Vackra liv

Neo Arvid Christopher 2011-07-04 Vincent Tiger Ynwa 2013-05-25

Påskdagen....

Kategori: Shopping

Denna dag fick vi en massa gjort! Jag känner att nu börjar det så smått lugna sig i mitt stressigt tempo. Vi har haft så otroligt mycket att fixa och köpa till lägenheten sen vi flyttade in för ca 1,5 år sen att jag inte kunnat hålla mig lugn. Alltid något att tänka på och fundera på och ändra på osv.... Nu är det i alla fall inte så himla mycket kvar. Inte sådant som är nödvändigt i alla fall. En del småsaker och en hel del tilö vardagsrummet men resterande rum börjar så smått se bebodda ut :)
Idag var det sovrummets tur att få en uppfräschning. En byrå med tillbehör fick flytta hem hit. Även en spegel som ska upp över byrån. Dock kan vi inte sätta upp den pga att vaggan inte kommit än och den måste vara på plats innan vi kan bestämma vart spegeln o byrån ska stå. Sen ska det upp lite tavlor på väggen över sängen och vi funderar på att göra oss av med våra sängmöbler. Vill ha nya. Dock är det inte prio 1 :)
Sedan ska min PLÄD förhoppningsvis inköpas och då kommer sovrummet vara klart! Kuddarna som hör till pläden ligger redan på plats i sängen!

Siffror

Kategori: Graviditet

Dagens siffror :)

Envisa halsbränna!!

Kategori: Allmänt

Jag kan bli tokig på denna envisa halsbränna. Inget verkar funka heller. :/ jag som behöver lite sömn. Nu har jag legat vaken i 2 h utan att det blivit bättre, trots medicin och höjd huvudända. Minns inte hur tidigt jag fick det under förra grav. men det känns jobbigt att det är såhär ihållande.

Man läser om alla dessa huskurer som funkar men nej, inte här inte... Dessutom är bebis tokig i magen så jag får ingen ro ändå :) det är iofs väldigt mysigt!
Neo sover också oroligt och man får räkna med en del sparkar o slag från honom också. Han är nu inne i en period då han inte vill sova i sitt rum så vi alla delar säng. Mys pys :)

Jag låg nyss och tänkte på vad jag ätit som gett mig denna jobbiga halsbränna. Vi var ju på påskmiddag igår men det var ändå inget speciellt. :/
Kanske knappt spelar nån roll nu i slutet av graviditeten. Den är här för att stanna, oavsett....

Jaha, om jag ändå skulle ta och sova en stund (eller vila ögonen).

Jag slänger upp en bild på dagens mamma! Glad påsk!

Förkylning...

Kategori: Allmänt

Då har förkylningen hittat hit igen. Neo har blivit snuvig och då kommer tyvärr hans krupp tillbaka som ett brev på posten;/ host o även kämpigt med andningen. Stackars liten! Tur att vi iaf har medicin som kan lugna lite. Det blir ju inte särskillt mycket sömn för varken mig eller honom då:/ blir rätt jobbigt att jobba så mycket utan sömn. Dessutom tillåter inte bebis mig att sova så bra om nätterna. Det är lite extra kul att vara vaken o busa när hans mamma är still... Det drar o härjas i huden något enormt också. Det börjar nog bli trångt.

Även jag har kännt av täppt nästa nu lite extra dom senaste dagarna. Hoppas det bara beror på antingen allergin eller gravidtäppa. Då stannar det i alla fall vid konstig näsa. :)

Jag måste även nämna att det går alldeles superbra på dagis nu för Neo;) han verkar trivas mer och mer och nu är han väldigt sällan ledsen när jag lämnar. Det är så skönt!
Det gör det lite lättare för mig att jobba faktiskt!

Ha en toppendag!

Älskade apa!

Kategori: Allmänt

Jag som har suktat efter denna underbara apa... Idag fick jag nog! Sprang helt enkelt och köpte den! Måste äveb köpa mig en stringhylla så apan får sin alldeles egna plats:)

Jag känner mig helt glad! Haha! Välkommen hem <3

Äventyrsbad

Kategori: Allmänt

Igår var jag minsann ledig! (!!) ;) dagen ägnades åt att träffa mina fina vänner o deras barn och bada på Lunds äventyrsbad HELA dagen! Jag gick hemifrån vid 10.30 och var hemma 17.30. Låååång dag.

En snabblunch på bk blev det först när vi kom fram till lund inna vi begav oss för att bada.

Jag trodde att Neo skulle vara med skeptisk men efter ca 20 min fastklistrad på mig släppte spärren och han fick jagas. Fullständigt tokig var han och ville vara överallt :) denna tjocka mamman hann knappt med. Haha!

Det blev även en fika där och vi kom i te från badet förrän ca 17. Men oj vad kul vi alla hade :)! Det blir absolut snart igen!!


Tröööööött!

Kategori: Graviditet

Den senaste veckan har jag varit så otroligt trött. Jag känner nästan att jag somnar på jobbet. Behöver inte äta järntabletter då värdet är superhögt men tröttheten äter upp mig. Jag ser nästab i kors och har svårt att fästa blicken då allt blir suddigt. Hoppas jag snart piggnar till!
Kroppen börjar ta stryk nu. Magen har sjunkit otroligt mycket på 3 veckor och jag är bara i v 30. Hoppas det inte betyder något. Men det tror jag inte :)
Men nederdelen av ryggen är trött och värker. Aj aj! Men jag kämpar på för fullt! Jobbar på som vanligt och dör på natten istället.
Man ska inte klaga. Kan ha det värre! Btw så älskar jag att vara gravid! Jag älskar sparkarna och magen som hoppar och rör sig hela tiden!

Jag längtar till om 3 veckor då vi ska få se skorpan igen på Ultraljud!:)

Jag har än så länge inte samlat på mig någon vätska så jag är iaf inte svullen. Men det kommer nog. Jag får njuta än så länge.

Jag bjuder på 2 magbilder med 3 veckors mellanrum.
Skillnaden är enorm....

Mar. 17, 2013

Kategori: Graviditet

V 30!

Kategori: Allmänt

Igår gick vi redan in i v 30! :) jag fattar verkligen inte vad tiden tar vägen. Det verkar som om alla gravida tycker att tiden går långsamt och är så ivriga att få ut bebisen! Jag får nästan lite panik då jag tycket det går för snabbt. Jag har inte köpt något alls! Däremot ska vaggan beställas imån och kanske även vagnen (om jag kan bestämma mig för en färg nån gång) sen är det iofs mycket som ska inhandlas så jag åker en tripp till Ullared men ändå :) några kläder är också köpt.

Jag tänkte införskaffa mig nya sängkläder till Neo och skorpan med :) hoppas på att det blir imån.

Lillskrutt i magen är en vilde! Hela magen hoppas o rör sig nästan hela tiden. Sammandragningarna är inte heller att leka med. Dom kommer väldigt ofta numera. Jag bör nog ta det lite lugnare. Ja jag tänkte börja med det snart....

O Neo är numera en riktig buse! Han hittar på en massa hyss och har fått ett riktigt humör :)
Han har börjat prata mer och mer. Till och med 3ords meningar kommer ibland. Han förstår allt som vi säger och är duktig på att svara! Min lilla goding har blivit så stor! Han kommer bli världens bästa bror <3

Barbamama!

Kategori: Graviditet

Här har vi mig igår. Det är inte barbamama även om man kan tro det. Det är faktiskt bara jag ;)

Magen växer och gror. Skorpan sparkar massor och hela magen är i rörelser hela hela tiden. Det är så mysigt! Jag vill såklart ha honom hos mig nu men han får stanna o växa till sig ett tag till:) är ca 10 v kvar nu!

Jag måste också tala om att min älskade vagn kom in i vår hiss och ytterdörren när vi testade den igår!!!;) lånade min kompis vagn för att se ifall det är någon mening att köpa den och jajamesan :)! Blev helt lycklig och går lite på moln nu!
Neo verkade gilla att åka i den också:)

Det blev en bugaboo donkey! :)

Galna....

Kategori: Graviditet

Får nog säga att jag trivs ovanlig bra på mitt jobb. Det är nog inte många som kan känna att varje morgon inte är jobbig att gå upp:)

Det är såklart en av anledningarna till att jag inte vill gå hem så tidigt utan vill jobba så länge jag orkar.

Här är några av mina galna kollegor iaf :)

Inte diabetes:)

Kategori: Graviditet

Idag var det dags igen för det eviga "sockerprovet". Men jag var absolut inte orolig nån stans. Trodde inte alls att jag skulle få något högt värde då jag känner mig toppen. Och så rätt jag hade.
Me särskillt roligt är det inte med den sega väntan i 2 h på mvc. Hade med mig en massa böcker och annat men det var en trevlig tjej som jag pratade med så tiden gick snabbare. Och dessutom så slumrade jag till lite :)

Alla andra värden var också toppen. Jag kommer fortfarande inte behöva ta järntabletter och magen växer som den ska. Bebis hjärtljud låg på 135s/m och jag hade visst inte gått upp så mycket som jag hade trott. Känner mig stor som en flodhäst de flesta dagarna men tror allt har satt sig under hakan och över låren :) haha.

Jag hade kanske behövt ta det lite lungt men jag känner mig ändå pigg och så länge det är så vill jag ta vara på det.

Strax väntar jobb så jag får väl ta och slänga på lite make up.

Underbara SOL!:)

Mumma!

Kategori: Graviditet

Idag blev det potatis o purjolök soppa:) så himlans gott! Jag kan nästan äta hur mkt som helst av det. Eller av alla soppor nästan. Det har nästan blivit en craving med soppor! Mumma!

Månad 7 ;)

Kategori: Graviditet

Oj vad tiden går! Nu är vi inne i 7:e månaden minsann.;) på lördag räknas jag som höggravid och går även in i trimester 3!!!! På månad är det även besök på mvc och göra ett nytt glykosbelastningstest. Blir även "vanlig" koll såsom mäta magen, vägas, kolla alla värden o lyssna på bebis hjärta;)

Men ja jisses- månad 7 redan. Mindre än 3 månader kvar tilö bf.
Var tog tiden vägen? Nu kommetr iaf den roligaste tiden som gravid. Magen är stor, alla bm besök, våren kommer snart, allt ska fixas och inhandlas osv! Hoppas jag slipper vätska och bristningar men det kan man ju inte direkt vara säker på....

Igår kollade vi på vagga till lillebror. Den ar från Troll. Hoppas det blir den:) så underbart fin. Har alltid velat ha en vagga men det blev inte så till Neo. Men nu la jag in min veto på den!

Bloggar från mobilen- därav den konstiga bilden på vaggan:) men visst är den underbar?

Underbart köp!

Kategori: Allmänt

Ja vad tror ni att jag köpt?? En GRAVIDKUDDE såklart! I förra grav. blev det ingen utan använde massa vanliga kuddar o bullade upp med. Men näää- detta är ju himmelriket! En mjuk lååångt kudde med små kulor i som man kan forma hur man vill. Fantastiskt! Kan ju även användas som skydd för att neo inte ska trilla ner från sängen när han sover middag:) Smart!!

Trodde den skulle kosta en förmögenhet men den fick följa med hem för endast 369kr!
Rekommenderar starkt!

Alltid skönt att ha nåt mellan knäna och nu när magen är stor behöver den också något mjukt att vila på. :) bästa köpet på länge faktiskt!

Här har vi den:

Hemma!!

Kategori: Allmänt

Ja nu är vi hemma igen. Har dock varit sen lördags men det har varit så mycket att göra att jag inte hunnit sitta ner en sekund känns det som.
 
I söndags o måndags var det nämligen jobb för hela slanten och idag har jag varit hemma med Neo. =( Han har fått magsjuka så någon ledig tid för datorn har det inte varit direkt. Nu sover han och hoppas det blir bättre imån. Dock är jag hemma imån med såklart.
 
Det här med majsjuka kan jag bli tokig på! Jag hoppas verkligen att jag klarar mig ifrån det denna gången. Jag har redan haft det 2 gånger under denna graviditeten och mitt immunförsvar är riktigt uruselt för tillfället. Lillebror tar all min kraft. När jag väntade Neo var jag inte sjuk en enda dag känns det som. Så olika det kan vara...
Mina bihålor vill inte ge med sig så imån blir det ett samtal till vc. Hoppas det finns nåt att göra. Orkar inte ha så ont hela tiden.
 
Nä- försvinn alla hemska sjukdomar och lämna mina familj i fred!

Snö och kallt!

Kategori: Allmänt

Ja här är det en massa snö! Och rätt kallt men jag trodde faktiskt att det skulle vara kallare. Mellan 5+ till ca 15- har det varit under dagarna. Solen har dock visat sig mycket så när man är i solskenet känns det varmt och skönt. Det har tyvärr blåst en del och då blir det såklart ännu kallare. Brrrr!!!

Neo AVSKYR verkligen snö och kyla. Han har mest skrikit hela tiden när vi varit ute. Han är verkligen sin mamma upp i dagen ;)

Bf datum! :)

Kategori: Graviditet

Alla dessa olika bf datum man får! Lika dant med Neo! Man ska ju såklart lita på ul och inte sista mensen MEN då vi varit på 4 ul redan och har fått en massa olika datum så blir man ju minst sagt förvirrad:) hade dock varit trevligt om bebis ville komma vid sista mens datumet faktiskt!


Sista mens: 17/5
Kub: 28/5
Rul 31/5

Vul dattumen kan vi skippa då dom ligger där omkring med.

När vill du anlända lilla älskade pojke? :)