Vackra liv

Neo Arvid Christopher 2011-07-04 Vincent Tiger Ynwa 2013-05-25

Första bilden på oss....

Kategori: Familjen


Jag tog denna bilden med min mobil på ett foto men ni ser väl ändå....
Detta är den första bilden som togs på oss. 2003, dagen efter vi träffades för första gången.
Vi har förändrats väldigt mycket, men det är ett kärt minne =)

Storm ja

Kategori: Allmänt

Usch. Vilket skitväder det var igår!
När vi vaknade blåste det rejält o jag gick in på aftonbladet för att se vad det stod... Då uppmanades man stanna inne. Vi skulle på babysimo blev lite osäkra påifall vi skulle gå dit, men vi bestämde oss iaf för att åka dit. För så mycket blåste det ju inte då.

Neo var lika lycklig som vanligt när vi var där o plaskade på för fullt ;)

På eftermiddagen skulle vi gå på julskyltningen lite, men det verkade som de flesta inte vågade ha uppe sin stånd för det var knappt något alls. Såhimla dåligt! Blä, blev riktigt besviken. Vi gick en runda på Hansa istället =)

Väl hemma började jag känna mig risig. Vi skulle åkt till Vanessa o Ola, men behövde vila så jag och Neo fick tyvärr stanna hemma. Ville ju inte smitta någon.
Det var lite otäck eftersom det blåste som fan hela kvällen! Trodde vår balkong skulle blåsa bort. Men den är kvar. Haha.

När vi var ute på stan så kom det en riktig vind o tog tag i vagnen. Tur att Stoffe höll i den. Annars hade den vält (Med Neo i). Fy! Då blev jag helt rädd.

Men idag är det ju kanonväder! Solen skiner för fullt.

Jag ska fortsätta städa nu!

Advent.

Kategori: Allmänt

Ikväll är Stoffe på galej så jag passar på att adventstäda. Eller julstäda. Hmm, kalla det var ni vill. ALLT ska städas. Nu ikväll håller jag på i köket. Alla skåp och luckor osv ska städas och torkas ur. Så det ska minsann bli snyggt o fräscht. Hela veckan kommer förmodligen gå åt till städning. Det gör inget. Är ganska kul när man ser hur fint det blir! Extra rummet ska också fixas denna veckan. Äntligen!

Och sen blir det lite advents saker som ska upp. Hinns tyvärr inte imån men efter all städning så ska det upp.
Jag ska köpa lite mer advents saker först bara =)

Nä nu måste jag fortsätta!!

MysNeo

Kategori: Familjen

Neo har minsann inte velat sova påkvällarna. Så fort vi gjort som vi brukar och lagt honom vid 8 tiden så har det inte alls passat. Han vill upp och mysa med oss i soffan. Goda killen ;) Han har varit en riktig mysNeo denna veckan.


Igår ville han inte somna förrän halv 10. Det är sent för att vara honom. Men inte sover han längre på natten för det. Han var hungrig vid 4 ändå. =)


Jag kan också nämna att det är nästan först nu som jag blivit riktigt trött. Det blir inte många timmars sömn, och speciellt inte lång sammanhängande...Kanske 3 timmar i sträck, och sen 30 minuter uppe o sen kanske 2 timmar till o sen 30 min uppe igen. Jag får iofs skylla mig själv eftersom jag aldrig går och lägger mig i tid, men jag måste ju också få lite egen tid. Det behöver alla! ;)
Dom första 4 månaderna levde man på adrenalin men nu börjar verkligen komma ifatt en. Det känns... Men åh vad jag trivs med mitt liv!

Neo är det bästa som finns! <3
Och S såklart ;) Jag älskar er!



Hej räddande dryck!

Tummen

Kategori: Neo

Neo allra bästa vän är hans tumme.
När han låg i magen läste jag alltid "Tummen" bok för honom. Tror han fick idén därifrån. =)


Sötaste Neo. Hur fin får man bli!?


Älskade tumme ;)


Ikväll har lillen varit alldeles underbart mysigt. S o Neo hade myskväll ända fram till 21.00. Han var så glad och skrattade hela tiden. Han var inte alls trött. Det var så fint att se;) Men ca kvart i 10 blev ögonen trötta o han slocknade snabbt. Hoppas han sover lite längre i natt och inte vill äta innan 04.00 =)

Snart är det jul =)

Kategori: Allmänt

Idag är det exakt en månad kvar till julafton! Oj vad tiden gått fort!!!
I helgen ska jagkika på alla julsaker och se ifall jag behöver inhandla mycket mer. Det är ju den första julen iden nya lägenheten och denna är juca 50kvm större än det förra. Så det kan behövas.

När vi var i Danmark så införskaffade jag mig två st. björntomtar och så vann jag o S en tomte på ett sånt travbollspel. Jag som är galen i jultomtar och allt somhar med pynt att göra blev såklart extra nöjd när jag kunde välja en tomte i vinst ;)
S blev väl mindre glad.

Jag måste verkligen köpa en stor julstjärna som vi ska ha påbalkongen och en lite större lykta tänkte jag! Och det innan advent. Det är ju redan nu på söndag så jag o Neo ska snart kila ut och kolla.

Neos mössa

Kategori: Neo

Förra veckan fick Neo en mössa sydd utav mig. Här är resultatet utav den :



Var ju över 10 år sen jag satt vid en symaskin så är rätt nöjd. Neo ser dock mindre road ut:) Inte kul med mössa inomhus.

Den är lite stor så blir nog att jag gör en lika dan som är lite mindre.

Jag är 4 månader o tycker om...

Kategori: Neo

...att läsa =) Min barabapapa bok är favoriten!


Födesledagspresent!

Kategori: Allmänt

Idag blev jag väldigt överraskad! Stoffe hade sagt för länge sen att vi skulle äta middag hos hans föräldrar efter babysimmet idag. Väl nere vid bilen hoppade Emma, Henke, Tina, Johan o Anna ut ur bilen bredvid. Jag fattade ingenting och det tog ett bra tag innan jag förstod vad som hänt..haha ;)

Dom skulle kidnappa mig på en tripp till Danmark och Tivoli på deras julmarknad. Det var en helt fantastiskt dag/kväll!Fina ljus, julprylar och stämning! Jag fick med mig lite vinster från hjul och köpte även lite julprylar.

Men en sak förstår jag INTE. Barnvagnar är inte välkomna på restauranger. Så att äta pårestaurang när man har en liten där går inte. Vagnen ska vara parkerad utanför!! Det är det dummaste jag hört i hela mitt liv. Jag var såarg att jag kokade. Dom hade gärna fått betala min vagn ifall den blivit stulen!!! Som tur var fick vi efter har kollat på många ställen ta med oss liggdelen. Så vi fick haka av den så att Neo slapp ligga ute i kylan själv (!!!) Ja eller hur tänkte dom??
Vi hade med oss ett blocklås så vi hakade fast den i ett stort hjul utanför. Dom andra vagnarna bara stod där. Skitlätt att sno en...=/ Nä fy sånt kan man blir galen på!

Men förutom det hade vi en underbar dag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej iphone

Kategori: Allmänt

Nu har även jag blivit modern i skaffat iPhone :) jag beställde den för 2 veckor sen men den kom inte förrän igår. Så jag håller på att lära mig den nu. Det tar ju lite tid. Men bra att s också skaffat en för då hjälps vi åt:) är lite jobbigt att blogga från den nu så det blir nog mest från datorn ändå.
Idag har vi haft besök utav Isabell o benn. Det var så trevligt;) vi åt god mat o gick en runda på stan och drack kaffe.
Det är så trevligt när vi får besök från Småland. Tyvärr blir det ofta att en del slutar höra av sig när man får barn men man uppskattar ännu mer dom som fortfarande vill ses;) vet många som blivit av med massor utav vänner. Så synd:(
Nu ska jag försöka sova. Babysim imån ;)

Smakportion

Kategori: Familjen

Idag fick Neo sin första smakportion. Han har aldrig smakat något annat än bröstmjölk så det var lite intressant. Eftersom han har lite konstig mage så blev jag irriterad på att ingen hjälper mig när jag säger att han har ont. Så idag fick jag nog. Köpte mig en katrinplommon puré burk.

Han tyckte det var mycket gott men han tyckte nog det var lite konstigt att få in nåt annat i sin mun.

Han fick iofs bara 1 tsk men det är ju mycket för han =)
Det kommer dock dröja tillhan får varje dag.


Haha sötnosen har mat runt hela munnen ;)

Jag kan sy....

Kategori: Allmänt

haha. Idag använde jag min symaskin för första gången. Tror att senast jag sydde var när jag var 12 kanske. Va blir det? Hmm 13 år sen. Så det var lite spännande.

Det blev en mössa till Neo. Ska slänga in en bild på honom/den imån eller så. Den ser okej ut på hållmen man ska nog inte kika alldeles för nära ;) Äh, det gör inget. För att vara första gången så känns det okej. Får väl göra en lika dan till om inte annat.

Men roligt var det i alla fall.


Ikväll var vi hos Ola o Vanessa för att kika på den sista Harry Potter filmen. Mycket bra var den! Tack för ikväll kära vänner!

Massa bus.

Kategori: Familjen

Idag har jag o Neo lekt o busat en massa. Han ville helst gå upp vid 8, men mina ögon hade svårt att öppna sig då=/Men jag fick gå upp ändå.
Efter 2 timmars intensivs bus blandat med tvättning slocknade godingen från ingenstans. Men han ville såklart inte sova så länge. 20 minuter räckte.

Idag är en sådan fixardag. Mycket smått som ska fixas. Jag har skrivit en lååång lista på saker som ska göras. Dock inte bara idag. Men lika bra att göra mycket från början. Då är det mindre sen.

Neo gillar sin bumbo. Slänger in en bild när han sitter o leker med sina leksaker.

Dagens babycafé

Kategori: Allmänt

Idag var vi på babycafé. Det var lite sång o rörelser o sen blev det fika. Idag var det jättemånga bebisar där. Mycket fler än senast vi var där.
O idag var det: Natalie, Emma, Linda, Pernilla o Mimmi. (Med barn såklart=)) Så vi gick en prommenad dit och lika så tillbaka. Alltid skönt med frisk luft. O det uppskattas mycket av bebisarn. Alla slocknade på vägen tillbaka.

Det var en trevlig stund men Neo blev trött så han ville sova. ;)

Sen blev det ett besök på donkan för en milkshake. Gott.

Nu har jag fixat lite här hemma o imån blir det mer fix. Nu ska jag äntligen sätta mig med min symaskin o kolla lite så jag kan börja att sy. Så får vi se hur det går med det ;)
Tänkte sy sängkläder. Hmm, kanske ger mig på lite för svårt, men vi får väl se. Kanske kan bli fint. Tyger är i alla fall det.

Så mycket bättre.

Kategori: Allmänt

Jag sitter nu o kollar på Så mycket bättre här på datorn. Missade ju programmet i lördags o även reprisen. Men nu kunde jag inte hålla mig längre.
Mitt favoritprogram absolut.

=)

Ifall ni inte kollat så gör det!!

Svar till anonym.

Kategori: Allmänt

Kudden gjorde jag på fujidirekt ;)

Fars dag!

Kategori: Familjen

Detta var vad Stoffe fick på fars dag igår ;)

(Han fick även lite smått o gott.)








Efter att vi myst o busat på morgonen blev det babysim igen. Neo tyckte det var jätteskoj. ;) Denna gången var han inte ledsen på tjejen som nöp honom senast.
Vi har köpt en undervattenskamera som vi använde också. Ska bli skoj att se dom korten sen. Den kommer vi ha med oss varje gång vi är där.

Restaurangbesök

Kategori: Allmänt

I lördagskväll blev det god mat med många vänner. Tror vi var ca 20 personer. Har dock inte räknat =) Vi skulle vara där vid 7. Neo somnade vid halv 7. Tänkte att han skulle vaknar efter ½timme men nej. Han sov igenom hela kvällen. Vi gick ca 11 och då vaknade han. När vi kom hem fick han lite mat o sen busade vi en stund och därefter slocknade han igen och vaknade inte förrän 7 på morgonen=) Perfekt!

I alla fall.... Maten var jättegod, men tog väldigt lång tid att få. Och ändå hade vi förbeställt. Jag var hungrig som en varg när jag fick min mat. En del hade beställt förrätt men så smarta var vi ju inte. Vi beställde istället efterrätt. Den var ju såklart mumsig men ändå ;)





















Vi sjöng en liten sång förSebbe som hade födelsedag dagen efter



Fars dag!

Kategori: Allmänt

Idag har jag inte hunnit blogga alls. Det har ju varit fars dag o vi har haft fullt upp ;) Återkommer imån igen! Natti natti!

Lördag!

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligen fått min kamera =) Kändes helt tomt utan den.

Mina föräldrar har precis åkt hem efter en heldag med mig o Neo. Vi har supertrevligt. Var på stan o shoppade, åt på restaurang o sen bara myst o haft trevligt. Eftersom jag inte träffar min pappa imån på fars dag så fick vi fira det lite idag.


Måste lägga in en sån underbar bild på min kille! Detta var i småland.

Fullspäckad helg =)

Kategori: Allmänt

Japp, denna helgen kommer vara helt fullspäckad. Himla kul dock =) Ikväll blir det god mat o mycket trevligt sällskap hemma hos Ola o Vanessa. Hoppas alla kan komma och att lilla Neo inte blir övertrött. Jag hoppas att han somnar så gott i sin vagn vid halv 8 ;) Igår ville han inte sova som han brukar vid halv 6 tiden så han blev jättetrött vid 7 och ville inte komma till ro. Men till slut så.

Imån kommer mina föräldrar på besök. Mycket trevligt. Det är ju extra kul eftersom dom bor 25 mil från oss och såklart vill dom träffa sitt fina barnbarn.
På kvällen blir det restaurangbesök. Tror vi skulle bli runt 20 personer. Efter maten går nog de flesta ut kan jag tänka mig, medans vi får traska hemåt. Jag vet inte ifall S ska med ut. Har inte kollat med honom ;) Men Neo o jag går hem iaf.

Sen på söndag är det ju fars dag. Stoffes första DAG ;) Då ska det mysas. Och det blir även babysim. Hoppas Neo tycker om det som förra gången. Det tror jag. Vi får bara gå så tidigt som senast och han får sova länge o äta precis innan. Han kanske kräks i poolen då med..;) Haha, det gjorde han förra gången. Det kom iofs inte i bassängen men det var nära.

Nu har Neo somnat så jag passar på att sitta här lite ;)

Hemma igen.

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma igen. =) Det var jätte trevligt att vara iväg lite o träffa vänner o föräldrar. Men också väldigt skönt att komma hem. Vi har ju saknar Stoffe såklart ;)

Nu sover mina killar och jag sitter uppe och kollar tv. Blir lite städ först men snart ska även jag hoppa till kojs.
Det är redan torsdag och imån börjar helgen! Jag hoppas på att våra nya telefoner kommer imån, men det tror jag dock inte. Dom skulle komma inom 2 veckor, och då har det iofs bara gått 1v. Eller 5 dagar.
Ska bli väldigt trevligt med lite nytt. Jag gillar iofs min telefon men man behöver lite uppfräschning ibland.

Nu var det 2 veckor sen vi träffade bvc gänget. Men imån ska vi träffas igen i alla fall. Förra fredagen kunde vi inte komma eftersom min mamma var på besök. Då fick dom klara sig utan oss ;) Men denna fredagen slipper dom oss inte.

ÅÅÅ, jag glömde min kamera i småland =( Tur att mina föräldrar ska komma på besök på lördag. =)

En trevlig dag

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en toppendag i Växjö. Jag o Neo åkte tåget vid halv 1 tiden. Inne i stan träffade vi Emma, Isabell o Anna. Vi satt o åt god mat =) Neo somnade inne på restaurangen. Så snällt av honom.

Sen gick jag o Emma en runda på stan. Och sen byttes Emma ut mot mamma. Så blev det några enstaka plagg till Neo. Han har ju knappt några kläder i st. 68, så det får man köpa lite. För det kommer han ju snart kunna använda.

Nu ikväll blev han glad som attans och busade i flera timmar innan han slocknade i min säng. Där kan han få ligga till jag ska sova ;)

Imån åker vi hem och då blir det med bloggande och bilder. Nu har jag ju ingen sladd med mig så kan tyvärr inte bjuda på några bilder alls. =/

Hos mina päron

Kategori: Allmänt

Nu är jag o Neo nere hos mina föräldrar. Tina var här en sväng och hälsade på. Det var himla trevligt eftersom det var så länge sen vi sågs.
Imån ska vi träffa Emma, Anna o Isabell. O sen har vi bokat in en dejt med Jossa på torsdag innan vi åker hem igen.
Full fart men ack så trevligt =)

Nu sover lilleman. Han var så duktig idag när vi åkte tåg! Han har väl börjat vänja sig?! ;)

Ska också hinna klippa mina föräldrar. Oj, blir minsann ingen lugn och ro. Men det gör inget. Bara jag får sova på natten. Då är jag nöjd.

Smålandsbesök

Kategori: Allmänt

Idag ska jag och Neo åka till Småland och hälsa på min familj å vänner. Det ska bli så trevligt ;) Vi åker i eftermiddag o kommer tillbaka hem på torsdag.
Hoppas det går bra med tågresan och att Neo tycker det är kul med.

Det är tur att man kan åka så lätt med tåget och att det inte är några byten. Det tar ju bara 1½ ungefär. Och nu har jag äntligen skaffat mig jojokort så det blir lite billigare att åka med.

Men först ska jag och Neo till läkaren pga. hans mage. Vi får se vad dom säger. Åkterkommer med mer info.=)

Kollat bilder.

Kategori: Neo

Innan idag satt jag o gick igenom alla bilder på datorn. Hittade en del på Neo som nyfödd som jag inte sett på ett par månader! Man blir ju helt tårögd. Vilken fin son jag fått <3

Igår kollade jag på bilder på sambons mobil som han tog på BB. Och dom bilderna hade jag aldrig sett!!


Här var lillen ett par timmar bara. =)


Fina pojke =)

Babysim nr 2.

Kategori: Allmänt

Idag var det dags för babysim igen.
Eftersom jag absolut ville undvika en lika arg bebis denna gången så var det bara att pallra sig upp redan vid 8 i morse och underhålla lillen som var pigg. Vi busade helt mycket och vid kvart över 10 orkade han inte mer. Blev jättetrött och slocknade direkt när jag la honom i vagnen.

Han sov fortfarande när vi skulle ut o gå vid 11. Vi tänkte att han kanske skulle sova länge och vara helt utvilad när vi skulle bada. Men han sov så gott att han inte ville vakna när jag tyckte det var dags för matning innan simmet. Så vi fick så smått väcka honom. Då hade han iofs sovit i 1½ timme ;)

Så idag var han jätteglad när vi badade och brydde sig inte alls att han fick vatten i ögonen och så. Min duktiga kille. Han sprattlade och skrattade massor.
När vi kommit upp och duschat satt vi några stycken med våra bebisar så att dom skulle hälsa på varandra. Då tog en flicka på 7 månader tag i Neos arm och nöp till riktigt hårt. Hon ville inte släppa och han blev jätteledsen. Så jag fick komma och rädda honom=)








4 månaders present!

Kategori: Shopping

Igår fyllde ju min Neo 4 månader. Hans mormor ville köpa lite presenter till honom då=) Dom är redan tvättade men fortfarande lite stora eftersom det fick bli i storlek 68. Och det har han ju inte än. Men om nån månad så.

Min stora hjärta är nu och hämtar mina föräldrar vars bil gick sönder på väg ner till Skåne. =( Eftersom Zico är med så kunde inte jag o Neo följa med. Då hade vi inte fått plats. Han är så snäll! Vad jag älskar honom <3 !






Fina kläder till en fin pojke! =)

Mormor på besök.

Kategori: Allmänt

Idag har Neos mormor varit på besök och jag är jättetrött nu=) Vi var och gick på stan från ca 11- 5. Så jag känner mig helt slut. Neo slocknade redan vid  halv 8. Jag får nog också hoppa i kojs.

Bilder kommer i mån =)

Hej alla bebisar.

Kategori: Allmänt

Idag var vi och träffade Neos kompis igen. =) Dagen började väldigt tidigt. Vi lämnade längeheten redan vid 9 för att prommenera till södervärn. Där skulle vi ta bussen till Löddeköpinge. Eftersom man bara får vara 2st barnvagnar på varje buss så åkte jag o Natalie i en buss o Emma o Mimmie i nästa. Väl i Lödde skulle vi vänta på dom. Linda fick skjuts av sin sambo.

Vi var idag hos Lina o hennes Otto. Vi blev bjudna på goa pajer o sedan tårta.
Bebisarna lekte massor med leksakerna o med varandra ;)








Otto , Neo, Elliot, Melissa, Isabella, Liam. Dom ligger i åldersordning. Äldst till vänster. Skiljer dock bara 4 veckor mellan Otto o Liam.



Neo är glad när Emma leker med honom. Och han tycker mycket om sin nyinköpta leksak.
Bollen i olika färger som ligger där i vagnen. ;)

Min förlossningsberättelse!!!

Kategori: Neo


Jag började känna av förvärkar natten mellan lördag-söndag. Det var inte så farligt men jag märkte att det inte var som det brukade. Stoffe gick upp tidigt på söndagen för att jobba, och då kunde jag inte somna om. Jag sa ingenting till Stoffe eftersom jag inte ville oroa honom när han skulle jobba hela dagen.

Dessa höll på hela dagen med 7-20 minuters mellanrum. Jag andades lätt igenom dom och märkte att varmt vatten på magen och ryggen hjälpte jättemycket.
När Stoffe kom hem på kvällen berättade jag för honom om värkarna (jag hade fortfarande inte sagt något under dagen), och allt eftersom blev dom mer smärtsamma.
Eftersom det fortfarande hjälpte med varmt vatten så sprang jag fram o tillbaka till duschen mellan värkarna. Och eftersom jag inte visste hur det skulle kännas så visste jag inte heller när jag skulle ringa in till förlossningen.
Det gjorde mest ont i ryggen och ner på benen.

Runt 8 tiden började vi klocka värkarna riktigt eftersom det då började göra väldigt ont och det blev kortare och kortare tid mellan dom, och vid ca halv 10 på kvällen låg det på 3-4 minuter mellan. Stoffe fick ringa in till förlossningen och vid halv 11 var vi inne.
Då började dom kolla hjärtljud och mina sammandragningar och jag blev undersökt vid 11. Jag var då endast öppen 1½ cm och värkarna hade stannat av lite, så dom var inte lika täta längre.

Jag började bli lite orolig att jag skulle få åka hem men eftersom det var så lugnt på avdelningen så sa dom att jag
skulle gå ut och prommenera i en timme och sedan skulle jag bli undersökt igen. Hade det inte hänt med så skulle
vi åka hem.
När vi kom ut och hade gått en runda gjorde det så ont att maten jag ätit innan kom upp på trottoaren ;/ Spydde pga.
smärtan igen precis när vi kom in, och blev då undersökt igen. Klockan var ca halv 1 och jag blev då inskriven och fick stanna. Jag hade då öppnat mig till ca 4-5 cm. Gick in i duschen och spolade varmt vatten i ca ½timme. Då kände jag att jag inte klarade mer, så det fick bli lustgas och stoffe masserade min rygg och mitt ben i värkarna. Lustgasen blev min bästa vän under dom resterande timmarna innan Neo kom.

Kom på att jag kunde få epudidural så det bad jag om ca runt 2 tiden. Barnmorskan tyckte att jag skulle testa akupunktur istället först eftersom jag nästan bara hade ont i ryggen. När hon hade satt in dom glömde jag bort att jag hade fått den, för den hjälpte inte ens 1%. Så bad om bedövningen igen. Dom sa att narkosläkaren snart skulle komma.

Vid kvart i 3 var jag öppen ca 7-8cm och vattnet hade fortfarande inte gått så dom tog hål på hinnorna. 
Efter ca 1½ timme utan att jag fått ryggbedövningen så märkte Stoffe hur
ont jag hade. Jag kunde vid detta tillfälle inte prata, utan hade lustgasen i ansiktet hela tiden. Han ringde på klockan
och sa till ännu en gång. Vid ca kvart i 4 fick jag bedövningen. Konstigt nog kollade dom inte hur mycket jag var öppen utan tänkte väl att det skulle dröja många timmar till innan lillen kom.

När jag satt upp för att få bedövningen började mina krystvärkar. Men jag var så fokuserad på att andas att jag inte
talade om det eller ens märkte det, utan kroppen skötte sitt. Konstigt nog var det ingen som märkte något utom Stoffe. Han såg hur annorlunda jag var i värkarna.
När bedövningen var satt så la jag mig ner på sidan igen och i en värk gick Neos hjärtljud ner (som det ska göra). Dock gick dom inte upp igen, vilket dom måste göra! Så det blev snabba ryck. Dom kollade snabbt hur mycket jag var öppen och insåg att jag var fullt öppen och Neo behövde komma ut snabbt. Dom tog beslutet att sugklocka var det bästa.

Nu blev det lite otäckt eftersom dom sprang snabbt och hämtade en läkare som skulle använda sig av sugklockan samtidigt som jag skulle krysta. Då skulle det gå snabbare att få ut honom.
Så efter mycket pepp av Stoffe och läkarna kom Neo ut efter ca 10 min (04.07).
Anledningen till att hans hjärtljud gick ner så mycket och inte gick upp som dom skulle var för att navelsträngen var virad runt halsen. Men när han kom ut var han pigg och fin:)

Eftersom han kom ut så snabbt efter dom satt epudiralen så hann jag aldrig känna av dess effekt. Lite synd men samtidigt bra, för då vet jag att jag klarar mig med bara lustgasen!=)

Det var det häftigaste jag varit med om i hela mitt liv!:)

Neo vägde 3365g o var 51cm lång! Och han kom ut i v. 40 + 1.

Jag är så glad att det gick så fort ändå. Från att vi blev inskrivna till vi fick träffa vår skatt tog det 3½ timme. Jag kommer inte ihåg allt, utan har fått återberättat av Stoffe o min journal. När dom skulle använda sugklockan var
jag så borta att det mest var Stoffe som fick uppleva denna stress. Och tur var väl det. Så fick jag bara fokusera på det jag skulle göra. 

 Jag trodde att jag skulle vara ett svin och skika på Stoffe under förlossningen, men jag var helt snäll och gjorde inte
många ljud. Tack för det =)
 

 

Idag babycafé

Kategori: Allmänt

Idag ska jag o Neo på babycafé med en tjej som heter Magdalena o hennes lilla Stella. Eftersom vi inte gjorde något speciellt igår så ska det bli trevligt att ut o träffa lite folk. Jag är ju lite rastlös av mig och vill att Neo ska få träffa folk så han inte blir alldeles för mammig o folkskygg. Så än så länge går det kanon.
Hoppas det inte regnar när vi ska gå dit bara. Det ser lite mysko ut tycker jag.


Nu ska det sys! Här är tygerna som jag köpt. Vi får väl se hur det blir....;)

Svar till Carro:

Kategori: Allmänt

Tomtedräkten behöver du inte sakna länge till. Den ligger fint ihopvikt i hand garderob;) Jag har redan skaffat en!

Bumbo lek

Kategori: Neo

Idag blev det ännu med lek i bumbon. Vi har köpt ett litet bort som leksakerna kan ligga på. Och den provade vi idag. Det var ett bra köp. Neo körde bilen fram o tillbaka o tog nycklarna och käkade på. Det tyckte han va gott. ;)






Ville gärna äta upp hela nyckelknippan. Det gick väl sådär bra =)

Julinköp

Kategori: Allmänt

Detta köpte jag igår när jag och Neo var på julshopping.

Kom på att vi behöver ju också köpa adventsljusstakar. Det var ju inte så många fönster i förra lägenheten, så det kan bli glest här hemma.
Sen kommer det bli julbak här hemma också. Jag får nog ta och kolla vad som ska bakas och börja i tid. Eftersom jag inte vet när jag kommer hinna. Man vet aldrig när det passar sig för Neo. Åh nu längtar jag helt mycket. I år kommer vi har julen här hemma hos oss. Bra med plats och det kan vara skönt att slippa åka iväg när Neo är så liten. Så lite julemat får jag kanske göra också.





Jag kunde inte motstå denna söta sak.