Vackra liv

Neo Arvid Christopher 2011-07-04 Vincent Tiger Ynwa 2013-05-25

Ingen film...=(

Kategori: Allmänt

Jag skrev ju igår att jag hoppades att se en film. Men icke. Det hanns inte med =(Tvättade i 6,5 timmar o 13 maskiner tvätt. Sen åkte vi direkt till affären för att handla till idag.
Filmen får nog bli nästa vecka.

Idag har jag lagat en massa mat till ikväll. ;) Har lite kvar innan jag kan fixa mitt hår. Vi ska gå om 2 timmar, så jag ligger nog okej på det.

Hinner inte blogga såmycket mer idag tyvärr. Det är ju ändå nyår och massor som ska göras ;)

Ikväll ska vi hem till Ola o Vanessa för lite partaj.
Återkommer med bilder och annat imån!

Fredag

Kategori: Allmänt

Idag är det redan fredag! Vad veckorna går snabbt. Och Neo är snart 6 månader!! Vart tog tiden vägen? Ett halvår!?
Men nu är det lite "roligare" och lättare eftersom han är mycket mer självständig. Sitter bra i sin gåstol och matstol och kan roa sig där en stund. Tråkigt att ligga ner hela tiden =)

Idag har jag en riktig tvättdag. Har nu tvättat sen halv 10 och kommer göra det i ett par timmar till tänkte jag. Har tvätt stugan till 4 (så mycket tvätt har vi dock inte), och tänkte då ta o tvätta alla sängkläder, täcken o även kuddar. Lika bra när man har så lång tid. Någon hade avbokat sin tvättid vid 12, så den tog jag;)
Det är ändå en lugn dag för oss så jag passar på att fixa lite här hemma.
Blir lite städning, skriva matschema, kolla film o kaffe i soffan. Det var nog 3 månader sen jag kollade på en hel film en dag mitt i veckan. Det är svårt när man ska roa en liten och samtidigt städa, laga mat, diska o tvätta ;)

Jag tänkte även rensa ut lite av Neos kläder. Dom börjar bli lite små (strl 62)och jag börjat tröttna på dom.Haha;) Sen har han ju fått massor i julklapp och jag köpte även en del på rean så det får åka fram istället.
Tur att jag inte hade köpt så mycket i strl 68 och uppåt. Blir detso roligare att köpa det nu.

Nu vaknade lillen!;)

Smålandsbesök

Kategori: Allmänt

Nu är jag och Neo i småland på besök igen. Därför har jag inte bloggat så mycket. Tiden räcker inte till när vi är här. Då är det fullspäckat schema.
Vi åker dock hem om några timmar så jag ska bara packa lite och så.

Vi kom i förrgår så det blir en snabbvisit på 2 dygn.

Igår åkte vi in till Växjö. Träffade först Isabell o Malin över en lunch och sedan träffade vi Emma o Tina över en fika. Så en del gott blev det =)

6 månaders kontroll o läkarbesök

Kategori: Neo

Idag var det dags för 6 månaders kontroll och läkarbesök för mitt kära hjärta. Han blir sex månader nästa vecka. Oj vad tiden springer iväg!
Läkaren gav honom MVG och han var som vanligt glad och snäll mot dom på BVC.

Det blev även vägning och mätning.
Nu var det bara 3 veckor sen senast, men lillen hade ökat bra i vikt o längd. Jag är en mycket stolt mamma =)

7530g
68cm

Så nu får det rensas ut de mesta i storlek 62. Det är lite kort numera. I alla fall i bodys.

Nästa vecka kommer jag även byta ut ett mål amning mot mat. Neo kommer bli glad!

Julklappar.

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligen packat upp Neos julklappar och tvättat kläderna han fått. Så nu är det bara att lekas på för fullt. Många kläder är fortfarande lite stort men en del kanske vi kan använda ändå. Återstår att se =) Annars får vi bara vänta lite till.


Här är några leksaker som Neos fick från mig o Stoffe och hans morföräldrar ;) Något är även från hans pappas kusiner o sin gammelmormor (S mormor)



En gåstol som man kan göra om till en "gungstol/vagga". Denna fick han av sina farföräldrar.


Några kläder som mormor o morfar gav Neo.=)


Kläder från S kusiner o Helena.


Lite utav kläderna han fick av mig o S.

Lite ligger i tvätten fortfarande så allt fick inte komma med. Han fick en underbar filt också utav mina föräldrar, men den har han på sig för tillfället så vill inte störa honom nu när han sover ;)


Jag o S fick också massor utav underbara klappar. Bl.a en kaffekokare, damsugare, stekpanna, kläder, presentkort, lotter, yogamatta o massor mer.
Vilken toppenjul vi hade. Så mysigt med båda våra föräldrar och god mat osv=)

Julafton

Kategori: Allmänt

Det blev en mycket lyckad julafton igår. Mina föräldrar kom på förmiddagen från Småland och Zico var också med. Vid 12 tiden åt vi lite skinkmackor och julpiroger som jag gjort. Det var bara början på all mat.

Stoffes föräldrar kom lite senare - runt 3 tiden. Lagom till Kalle Anka. Då blev det glögg, hemma bakade kakor och lite annat gott. Inte helt fel.

Mer mat blev det såklart, och vid 6 tiden blev det julbord. ;) Jag dog nästan av mättnad därefter. Haha. Lillen somnade strax innan maten och lät oss äta i lugn och ro. Han vaknade inte förrän ca 2 timmar senare.
Snäll kille det där. Han visste nog att julklapparna skulle öppnas sent så han ville vara utvilad tills dess.
Vid 8- halv 9 tiden blev det julklapps utdelning och vi blev inte klara förrän efter 10. Då var Neo galet trött igen och slocknade på stuts. Men han fick i alla fall se alla sina paket.
Bilder på det kommer senare. ;)

Sedan blev det mer kakor och även julklappsleken. Jag fick 4 paket så tror jag det var. ;) En mycket rolig lek minsann.

Det blev en toppenjul! Kunde inte blivit bättre!











Mina underbara killar <3



Värdparet =)


Skål!


Neo var inte rädd för tomten


Jag ser uttråkad ut;) I väntan på att få öppna mina o Neos paket. hehe


Neo tyckte paketet var intressant



Avslutning - julklappsleken!

God jul!

Kategori: Familjen

Vi hälsar God Jul en dag för sent=)


Min älskade familj <3

Dagen innan!!!

Kategori: Allmänt

Ikväll är det bara mys! Nu är allt fixat till inmån. Till och med skinka. Imån kommer mina föräldrar på förmiddagen och efter lunch kommer stoffes föräldrar. Så detta året kommer neo fira med sina mor och farföräldrar samtidigt:) eftersom vi kommer vara här hemma hos oss:) nu ska vi kika på Polarexpressen! En underbart mysig film. Ha en toppenjul alla!;)

Antagligen VÄRLDENS FINASTE tomte =)

Kategori: Neo

Pysseltjej

Kategori: Allmänt

Nu har jag äntligen pysslat klart mina pepparkaks figurer. ;) Dom hänger så fint i granen.
Här är resultatet:







Julstämning

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Neo varit på stan och köpt en massa klappar. Fy vad mycket folk det var till slut så då gick jag hem. Tur att jag gick ut nästan direkt när affärerna öppnade. Annars hade jag inte kommit fram-speciellt när man har vagn.
Jag fick till och med gå en snabbis när S hade kommit hem så jag inte behövde gå med vagnen.

Jag hann också baka papparkakor. Men fy vad brända dom blev. Så går det när man har en bebis hemma och ingen barnvakt ;)

Dessa kakor bakade jag igårkväll. Jag längtar till jag få äta alla goda kakor=)




Hej brända pepparkakor!


Myskväll med mina killar.

Kategori: Familjen

Ja nu ikväll har det varit en hel del mys med killarna. Neo somnade vid halv 8 ungefär, men tyckte det var dags att gå upp vid halv 10 igen. Somnade om efter 2 timmar mys och bus. ;)
Lillen vill helst stå upp hela tiden så armmusklerna blir väl lite större framöver antar jag.

Vi tog lite bilder också som bevis ;)


Neo o jag. =)


Världens finaste <3


Puss!!!!!!!!!!!




Jag har även gjort lite jul"pyssel"


Fixat!

Kategori: Allmänt

Nu är förändringarna borta. Så himla skönt!

Extrarummet är nu "klart". Klart för i jul ialla fall. Vi kommer sätta upp tv:n o köpa ett skrivbord och kanske en soffa. Vi har inte bestämt helt men något sånt blir det nog. Men rummet ser i alla fall bra ut. Inte stökigt och inte en massa kartonger.
S var nere i källaren och fixade där nere ikväll så allt som skulle dit är där nere nu. Så duktig han är!






Titta - man kan numera gå här inne=)



Nu är granen pyntad och lite klappar ligger därunder och väntar på att få bli öppnade. Alla utom 2st är till Neo än så länge;) Men jag måste ut på onsdag, torsdag och/eller fredag och handla mer =) Imån hinner jag inte.
Då är man riktigt glad att man bor mitt i stan.

4 advent

Kategori: Allmänt

Idag är det redan 4:e advent! Tiden går så himla snabbt. Om 6 dagar är det julafton! Idag var vi och handlade jul at eftersom vi ska vara här så blev det en del inköp. Men mamma o pappa ska ha lite mat med sig och likaså s föräldrar. Jag måste hinna baka nu antingen imån eller kanske onsdag. Sen blir det matförberedrlser torsdag o fredag.
Ikväll blev även lite julklappar inslagna. Så granen har fått lite sällskap:)
Nu måste jag sova så jag orkar med morgondagen:) natti

Borta bra men hemma bäst.

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma igen efter en (knappt) vecka i Småland. Det har varit toppenkul och jättehärligt, men även skönt att komma hem. Speciellt eftersom byggarna höll på från 7 på morgonen tills vi stack ut på ärenden. Inte så jätteskoj. Men fint blev det i alla fall!;)

Neo har sovit mycket bra i natt och han sover faktiskt fortfarande. En trött liten kille! Och då är klockan nästan 10. Vi ska på babysim (för sista gången) idag så jag har redan gått upp och ätit frukost. Sen får jag packa och sedan väcka killarna.
Därefter ska vi åka och handla julmat så slipper vi tänka på det sen. ;) Förhoppningsvis blir det lite julebak senare ikväll och även lite städning.
Julgranen kom upp igårkväll så nu är det en riktig julstämning här hemma. DOm klappar som är inslagna ligger såfint där under också.

Igårkväll hade vi en riktig myskväll. Köpte godis och pizza, hyrde film och bara slappade! Hann med att se 2 filmer innan vi blev för trötta. ;)

Nu ska jag fortsätta här hemma!

När hinner jag andas?

Kategori: Allmänt

Man märker verkligen att jag är i Småland på besök. Det finns knappt en sekund över till att blogga. Så ligger nu bredvid min prins och skriver från min iphone. Lillen somnade utan gnäll vid ca halv 10. Han har haft svårt att komma till ro nu när vi inte är hemma.:( men idag har det gått kanon, fast vi varit på resande fot nästan hela dagen.
Idag fick jag äntligen träffa Alex lilla Isabella. En sån sötnos, men ack så trött hon var idag:) hon är ju iofs bara en månad så inte kan bag förvänta mig nåt annat. Men man glömmer så fort:) det var ca 4 månader sen jag träffade Alex nu kom vi fram till. Helt galet!!!
Jag i neo hann även med en fika med Jossa efteråt! Också hur trevligt som helst. Man får passa på att träffa vännerna när man inte bor där. Det blir nog en runda till i mellandagarna. Beror väl lite på ifall s ska jobba.
Imån blir det ännu en resa till Växjö då jag ska luncha med Kamilla o Isabell !:)
Nä nu måste jag läsa lite skvaller och sen sova!

Småladsbesök

Kategori: Allmänt

Nu är jag o lillfisen på besök i Småland. Vi kom igår kväll. Vi hann inte mer änn komma innanför dörren innan jag fick min utväxt fixad. Tack snälla Isabell! Det var sååååå behövligt ;) Såg förjävlig ut men nu ser jag lite pigg ut igen...
Neo ville inte komma till ro när vi inte var hemma o skulle sova så det var lite knepigt när jag hade färg i botten. När jag var klar märktes det att det bara var jag som funkade.
Han sov också lite orolig när han skulle sova i vagnen, så han fick ligga bredvid mig istället. Då sov han mycket bättre. Lite trångt i vagnen ju. Galningen ville ta hela sängen så jag fick ca 2cm att ligga på. Men vad gör man inte för sitt hjärta ;)

Hos föräldrarna är det full fart. Badrummen renorveras så det är inte direkt tyst. Rätt jobbigt. Neo sov i 15 minuter innan han vaknade av nån högljud borr...Hoppas han inte blir arg senare bara när jag ska träffa lite släkt. Återstår att se.

Åh jag måste skriva med att Neos mage är sååååå bra nu =) Efter att vi börjat med lite lite smakportioner har den satts igång rejält! Det gillar vi!=)

Juleträff....

Kategori: Allmänt

Idag var jag o Neo på julemys med mina o hans vänner. Det var en fantastiskt dag. Vi gick hemifrån vid ca halv 12 o var hemma vid halv 7, så det var en lång dag. ;) Vi åkte tåg till Lund där det hela ägde rum.

Vi blev bjudna på julbord! Mmmmm...Mums! Mitt första julbord för i år. Inte helt fel faktiskt. Sen blev det kakor, cheesecake, kaffe, glögg o annat mums.

Vi skulle blivit 3 mammor till (o barn) men barnen var tyvärr sjuka.=/ Synd men lika bra att inte komma, så dom andra barnen blir sjuka. Neo har som tur väl klarat sig kanon än så länge, men det kommer säkert sjukdomar här med.


Lite stor dräkt, så Neo ser helt bred ut=)


Melissa, Neo, Liam, Elin, Isabella o Leo






Kul i gåstolen!

Kategori: Neo



Lillen når ju inte helt ner som ni ser, men han har ändå kommit på nåt sätt att förflytta sig lite. Ja inte är det mycket men lite grann =)

Han är mycket glad när han får sitta o leka såhär upprätt. Så idag köpte vi även en matstol. För några dagar sen började vi ge honom smakportioner så nu passade en egen stol bra.
Han älskade att sitta i den o äta idag.
Han fick också för första gången drick lite vatten ur en flaska. Vi har aldrig någonsin gett honom flaskan innan så vi visste ju inte ifall han ville/kunde dricka ur den, men oj så bra det gick.


Den kunde ju vara god....;)

Neos rum =)

Kategori: Allmänt

Neo har fått lite julpynt i sitt rum också. Men eftersom han nästan aldrig är där inne (mer än få ny blöja) så behövde jag inte göra det jätte juligt. Nästa år får det bli mer.






Vi har fortfarande inte fått tummen ur och köpt gardiner till lillen. ;) Sega vi är.
Det är inte så mysigt här eftersom det är ljust ute. På kvällen är det finare, speciellt när julstjärnan är tänd.

Mitt vardagsrum

Kategori: Allmänt

Jag är så dålig. Har ju sagt att jag ska lägga ut bilder på lägenheten. Har helt glömt bort =/ Men nu ikväll kom jag på det. Tur att det inte var stökigt.=) Jag börjar med att visa er vårt fina vardagsrum.
Lite julpynt är uppe men granen har inte fått kläder än. Men den står så fint o vilar sina barr....









Latteträff

Kategori: Allmänt

Jag o mina lattemammor hade en fantastisk träff hemma hos Linda idag. Hon bjöd på god mat och fika o kaffe såklart ;)
Bebisarna pratade med varandra för fullt på sitt språk o alla verkade trivas. Vi mammor trivs såklart alltid =)

Vi åkte tåg eftersom hon bor i Oxie, och sen hämtade min kära sambo oss så slapp vi åka tåg hem. Så fick han åter igen träffa mina vänner. ;)









Sötnos

Kategori: Allmänt

Så stark min kille har blivit dom senaste dagarna.






Hur kunde vi få en sån underbart söt kille??

Hejdå ca 20 kilo=)

Kategori: Allmänt

Jag har inte riktigt tänkt på det såhär men jag har ju faktiskt gått ner ca 20kilo sen lillen kom. Eller nu står vågen still o har gjort i ca 3 veckor. Men på 4 månader försvann 20 kilo. Väldigt bra o skönt.

Sista gången jag vägde mig innan Neo kom hade jag gått upp 16 kilo, men den sista veckan blev jag fet som en boll så tror massa vatten vägde en del där.
Nu ligger jag ju iaf 2 kilo under inskrivningsvikten så MINST 18kg. Men som sagt, chansar på att jag la på mig 2 kilo sista veckan. Så runt som jag blev =)
Magen får gärna också försvinna bara, sen är jag nöjd!


Å, jag måste berömma min kära son! Han vaknade för att äta vid 6 (!!!). Första gången sen 20.30 på kvällen! Jag fick 5 timmars sömn på raken! Helt underbart. Sen somnade vi om vid 7 o så blev jag inte väckt förrän kvart i 10. Så i natt har jag sovit nästan 8 timmar. Jag känner mig jättepigg. Och bra är väl det för igårkväll när jag kollade mig i spegeln såg jag hur alla mina blodkärl i ögonen var jättetydliga och jag hade ont. Antagligen sömnbrist. Nu ser jag normal ut igen=)

Julbak

Kategori: Allmänt

Ikväll har jag börjat med det årliga julbaket. Jag valde att göra något som jag aldrig gjort förut.......LUSSEBULLAR... Inte så svårt men ååååå så lång tid det tog. Det ska jäsas flera gånger o knådas o in i ugnen o massa... Men dom blev fruktansvärt goda. Dock inte så vackra. Men vad gör väl det? Dom går ju ändå sönder när man tuggar.






Jag var en runda på stan innan för att införskaffa lite juliga saker. Hittade en del fint, men saknar fortfarande en julstjärna o en adventsljusstake. Hmm, hittar inga som jag vill ha...=/
Får fortsätta leta imån.


Lite julpynt. Kommer ta fler bilder imån. ;) Så ni får se lägenheten. Jag har ju knappt lagt upp några bilder på den. Den ska ju ändå fixas till en del men det får man ha överseende med;)

Dykning!

Kategori: Neo

Idag på babysimmet blev det dykning för min kille. Vad duktig han var. Vi gjorde det 3 gånger o sista gången blev han lite ledsen. Men det gick snabbt över. Man blir så stolt när man tror att dom inte ska vra redo för något, och sedan är dom det absolut;)

Nu början han verkligen bli riktigt stor! Inte till storleken kanske men åldern. Idag fyller han ju 5 månader och när man tittar på filmer från bara några veckor sen så ser man stor skillnad på hans utveckling.

Idag satt han utan stöd för första gången. Dock bara ca 10 sekunder innan han välte men ändå! Mycket stolt mamma!
Å sen blir jag så himla glad när man verkligen märker hur glad han blir när han ser mig <3
Jag kan vara i ett annat rum o sen komma in och säga hej till honom. Hans leende blir så galet stort då. Det värmer verkligen i hjärtat!



3/12 2011

Kategori: Allmänt

Igår spenderade vi vår kväll hos Ola o Vanessa o Charlie. Det blev Så mycket bättre o lussebullar, glögg o sånt mys. Vi satt å pratade väldigt länge o vi var inte hemma förrän 2...=)
Men Neo ville upp vid halv 9 idag så jag fick pallra mig upp. Stoffe sover fortfarande. Klockan är 20 i 11...=/

Igår spädade jag klart och hann till och med julpynta en del. Har lite av pyntet kvar men det kommer upp idag. Så jag tänkte lägga upp lite bilder på min nystädade lägenhet sen. Det ska ju målas om och bytes golv och lite sånt smått å gott så det får man har lite överseende med.





LillNeo myser med Ola

Sista rycket

Kategori: Allmänt

Idag är det lördag och sista rycket med städningen. ;) Just nu sitter jag och latar mig, men ska ta fram damsugaren o sen moppa golven. Därefter blir det balkongen o sen julpynta!

Det ska bli så skönt att äntligen bli klar! Men jag tror nog att jag måste införskaffa mig några julstjärnor o adventsljusstakar. Hmm, vi har ju lite fler  fönster i denna lägenheten. Blir kanske en snabbis till nån affär idag eller imån.

Efter jag gjort allt detta klart kommer jag känna att jag faktiskt kan sitta o blogga lite mer. Innan har jag inte haft ro till det när jag vet allt som ska göras.

Synd att Neo är rädd för damsugaren bara. Får vänta tills han somnat o lägga honom i hans säng innan jag sätter igång den.. ;)

Sova tidigt minsann

Kategori: Allmänt

Ikväll har vi haft besök utav Frank o Carro. Blev lite god mat o såklart idol. ;)
Jag skriver bara en kort inlägg ikväll, för jag tänkte chocka er alla med att gå och lägga mig snart!

Klockan är "bara" tolv. Helt otroligt minsann.

Innan idag var jag o Neo (och några vänner med bebisar) och fotade lilleman på Hansa. Han var så söt <3 min plutt. Så vi beställde hem lite foton.

Som sagt, ikväll blev det kort, imån längre.....=) Natti

Duktiga killen

Kategori: Neo

Idag var vi ju på vaccination och mätning o vägning osv.
Allt gick kanoners.
Han har dock dippat lite lite i vikten men ligger bara strax under medelkurvan. Så han är lite smalare än "medelbebisen". Längden o hattmåttet ligger precis på medelkurvan.

(Knappt 5 månader)
Vikt: 7070g
Längd: 65,6cm
Hattmått: 43cm

Han var lite ledsen när dom sprutade in vaccinet men efter några sekunder slutade han gråta. Han fick då se sin leksam och blev genast glad.

Nu är det natt och än så länge har han inte fått feber och inte varit särskillt gnällig.

Vi var på glöggkväll hos en vän (underbart mysigt) och där var han lite ledsen. Men tror det mest var för han var trött, för när vi kom hem blev han glad och slocknade snabbt ;)
Tack underbara vänner för en toppenkväll! Gott med glögg, lussebullar o pepparkakor! Och naturligtvis trevligt sällskap! <3


Jag är så stolt att han var så duktig idag på BVC ;)


Lite trött efter sprutan!

Vaccination nu

Kategori: Neo

Om mindre än en timme ska min stackars hjärta få sprutor i benen =( Jag vill inte!! Det gör så ont i mammahjärtat när han inte mår bra. Hoppas att han blir som förra gången, men det tror jag inte...

Spännande att se hur tjock han blivit med...;)

Så dåligt jag är.

Kategori: Allmänt

Alltså denna veckan är jag sämst på att blogga. Jag har helt enkelt inte haft tid. =/ Jag har städat somen galning så fort någon ledig tid kommit upp.

Det är en rejäl storstädning som pågår här hemma o kommer lägga upp bilder så fort den är klar o pyntet har kommit upp.
Ikväll städade jag uppe på skåpen i Neos rum (vi har lådor o annat där) o sen fick det bli städskåpet o skåpet bredvid. Rensade ut en del med. Jag är löjlig noga och detta tog mig nästan 2 timmar att göra. Haha. (satt lite vid datorn mellan men ändå).

Imån ska jag städa klart hallen o så ska jag ta balkongen också. Jag ska också damsuga köket, hallen, balkongen, Neos rum o alla tak. Sen hinner jag nog inte mer den dagen.
Neo ska dock vaccineras imån så det är inte säkert jag hinner med något. Jag håller alla mina tummar att han blir som förra gången...... helt som vanligt, men det antar jag dock inte...=/

Sen är det faktiskt bara vardagsrummet kvar o skura alla golv. (Extrarummet med men det får jag fixa lite smått under helgen).

Sen är jag ÄNTLIGEN klar o kan pynta för fullt. Innan Neos fyller 5 månader (o andra advent) ska jag ha pyntat klart! Det är mitt mål!!!

Jag bjuder på en fin bild på oss från dopet.


Stoffe ser inte så pigg ut men det var han iaf...hehe ;)