Vackra liv

Neo Arvid Christopher 2011-07-04 Vincent Tiger Ynwa 2013-05-25

3:e trimestern- HÖGGRAVID.

Kategori: Graviditet

Har nu gått in i v. 28 och kallas numera höggravid. Det känns ganska konstigt att säga så. Men det är klart. Det är nu mindre än 3 månader kvar till BF, och tiden kommer i alla fall flyga iväg.
Hoppas jag inte går upp allt för mycket mer nu... Då blir det väldigt tugnt att bära. Mina muskler är minsann inte vana vid att bära dessa extra kilorna=) Ryggen är den kroppsdel som tar mest stryk. ;)






Hittade detta på pampers.se:

Här kommer några tips för att göra de sista tre månaderna lite lättare:

* Ta en lugn promenad dagligen. Den friska luften piggar upp, blodcirkulationen stimuleras och eventuell stelhet kan lindras.

 * Gå på profylaxkurs där du och din partner kan förbereda er inför förlossningen. Du får också lära dig andningsteknik, avslappning och stretchövningar. Använd avslappningsövningarna som du lär dig där i kombination med musik för att hjälpa dig slappna av och fokusera på förlossningen.

 *Sov på sidan under denna period. Använd kuddar för att stötta rygg och ben. Sov minst sju timmar varje natt och ta gärna en lur på dagen så att du är så utvilad som möjligt när förlossningen närmar sig.

 *Förbered dig inför förlossningen genom att genom att skaffa dig så mycket kunskap som möjligt. Då känner du dig mer säker när förlossningsarbetet startar.

 *Gå på alla inbokade tider på mödravårdscentralen så att de kan följa din och barnets utveckling när förlossningen börjar närma sig. Om du vet att allt är som det ska kan du slappna av och njuta av graviditetens sista veckor.

 

Se framåt :

Vad är mest positivt med de tre sista månaderna? I första hand är det all förväntan och spänning. En mängd saker gör denna tid speciell: att veta att barnet växer och är friskt och sparkar allt mer intensivt. Den allra sista tiden kan du uppleva att barnet blir lugnare, det beror på att det inte längre har så mycket plats att röra sig, det är trångt i livmodern. Att förbereda för förlossningen, tänka på namn, köpa barnkläder och ordna allt som behövs i hemmet, och insikten om att barnet snart kommer att vara här. Detta är en fantastisk tid, försök att slappna av och njuta av den. Nu är det snart dags!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: