hela anslutades dock med att när jag skulle ut ur badet råkade jag välta ner ljuset (som var släkt), så den ramlade ner rakt på min tå och slog upp ett jack där. Blev lite galen då. Har blivit så väldigt klumpig nu när jag är gravid.








Brakfrukost vid 12.00

Kategori: Allmänt

Idag tänkte jag göra lite extra frukost. Annars blir det inte så mycket mer än en smörgås och yoghurt eller gröt. Idag blev det te och kaffe, ägg, olika pålägg, rån, knäckebröd och frukostfrallor. Till min gröt idag hade jag skurit äpplebitar. Inte fel alls. Så alla vi 3 blev mätta och belåtna. =)



Gott!!



Knoddis i magen var belåten efter maten. Lekte akrobat
i magen strax efter.;)

Melodifestivalen.

Kategori: Allmänt

Ikväll var den årliga finalen i melodifestivalen. Och såklart var man tvungen att glo lite. Var hos S bror med familj och köpte chips o dipp. =) Jag hade dock inga förväntningar och kände att det kvittade vem som vann. Nu när dom spelat alla låtar på radion i typ 2 veckor så har man börjar tycka de flesta är helt okej, så det gjorde inget vem som vann. Men när alla hade uppträtt så trodde jag på att Erik Saade skulle vinna o Danny komma tvåa. Men det trodde kanske dom flesta:)
Inte för att jag själv ville det utan för svenska folket verkar gilla det...;)





Inte mycket chips kvar när jag har varit i farten;)



Beställt vagn nu.

Kategori: Graviditet


Det blev en emmaljunga. Dock inte denna färgen, men annars det den ut såhär. När vi hämtat den (om ca 10 veckor visar jag vilken färg och hela baletten;))
Så skönt att ha det fixat nu. Blev även liggdel, åkpåse och parasoll inhandlat samtidigt.  Gillade denna vagnen jättemycket. Både till utseendet och den var väldigt praktiskt och passade mig på alla sätt.
Tur att vi var överrens också. Annars kunde det gått illa:)

Idag ska vi beställa vagn.

Kategori: Graviditet

Japp, det är sant. Kommer senare med info om vilken det blev;) Äntligen har vi bestämt oss. Det är ju en hel värld. Nu har jag också bestämt färg på ligg o sittdel. Blir inte samma färg på båda. Tyckte det kunde vara lite kul med variation. Stoffe fick välja chassi. Bra deal;)

Eftermiddagen följs utav kalas. Ska till S bror med familj. Hans fru fyller år och bjuder på lite gott. Dom ska ha bebis 2½ vecka innan oss. Himla skoj. Då får vi se ifall det är någon stor skillnad på våra magar.:)

Den bästa sommaren.

Kategori: Allmänt

Vilken rolig film alltså. Jag tror att jag har sett den kanske 10 gånger. Precis min humör. Igår kväll kröp jag ner i sängen strax efter 10  och satte igång den filmen. Mysigt!!
Nu är jag ju dock uppe tidigt igen- som alla andra lördagar=)

Skrivit min ansökan om Graviditetspenning.

Kategori: Graviditet

Då jag jag väl nästan klar med det pappret i alla fall. S ska läsa igenom det men tror jag fått med det mesta. Har ingen aning om vad dom vill ha med, så jag skrev allt!! Blev ca 3 papper på datorn. Hmm, undra ifall dom orkar läsa allt? :)
Blir att skicka in ansökan på måndag. Sen är det bara en sak till som ska skickas in. Sen är allt fixat. Fy vad skönt. Alla jobbiga papper å skit som ska fixas med. Man blir ju alldeles förvirrad, och kanske har man glömt något ändå? Det får vi verkligen inte hoppas.
Jag hoppas verkligen jag blir beviljad det. Men man vet aldrig.

Mardröm.

Kategori: Allmänt

Ja fy fan vilken hemsk mardröm jag drömde i natt. Jag vaknade med ett ryck vid 6 och kände mig helt upprörd och ledsen. Tänker inte skriva vad de handlade om men när jag vaknade så var bebis i full gång att snurra runt och slå alla tarmar h*n kunde hitta. Det gjorde mig väldigt lugn och glad igen. Men fy- jag kunde inte somna om sen igen, utan låg och grubblade på massa saker. Så nu är jag trött som bara den.
Drömmer man mer nu kanske?
Jag vet inte. Men jag vet att jag aldrig vill drömma denna dröm igen.

Nytt här på bloggen

Kategori: Allmänt

Nu har Isabell hjälpt mig och fixat lite fint här på bloggen. Jag är väldigt nöjd. Inget speciellt men lite lagom mycket=) Det passar mig perfekt.

Jag och min semla.

Kategori: Allmänt


Idag firande jag semledagen...;) Det är okej att fira en dag för sent tycker jag. Gott var det i alla fall. Jag och min semla. MUMS!

Snart helg igen.

Kategori: Allmänt

Ännu en dag har gått. Bara 2 dagar kvar på denna jobbveckan, eftersom jag är ledig på lördag. Sen nästa vecka är det ca 2 månader kvar på jobbet. Det kommer kännas jättekonstigt att gå hem sen. Undra hur rastlös jag kommer att bli? Förmodligen VÄLDIGT! Men det ska naturligtvis också bli jätteskönt. Vila och förbereda mig för vad som komma skall..;)

Nu har jag bara 2 veckor kvar på mitt gymkort innan det går ut. Blir nog bara att jag går dit 2 eller 3 gånger till. Sen blir det förhoppningsvis vår och man kan ut och gå i det fina vädret. Hoppas det i allafall. Men idag kom det ju lite snö, men ingen som lagt sig som tur är.

Snart VÅR och tiden kommer gå fort!

Kategori: Allmänt

Nu har nästan all snö försvunnit. Helt fantastiskt! Våren kanske är på väg? Det är i alla fall min önskan. Om nästan 2 veckor ska vi ändra klockan. Det kommer bli så härligt att det är ljust ute när jag åker från jobbet! Sen när våren kommer på rktigt kommer tiden bara springa iväg. Då är det helt plötsligt sommar och förhoppningsvis den bästa sommaren någonsin. Nu när vi gått in i mars känns det lite bättre. Nu har vi gått in i 6:e månaden och har klarat av 60% av graviditeten. Japp, så är det!

v. 25

Kategori: Graviditet


Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på MVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

ÄNTLIGEN lite varmare här hemma.

Kategori: Allmänt

Ja det är sant. Enligt min inhandlade innetermometer är det nu 19 grader i lägenheten! Helt fantastiskt. Jag behöver nu inga vantar och dubbla strumpor!! Det känns väldigt skönt. Hoppas det håller sig på detta hållet. Ja, eller naturligtvis vill jag ha varmare här. 23 grader hade varit kanon.

Håller på att laga massor av mat. Tänkte avverka hela veckans matlagning nu idag. Och plocka upp tvätt o lite mer städning. Känner mig pigg idag! Vad har hänt? Kanske järntabletterna har någon verkan? Kanske kanske.

(Ringt till FK o nu fattar jag hur jag ska fylla i alla papper- BRA)

Redan vaken.

Kategori: Graviditet

Klockan är 20 i 9 och jag är ledig. Har varit vaken i en timme. Kan aldrig sova ut. Alltid något som ska  grubblas över. Alla papper som ska skickas in. En enda röra. FK ska ha 1000papper. Är så trött på dom. Men eftersom jag inte fått alla mina papper som jag ska så kan inte allt skickas in än. Blir så frustrerad att jag blir galen. Och riktigt förbannad.
Ska ringa FK idag ang. ett rörigt papper om graviditetspenning. Att dom inte bara kan skriva så man förstår? Usch. När kan jag bara få lugna ner mig och njuta. Jadu- det dröjer nog någon vecka till. Kan dock vara på tiden tycker jag.

Restaurangbesök.

Kategori: Allmänt

Igårkväll åkte vi in till Växjö för att äta på restaurang med kära vännerna Tina O Johan, Emma O Henke. Det blev på Aptit. Jättegod mat och trevligt sällskap. Blev en ganska lång kväll. Vi kom dit vid halv 8 och gick inte förrän halv 12- 12. Tiden gick dock väldigt snabbt så det kändes inte alls som så många timmar flöt förbi!



Här har vi Henke o Emma.





Tina o Johan!!! Det nyförlovade paret <3





Världens bästa!!!!


Emma o Jag!!


Efterrätt!!!=) MUMS!





Resande fot.

Kategori: Allmänt

Dagen började med att vi vaknade vid halv 10, åkte mot Malmö ca halv 11. Istället för att åka hem så åkte vi till S bror eftersom dom skulle kolla på fotboll. Efter typ 3 timmar där åkte vi äntligen hem. Precis ätit o nu hinner man sitta lite här vid datorn. Bara varit på resande fot hela dagen känns det som. Nu kan jag vila i ett par timmar innan vi ska bege oss till Ola o Vanessa o Lille Charlie för en mysig kväll.

Jeans o Max.

Kategori: Shopping

När jag hade slutat jobba idag kom mannen min in till Växjö för att hämta mig o för att jag behövde inhandla lite underkläder. Haha, kroppen ändras som sagt. Blev också ett par till mammajeans. Också väldigt skönt för magen att ha något som man täcker över. Vamrt och gosigt- speciellt nu när det är kallt ute.
Det är svårt att hitta fina mammakläder men dessa jeansen satt faktiskt fint. Få se hur länge jag kan ha dom=)




Mitt shoppande avslutades med en meny från MAX. Galet länge sen man åt där. Mums!





Magbild v. 24

Kategori: Graviditet

Här är en bild på min "lilla" mage i v.24.
Kanske lite större än senast jag la in bild... Magen växer så det knakar. Hur stor kan den bli? Det är frågan!:)

Inköpslista.

Kategori: Graviditet

Shit- hittade denna inköpslista någon stans på nätet. Inte LITE med grejer. Och mycket är totalt onödigt, men tyckte ändå den var lite kul. Verkar som man ska bo i en lägenhet på 500kvm för att få plats med allt detta=) Vi får väl se vad som kommer att köpas in av det men ändå:


Inköpslista till bebisen: Vagn och tillbehör:
· Barnvagn
· Åkpåse
· Skötväska
· Bäddset
· Lift
· Plastad frotté
· Insektsnät
· Hjulskydd
· Regnskydd
· Parasoll
På resa:
· Bilbarnstol (babyskydd)
· Solskydd
· Resesäng
· Flaskvärmare/termos
· Oparfymerade våtservetter
Matdags:
· Amningsinlägg
· Amningsbehå 3-4 st
· Bröstvärmare
· Mjölkuppsamlingskupa
· Bröstpump
· Nappflaska
· Ersättningspulver/tetrapack
· Napp
Vid skötbordet:
· Skötbord/Skötbädd
· Blöjor "newborn" eller "mini"
· Blöjhink (med lock!) + påsar
· Badbalja
· Badolja (mild) tvål/schampo
· Inotyolsalva/Bepanthen
· Oparfymerade våtservetter
· Nagelsax/nagelfil
· Tvättlappar + 2 tvättskålar
· Små frottéhanddukar
· Borste
· Febertermometer
· Vaselin
· Mixt/S. Alvedon
Sovplatsen:
· Babysäng/vagga
· Madrass
· Plastad frotté
· Täcke och kudde
· 4 örngott
· 2 påslakanset
· 2 underlakan
· Spjälskydd
Övrigt:
· Babysitter
· Bärsele
· Barnvakt
· Dagbok + album till bilder
Kläder:
· 6 set underkläder, bodystockings
· 4 bomullspyjamasar/sparkdräkter långa ben och med eller utan fötter
· 4 par mjuka bomullsbyxor
· 1-2 sweatshirts (varmare tröjor), långa så ryggen inte blir kall
· 2 t-shirts, kort och långärmade
· 3-6 par sockor
· Hjälmmössa av bomull
· 4 mjuka filtar
· Åkpåse i fårskinn eller bomull
· Overall att ha i vagnen (ex en i fleece)
· Mössor och vantar
· Solhatt
· Plastad frotté
· 2 lakan
· Lätt babytäcke och ett påslakan
· 2 badlakan

 

Svinkul att handla till bebis, men man börjar ju bli LITE stressad när man ser denna lista.

S kommer idag.

Kategori: Allmänt

Ikväll kommer S hit upp till Småland. Stannar till söndag då vi åker ner till Skåneland igen tillsammans. Härligt med en helg med mina "gamla" vänner.=) Händer inte allt för ofta att vi är här en hel helg. Ska bli kanon!
Min rygg gör ont. AJ!

Det bästa när bebis är aktiv.

Kategori: Graviditet

Jag kan bara sitta och le för mig själv när bebis gör sina volter och boxas i magen. Magen hoppar till för fullt och det kan sparkas på höger o vänster sida samtidigt. Kan tro att det sparkas o boxas i takt. =) Helt underbart. Har jag inte känt något på några timmar blir man ju nojig. Tönt kan man vara ibland. Men som gravid är man nojig hela tiden. Inte alls hälsosamt. :)
Men plutt är aktiv som bara den precis i detta nu. Det gillar jag. H*n gillar när jag sitter vid datorn. Då brukar det det vara full fräs i magen.

Restaurangbesök med flickorna.

Kategori: Allmänt

Idag blev det restaurangbesök med Tina, Emma o Anna. Himla mysigt på en helt vanlig torsdag. Ibland behöver man göra något sådant mitt i veckan för att den ska gå lite fort och inte vara allt för tråkig!

Usch, så satt jag knäckebrödet i halsen och kunde verkligen inte andas. Det var jävla obehagligt. Tog nog ett par minuter innan jag kunde andas riktigt igen. Man ska ju inte prata med mat i munnen sägs det ju. Kanske ska lära mig det?




  
Emma o Anna...;)




Jag o Tina

Ingen form alls. Korv eller inte?

Kategori: Shopping

Eftersom man nu blivit lite av en gris i kroppen, utan någon som helst form, blir det att antingen kränga på sig sina xs kläder och se ut som en korv eller helt enkelt ta och köpa nya kläder. - MammAkläder! Tyvärr har jag inte hittat så mkt fint än så länge och ser ofta ut som en korv i mina gamla kläder men ska ta och bege mig på en shoppingrunda snart. Förra helgen blev det lite inhandlat, men lite ombyte vore inte fel. Det känns som jag aldrig hinner. Vart tar all tid vägen? Jag kanske sover bort den? Går i en dvala hela tiden så där är nog all min tid.



Denna toppen från HM var fin, men kunde inte hitta den senast.=/ Får fortsätta att leta.

Ännu mer fix.

Kategori: Graviditet

Då har jag ringt och bytt BM- till Malmö. Ska informera min gamla BM om det också imån var tanken. Känns så skönt att man kan bocka av något mer på listan!Nu i helgen blir det att fylla i papper om havandeskapspenning, o sen skicka in lite papper till försäkringskassan. Sen är det mesta fixat i pappersväg iaf. Då kan jag pusta ut lite.  Det känns lite konstigt att man faktiskt bara ska jobba i typ 2½ månad till. Blir inte många gånger man har sina kunder, speciellt inte färgkunderna. Tiden kommer förmodligen gå väldigt fort nu i vår tror jag. Bara solen tittar fram så är jag nöjd!

Nu vit- då solbränd!

Kategori: Allmänt

När jag kollar på denna bilden känner jag mig bara EN ANING vit för tillfället. Haha. Saknar minsann att vara solbränd.



Tina o Jag.

Nästa v blir bloggen lite finare.

Kategori: Allmänt

Jag är som sagt helt väderlös på allt som har med datorer att göra. Så någon fin blogg var ju inte något jag hade förväntat mig av mig själv. Men ska iaf få lite hjälp av Isabell att göra den lite finare. Inget märkvärdigt alls utan bara någon som passar mig;) Men det får nog bli om en vecka eller så, så att vi hinner kolla igenom den tillsammans och sådär. Så var det med det!

v.24

Kategori: Graviditet


Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Nu börjar bebisen fylla utrymmet i livmodern och den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.

Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där.

Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).
www.babycenter.com


Gått 40 minuter!

Kategori: Allmänt

Då har jag gått i 40 minuter idag. Kändes okej och fick inte ont. Så det är jag glad för. Förra veckan fick jag jätteont och hade problem att gå på ett tag. Men idag känns allt bra! Kanon! Nu har man plufsat till sig så lite träning tror jag inte skadar;) Man kan ju lätt bli lite lat när man är gravid...Haha!

Zico hemma nu!

Kategori: Allmänt

Vovven är äntligen hemma från djursjukhuset. Så skönt att allt gått bra. Han är så glad att få komma hem! Jag med såklart;) Fick stanna från fredag-tisdag.