Vackra liv

Neo Arvid Christopher 2011-07-04 Vincent Tiger Ynwa 2013-05-25

Nähä

Kategori: Allmänt

tänkte lägga in bilder på mina inköp men det blir bara error hela j*vla tiden. Är så förbannad nu. Ska försöka imån igen.
Tjohoo....

2 dagar till BF.

Kategori: Graviditet

Nu är det nära. Även om man går över tiden så är det ändå inte långt bort nu.
Kände lite molande värk igår men det gick snabbt över. Idag ingenting. Så det kan verkligen dröja känns det som.

Jag passar på att baka, laga mat, tvätta och städa nu, för det är nog inget man lär vilja göra sen ;) SÅ idag fick det bli en del disk och toan är fixad. Ska snart ge mig på sovrummet och köket med.
Sen ska jag också kila ner en runda till stan. Har en del på min lilla lista som jag vill inhandla. Hoppas även på en runda till IKEA sen när S kommer hem. Vi har lite där som behövs med.
Det blir en lång dag, men det är det värt. Vill inte bara ligga och slöa heller. Det är bara tråkigt.

Jag är väldigt pigg och har massor med energi!

Hangover 2

Kategori: Allmänt

En riktigt rolig film. Precis min humor...haha ;) Rekommenderar den helt klart. Många 2:or är riktigt dåliga men jag skrattade nästan hela tiden, och det är inte ofta jag gör det i en hel film.

Se den!

Gott med mat.

Kategori: Recept och mat

Vilken underbar dag det varit. Jättevarmt (väldigt jobbigt såklart), fått mycket gjort och mår allmänt kanon! Jag har tvättat en massa, lagat mat (ugnstekt falukorv), bakat (sockerkaka), städat, vikt tvätt och annat nödvändigt. Så dagen har minsann sprungit iväg.

Ikväll blir det bio med Ola o Vanessa. Baksmällan 2!




BIKINI!!!

Kategori: Shopping

Jag gjorde nåt jag aldrig trodde att jag skulle göra denna sommaren. Köpa mig en bikiniöverdel. Tänkte att jag ändå inte kommer vilja visa mig utan linne/tröja, men sen tänkte jag lite längre..... Vi ska ju till sommarstugan och där är det ändå ingen som ser, så jag gjorde ett kap och handlade 2 st överdelar. =) Tycker dom var kanonfina, och dom var ändå på rean så det gör inget ifall jag bara använder dom några gånger. ;)

Kommentarer!

Kategori: Allmänt

Jag tycker mycket om att få kommentarer här. Så vet man lite vilka som läser ju. Så var inte rädda för att slänga in några snabba lite då och då!! ;)

Ni är rätt många som läser så några fler kommentarer bör man kunna få! ;)

Onsdag.

Kategori: Allmänt

Idag är det onsdag igen. Vad ska man hitta på idag? Jag tror det får bli en fixar dag. Laga en del mat, baka, städa och sånt. Nu vet man ju inte när lillen vill komma och det vore skönt att inte ha det kvar då. Kanske ska springa ner en snabbis på stan. Vet lite som jag måste köpa.

Igårkväll gick vi till Linus o Madde för en myskväll. Det blev allsång på skansen, drack te och åt melon! Mycket trevligt. Helt perfekt en tisdags kväll. Så kvällen blev rätt sen men ändå är jag uppe nu ;)
Jag har sovit så gott dessa 3 dagarna. Bara vaknat för att besöka toan, och sen slumrat direkt igen. Det är helt kanon. Så ska det alltid vara. Hoppas lillkillen inte stor mig så mycket på nätterna sen ;) *önsketänkande* haha!

Fika med fina Johanna

Kategori: Allmänt

Gick en runda på stan idag igen! =) Gick in på Benetton o även H&M. Blev lite mer inköp, och även till mig. Helt förvånande.

Men iaf....träffade Johanna vid 14.00 och så gick vi och fikade på ett mysigt café nära där jag bor. Jag fick till och med lite solbränna. Första gången min hud har visat sig i solen sen förra sommaren. Så jag känner mig lite nöjd. Man blir alltid lite piggare.

Det fick bli en kopp te och kladdkaka ;) MUMS.




Mer från loppisen.

Kategori: Shopping

Jag har länge letat efter en söt tavla med nalle puh till bebis rum. Och när vi var på loppisen så stod den där minsann. Helt rätt för mig. Så den knep jag. 10kr. Helt okej pris =)

Blev också en Bumbo, som förhoppningsvis kommer väl till pass. Pernilla o Jag hittade vars en och förmodligen dom enda på hela marknaden. Hon valde den rosa (hon väntar en flicka), och jag valde då den röda. Helt kanon! Ord. pris ligger dom på ca 500-600kr och vi slog till för 150kr. Mycket mycket bra. Den var inte heller sliten utan behövdes bara torkas av. Sedan är den redo för användning ;)





Funderar på att måla om ramen, men har inte bestämt mig än ;)

Kunnat somna om!

Kategori: Allmänt

Ja i 2 dagar har jag kunnat somna om då S stigit upp och gått till jobbet! Det känns så skönt. Annars har jag inte haft ro och gå och lägga mig igen. Drygt att behöva gå upp vid 6 när man inte måste. Behöver sova lite extra nu innan lillfis kommer.

Så nu känner jag mig lite mer utvilad faktiskt. Jag ska ta och städa lite snart och sen blir det en runda på stan för att se ifall det blivit någon mer rea.
Vid 14.00 kommer Johanna in och vi ska ta en fika. Var himla länge sen, så det ska bli väldigt trevligt. ;)

Bebis har den senaste veckan varit mycket lugnare, men igår kväll lekte han vilde igen. Det känns skönt att veta att han fortfarande kan ;)

Tuffingar där!

Kategori: Shopping

Några inköp från förra veckan ;)

Nytt inköp kanske?

Kategori: Allmänt

Jag tror vi behöver köpa en klädställning till Stoffe. Han har nämligen fått det om bakfoten vad man ska ha en barnvagn till. :)

Allas bebisar har kommit...

Kategori: Graviditet

utom min....

Det känns lite jobbigt måste jag säga. Även många som har BF efter mig har fått träffa sin små. Nu vill jag att min lillknodd också ska kika ut. Eller kanske inte idag - måste tvätta och städa först. Och vill gärna köpa gardiner med. Mmm...;) Men onsdag kanske?

Stoffes bror fick träffa sin lille kille i fredags på midsommarafton. Igår var vi där och hälsade på. Han var så fin och så söt :)

Imån är det 28:e och det första BF datumet vi fick på det första UL vi gjorde.
Annars är det 5 dagar kvar till vår "sista" datumet vi fick. Men som sagt, vi får se. Jag längtar i alla fall. ;)

Brunch minsann.

Kategori: Allmänt

Efter barnloppisen igår bar det av för en brunch. Jag, Stoffe, Ola o Vanessa (o Charlie såklart) satte oss och åt en riktigt mumsig brunch. Efter 3 portioner var jag så mätt att jag höll på att svimma. Men riktigt gott var det. =) Det fanns allt möjligt att välja på, och det passade mig kanon.

Efter några timmar där följde dom med upp till oss och där blev det mys i ett par timmar. Charlie var en busig pojke och kunde inte hålla fingrarna i styr ;)





Första omgången med mat!!!



Omgång nr 2...



och sista omgången. 

Efter denna tallriken blev det en kopp kaffe och sen var jag mätt tills idag nästan ;) Det är bra att gå på brunch när man är gravid. Då får man i sig mycket mer och slipper lämna något..;)
Det ska bli vår söndagssyssla. Underbart gott.


Charlie mumsade i sig melon och jordgubbar för fullt!



Så fin familj!


 

Barn loppis!

Kategori: Allmänt

Idag var jag, Pernilla o Vanessa på barnloppis här i Malmö. Vi var där redan när dom öppnade (09.00) och det var redan massor av folk. Men vi fick tag på fina saker i alla fall. Fanns dock också mycket skräp, men helt klart värt att gå dit. Vädret var kanon och det var en toppenförmiddag.








Charlie, Vanessa o Pernilla!



Jag o Pernilla. Riktiga magar minsann!



Några av mina inköp. Dessa var helt nya!

v 40

Kategori: Graviditet

Nu är det bara 6 dagar kvar till BF. Men hoppas lillskrutt vill komma snart.

Midsommar!

Kategori: Allmänt

När vi vaknade i går morse visste vi inte alls hur dagen skulle bli. Vi hade ju inte vågat bestämma något till 100% eftersom man inte visste hur jag skulle må.
Men jag kände mig helt okej så vi bestämde oss för att åka till Tollarp, i alla fall i några timmar för lite trevligt sällskap och mys. Det blev jättelyckat och ångrar mig inte alls. Bebis var inte alls jobbig och var lugn i magen ;) Men vi hade i alla fall med oss BB väskan. Så det blev god mat och lite sång och mycket prat! Tack för en underbar dag!





Fina paret! ;)






Mitt hjärta! <3



Vi fick även finbesök! Anki kom och hälsade på.





Fina Vanessa o Emil!



Min kära o jag. Vår årsdag på midsommar. Håller knappt räkningen hur många år numera ;)



Flickorna!



Killarna var inte helt med på att stå still, så det fick blir denna bilden istället;) Hade roligt i alla fall!

7 dagar kvar till BF.

Kategori: Graviditet

och ingen bebis här inte. Blev bara inget bloggande igår då jag tyckte att midsommarafton fick vara en vilodag för det =) Men nu är jag igång igen som vanligt.

Nu är det bara en vecka till BF men nu kan han komma precis när som helst känns det som. Kan komma idag men kan också komma om 3 veckor. Ingen som vet. Kanske inte ens han själv? ;)
Men som sagt så hoppas vi ju såklart på snart, eftersom vi längtar efter att få träffa krabaten som legat i magen så länge.

Sommar.

Kategori: Allmänt

Det är sommar nu och vad gör man då?? Jo, äter glass! ;)
Hade ju inte ökat mycket i vikt så jag unnande mig en supergod glass!!!!

9 dagar kvar...

Kategori: Graviditet

.... ännu en dag har passerat!

En uppdatering om fåglarna.

Kategori: Allmänt

=)
Jag har ju nu i flera veckor följt några fågelungar på granntaket. Dom blir större och större och för några dagar sen såg jag att alla tre hoppat ner. Dom kom dock inte så långt eftersom dom hamnade i rännan ca 3 meter ner. ;) Fortfarande har dom kanske 10-15 meter till marken.
När jag hörde att det regnade så mycket i natt blev jag så orolig för dom. Men jag vet att 1 i alla fall är kvar för nu spatserar den omkring fram och tillbaka ;)

Dom är så söta att jag blir tokig!Vill bara hjälpa dom med mat o tak över huvudet! ;) Men dom klarar sig nog alldeles utmärkt eftersom det i alla fall inte ligger någon död på marken nedanför.

BM besök

Kategori: Graviditet

Då var det idag det sista BM besöket med vår barnmorska. Sen ska hon gå på semester. Så nästa vecka när vi ska dit igen så är det en annan som vi ska träffa. Men det går nog bra.

Allt såg fint ut. Hjärtslagen var 130s/m, huvudet fortfarande neråt och han har sjunkigt ner rätt mycket. Blodtrycket var kanon och provsvaren från förra gången såg också bra ut.
Jag hade också bara gått upp 0,5 kilo på 2 veckor, vilket var mycket skönt att veta. Ändå har jag blivit lite mer godis/kak/snacks sugen :)

Bebis var ganska aktiv idag igen hos BM ;) Han följde kurvan perfekt och verkar inte vara en dunderklump. Utan en helt normalstor knodd. Perfa.

Dagens mat. ;)

Kategori: Recept och mat

Ja nu har man ju så mycket tid över att göra saker som man inte haft innan, så jag lagar mycket mat ;) Roligare att följa recept än att tex. steka köttbullar med makaroner. Så idag till lunch blev det som jag skrev förut tomatsås med purjolök och lite annat mums i, och när mannen kom hem så blev det makaronisoppa.
Kanske inte ser så jättegott ut men det kan jag lova att det är det!!!




10 dagar kvar....

Kategori: Graviditet

....! Och forfarande inga känningar alls.

Drinkar

Kategori: Allmänt

Nu kommer denna boken till användning. Har redan gjort ett par drinkar härifrån så vi får väl se vad jag är sugen på i helgen. ;) Är en perfekt bok när man är gravid eller ammar eller bara inte vill dricka alkohol men är sugen på en drink - speciellt nu på sommaren! Tack mamma för denna kanonbok!

Aktiva människa.

Kategori: Allmänt

Det är jag.
Håller på att laga mat. Hittade något gott i min kokbok (tomatsås med purjolök och annat gott), så det är på spisen. Därefter blir det makaronisoppa som vi ska äta ikväll. MUMS. Längtar redan ;)
Håller nu samtidigt på att städa och damma i bebis rum och ställer iordning så mycket som går. Sen tänkte jag gå över till att storstäda toan. Vill ha allt storstädat innan han kikar ut, för det lär jag inte vara pigg på då. ;)

Igår plockade vi in allt i städskåptp och sorterade alla tvättmedel, diskmedel, sköljmedel, fryspåsar osv som vi köpte i Ullared. Det har innan bara legat i påsar. ;) Så nu är det fixat.

Hinner jag idag ska jag kila en runda ner på h&m och se ifall det kommit in nåt mer fint på rean. Kanske väntar tills imån. Jag får se ifall jag har lust/ork till det.

Han kommer vara en snäll bebis i bilen.

Kategori: Shopping

Köpte dinglisar till vagn, men jag hade tänkt använda den i bilbarnstolen. Hoppas det kan passa bra och att den inte är för lång. Men det återstår att se när HAN sitter där.


Fick hänga den i handtaget. Annars skulle benen förmodligen vara i hans ögon ;)

En snabbis.

Kategori: Shopping

Var en snabbis på stan förut med Vanessa. Var 50% på allt i en babybutik i närheten, så det var kanon. Det var väldigt mycket utplockat men vi hittade ändå lite som fick följa med hem. ;)




11 dagar kvar....

Kategori: Graviditet

..... har inga känningar alls än så bebis trivs nog bra i magen. Men han måste väga en del för nu den senaste veckan har jag haft ont då jag ska sova. Det drar i skinnet som fasen och jag märker att det blir så himla tungt.

När ska du komma till oss? Du får inte trivas allt för bra ju. Vi vill träffa dig snart ;)

<3

Kycklingsoppa med dragon

Kategori: Recept och mat

Här kommer kycklingsoppan som ALLTID funkar. Som förrätt men även som huvudrätt.

4 portioner.

55g smör
1 stor gul lök
300g kycklingfileer
6 1/4 kycklingbuljong
salt o peppar
1 msk dragon
1½ dl vispgrädde (jag använder oftast matlagninggrädde)
dragon till garnering
kan även använda friterade brödkrutonger till servering.


Smält smöret i en stor kastrull och fräs löken några minuter.

Lägg i lycklingköttet och slå på hälften av buljongen. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i 20 minuter. Låt svalna och kör soppan slät i en matberedare. (Det gör jag inte, utan låter vara kvar på plattan hela tiden).

Tillsätt resten av buljongen och smaka av med salt och peppar.

Rör ner hackad dragon och tillsätt grädden. Låt stå ett par minuter innan servering.



Recept på tomat o böngryta.

Kategori: Allmänt

2 lökar
4 vitlöksklyftor
800g tomater
2 msk olivolja
2 msk tomatketchup
1 burk (400g) brytbönor
1 liter grönsaksbuljong
2 tsk balsamvinäger
salt
vitpeppar
1 kyndelkvist (detta har jag inte i )


Skala och skiva löken och vitlöken. Skala tomaterna och skär dom i munsbitstora bitar (jag pressar vitlöken och skalar INTE tomaterna)

Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs löken och vitlöken försiktigt. Rör ner tomatketchupen. Tillsätt den hackade tomaten och fräs försiktigt.

Låt brytbönorna rinna av och tillsätt dom i grytan. Tillsätt grönsaksbuljongen och smaksätt med viäger, salt och peppar. Tillsätt kyndel och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca 30 min. Rör om då och då.

Avlägsna kyndeln när grytan är färdig.



Den är jättelätt och mumsigt god. Även väldigt nyttig =)

Magen idag v 39

Kategori: Graviditet

Här har vi magen idag.

Mums med mat

Kategori: Allmänt

Idag fick det bli tomat o böngryta. Helt vegetariskt faktiskt. Den är så god, så jag slukade allt! S gillat den ändå inte (är en köttgalning), så jag kan passa på nu när jag går hemma själv ju=)

Fick även bli lite kex till efterätt!

Mer av det goda.

Kategori: Shopping

Jag är sämst på att ta det lugnt. Jag har hört att vila är bra i slutet av graviditeten, men det vet jag inte hur man gör. Jag blir alldeles för rastlös och tycker jag slösar bort mitt liv på att ligga i soffan och glo. Jag sov länge idag så jag tycker jag känner mig utvilad nu. ;)

Har precis varit en runda på stan och handlat lite mer saker till bebis. Jag tycker sånt med hängseln är supergulligt, så det fick följa med 2 st olika sorter o storlekar med hem idag.
Köpte även en liten present till S brors bebis (som fortfarande är i magen). +10 dagar idag för dom, så senast söndag har dom sin lill* i sin famn. Mysigt =)

Detta fick i alla fall följa med hem idag:



Jag kikade även på lite inredning/leksaker och hittade lite som jag vill köpa..Tänkte släpa med mig Stoffe en dag så han får se. Är lite lådor som man kan ha leksaker i med olika motiv. Jättesöta. Vi skulle ändå köpa sådana lådor, men utan motiv. Kanske motiv blir lite finare. ?=)

Har för mycket fritid.

Kategori: Allmänt

När man sitter och följer utvecklingen av 3st underbara fiskmåseungar, så måste man nog ha för mycket fritid :) Men jag kan inte låta bli. Dom är så söta. Men blir så ledsen när det regnar så mycket och alla tre sitter ihopburrade mot väggen. Jag vill bara hoppa upp på taket och ge dom lite skydd.
Hoppas att dom snart kan flyga så dom slipper det tråkiga taket i alla fall.

Eftersom man är ganska känslig för tillfället så kommer det en tår då och då när jag tittar på dom. Deras mamma sitter och spanar på dom nästan hela tiden. Så sånt värmer i hjärtat=)

Restaurang besök - jag o S.

Kategori: Allmänt

Det blev ett restaurang besök för min och S idag i stället. Väldigt gott och sååå mysigt. Fint väder och allt. När vi satte oss såg vi att det minsann stod "söndagar 40% på all mat". Kunde inte blivit bättre!? Fick unna mig vitlöksbröd till förrätt då :)

Vi hade besök av Ola o Vanessa också nu i eftermiddag. Visade lite av lägenheten och drack te. Kanon trevligt och en alldeles lagom söndag.

Jag tänkte ta och städa lite i bebis rum senare men först ska vi åka och handla. Blev så sugen på att laga veg. mat. Får bli någon soppa o en gryta imån. MUMS! =)

v 39

Kategori: Graviditet


Bebis:
En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån.

Mamma:
På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Du behöver sannolikt inte vara särskilt orolig att detta ska hända dig. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (du kan däremot märka att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att ta det lugnt om detta sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringa BVC eller läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.


hud

Ingen bebis inte.

Kategori: Allmänt

Igårkväll blev det inget bloggande. ;) Men det är inte för att jag är på BB, utan hade bara väldigt mycket att göra. Var på stan först men hittade ingenting tyvärr. S mötte upp mig efter en stund.Vi fick sen till subway istället för restaurang eftersom S hade ont i huvudet=/ Hoppas det blir ikväll istället. Vi får se.
Tog med oss maten hem och hade mys framför tv:n istället.

Kvällen fortsatte med hyrfilm och en helkväll hos Frank o Carro. Det blev en mycket trevlig kväll (och sent), och vi kom inte hem förrän 2. Då var jag trött =)

14 dagar kvar!

Kategori: Graviditet

Oj Oj vad tiden går. Bara 2 veckor kvar nu. Som jag längtar!!!!


Här ligger jag o bebis och myser i soffan!

En snabbis på stan igen kanske?

Kategori: Allmänt

Japp, är lite sugen på det. Tänkte kila in på Kappahl kanske och se ifall det finns något fint där? Komer säkert vara skitmycket folk. =/
Sen hoppas jag på en got bit mat i stan med. Ska höra med mannen. Kanske inte kan bli så många sådana besök sen på ett tag. Kan ju inte veta. =)

Klockan är visst redan 20 i 2. Kanske får ta och väcka honom? En bra idé!

En lugn fredag.

Kategori: Allmänt

Medans S är på rabalder med jobb så myser jag här hemma. Har kollat på film och lagat mat (tomatsoppa, som S inte alls tycker om), pysslar och sitter på nätet. Jag känner mig jättetrött och behöver gå och lägga mig tidigt idag känner jag.
Kunde inte sova förrän halv 1- 1 tiden och vaknade tidigt (halv 7) då Stoffes klocka ringde. Sen kunde jag inte somna om förräns flera timmar senare men vaknade snabbt igen. Halsbrännan tar död på mig så jag fick somna sittandes i natt. Helt omöjligt annars. Blä. =/

Så jag hoppas jag somnar tidigare inatt/kväll i alla fall. Ska upp och tvätta vid 10. Men tänker inte ställa klockan, så jag tvättar bara ifall jag redan vaknat. :)

Nu är det helg igen! Redan! Tiden går fort. Bara 2 veckor till BF nu!

Biffar!

Kategori: Allmänt

Idag slog jag till och lagade biffar. Himlans gott, och överraskade S med det. ;) Vet att han är väldigt förtjust i dom.

Shoppa igen ja!

Kategori: Shopping

Fick tips utav en tjej att det fanns massor av söta skor inne på Vincent på Hansa. Så jag sprang dit igårkväll och hittade faktiskt 2st par. Han kommer se så fin ut i sommar/höst i dessa skor. S var också med och vi sprang in på h&m också, och hittade ett par byxor till. Så nu behöver bebis inte vara mr byxlös. =)





Underbara <3



Tuffing!

JAG!

Kategori: Allmänt

Här har vi mig idag.
v 38, men glad ändå.

Rea minsann

Kategori: Shopping

Idag har var varit ute på stan i hela 2 timmar. Fy vad trött jag blev efter det. Känner mig helt slut. =) Gick först till Lindex för att kika lite, men hittade ingenting. Så det fick bli H&M, och där fanns det mycket fint och fynd! Mycket rea till bebis så det gör inget ifall man inte hinner använda det så många gånger eller ifall dom kräks ner;)

Eftersom snälla Isabell hade gett mig presentkort där också så betalade jag 0kr. Så det var en riktig fyndrunda. Kikade även in på Åhlens men kunde inte hitta något speciellt där heller. Känner mig ändå helnöjd med mina inköp, och här är några av dom:






Han kommer bli så söt. ;)

Shopping idag

Kategori: Shopping

Ja idag tänkte jag pallra mig ut för lite shopping. Kanske om en timme eller så. Ska bli skönt att få lite frisk luft men också att få gå på stan själv. Får jag gå in i vilka butiker jag vill...;)
Springer nog in på linex o h&m en runda. Det är bestämt sen får jag se.

Satt igår och skrev ner lite mer saker vi behöver köpa innan vi är "klara". Det var inte så jättemycket saker faktiskt, vilket känns så skönt. Men behöver en hallspegel och 2st hallampor och en lampa till sovrummet. Det får nog införskaffas i helgen tror jag.
Idag har vi lite annat som måste göras. Tex. ner med saker till källaren som inte ska vara där i lägenheten och slänga lite mer kartonger och annat skräp=)

Livet på BB

Kategori: Allmänt

Snart börjar Livet på BB. Himla bra program. Det får man inte missa. Så underbart att se när bebisarna kommer ut och är skrynkliga och skriker=)

21.00 på kanal 5

17 dagar kvar.

Kategori: Graviditet

tänk att det bara är 17 dagar kvar till BF nu. Vi får se ifall någon får rätt på datum;) Ska bli spännande. Än så länge känns det som han vill stanna i magen ett tag till. Har inte haft några känningar alls, men sen vet man aldrig. Kan bara ske när man minst anar det.

Ska bli spännande att se hur många dagar det kommer skilja mellan vår knodd o S brors lill*. Deras har inte kikat ut än, så det kanske dröjer där med. Nu har dom gått 5 dagar över tiden, så det kanske blir att kusinerna blir födda samma vecka. =) Antagligen inte men man kan aldrig veta.

Antagligen tröttaste dagen på ett år.

Kategori: Allmänt

Jag känner mig helt slut idag. Vaknade när S skulle gå upp (06.15) och kunde då inte somna om. Var uppe i kanske 1½ timme innan jag somnade om. Vaknade igen vid 12.00. Hade säkert kunnat sova några timmar till men kände att det fick räcka. Nu är klockan 14.30 och jag är helt slut igen. Har städat lite, lagat mat, och lite annat smått och nu vill jag bara sova igen. Orkar knappt hålla ögonen öppna...=/

Kroppen kanske förbereder sig med att behöva vila, men jag klarar inte av att bara vila hela dagarna. Måste ha något å göra. Har nu gått hemma i över 2 veckor, och börjar få myror i benen.
Jag skulle sprungit lite på stan idag var min tanke, men jag orkar verkligen inte. Hoppas jag är piggare imån, för då ska jag minsann ner en runda och kika på kläder och annat kul.

Jobbar dygnet runt

Kategori: Allmänt

S är så duktig. Han jobbar hela dagarna och när han sedan kommer hem så fixar och donar han med allt som jag inte kan. Jag är så glad att jag har honom. =) Utan att klaga gör han det. Då är man en riktig man;)

Här har jag ett litet bildbevis från igår:


Det är väldigt stökigt här i vardagsrummet, och lägger ut bilder när vi fått iordning här inne. Än så länge får ni nöja er med denna bilden...

Min älskade dvdsamling.

Kategori: Allmänt

Här har vi min dvd samling. Jag blir i alla fall aldrig uttråkad, utan har alltid något att titta på=) Har nog sett 99% av filmerna, men finns några som är osedda. Men det dröjer nog inte så länge till.

Det blev bra med 4 hyllor tycker jag allt. Hade ju bara 3 innan. Då fick dom andra filmerna ligga under sängen och i lådor. Detta blir bättre.;)Jag kan till och med köpa några till innan den fjärde hyllan blir full. S blir dock galen då..haha.

Fixar som vanligt

Kategori: Allmänt

Nu har jag tagit en liten paus i fixandet av lägenheten. Vi har precis väggfäst "bokhyllan" och mina dvdhyllor. Köpte en till igår, så jag nu har 4st. Ville ju ha uppe alla mina filmer. Så slipper jag leta så mycket ifall jag vill kika på någon.

Det känns som man aldrig blir riktigt klar. Bara står och stampar. Men när man kollar på bilderna som jag tog första dagen och jämför med nu så ser man stor skillnad. Men när man bor i det så tänker man ju inte på det på samma sätt.

Mmmm, måste också snart åka en runda till IKEA igen. Blev inte idag. Kanske imån eller till helgen? Lite saker kvar i barnrummet som ska inhandlas innan jag kan inreda allt.

Idag var jag duktig - blev en del tvätt. Men det är så skönt när man inte behöver vänta på att få en tvätt tid i flera dagar/veckor. Gick ner igårkväll och bokade till idag. Eftersom alla andra i denna fastigheten jobbar så passar det mig perfa när jag är hemma nu. Kan springa där nere när jag vill nästan=)

Lägenheten del 2 - köket!

Kategori: Allmänt

Här kommer bild på köket. Nu är nästan hela köket klart. Lite smått som ska fixas men det får vänta lite.
Men här har vi rummet i alla fall. ;)




Här går man ut till balkongen.


Magen v 38

Kategori: Graviditet

Vi får se hur många magbilder som jag kommer hinna ta, men här kommer dagens mage i alla fall. ;)



Älskade bebis, vad jag längtar efter dig. Drömde att jag fick se dig inatt. =)

Jobbig natt....=/

Kategori: Allmänt

Jag vet inte ifall jag fick en släng av magsjuka eller ifall jag ätit något konstigt eller vad det kan varit. Mådde lite illa när jag gick och la mig igårkväll men kände ändå att jag nog skulle klara att somna. Vilket jag också gjorde. Men vaknade runt 3 tiden av att jag mådde ILLA!! Var helt enkelt tvungen att springa upp och stannade där väldigt länge kan jag lova. Hade precis gått och lagt mig igen när jag direkt fick springa dit igen och stannade där minst lika länge=/

Men det som var skönt var att det inte höll i sig hela natten för sen kunde jag sova och har mått hyfsat bra sen. Känner mig ändå konstig och inte helt 100. Hoppas det släpper när jag ätit lite frukost. Vill inte vara sjuk nu när jag behöver all min energi som jag kan få.

Drömde i natt att bebis ville kika ut. Blev inte så glad när jag vaknade och insåg att det förmodligen kommer dröja flera veckor till=/ hehe....

Mmmmm...

Kategori: Allmänt

nu har jag unnat mig en supergod gräddboll=)

När jag INTE var gravid.=)

Kategori: Allmänt

Här har vi två bilder på mig då jag inte var gravid. Alla ni som läser har ju inte sett mig innan så...





Snart hemfärd.

Kategori: Allmänt

Är fortfarande i Småland, men ska åka om 1½ timme. Jag har bränt dom sista skivorna från datorn nu så nu har jag allt på skivor i alla fall. Alla bilder och sånt som jag inte hade på min laptop. Kanon att ha det fixat. Har också packat ner några fler kläder som jag inte kunde få med mig förra gången.

Skönt att bara sitta och ta det lugnt nu=) Hade lite ont i magen i natt för bebis var galet vild men jag var så trött att jag somnade mellan varven ändå.

Nu äter jag glass och bara njuter! MUMS!

I Småland på besök

Kategori: Allmänt

Nu är jag hos mina föräldrar på besök. Mamma fyller år på torsdag så jag åkte hit för att fira lite och så slängde jag i lite färg i hennes hår.
Stannar tills imån, och då bär det av hemåt igen.

Bebis har varit helt galen i eftermiddag och rör sig verkligen HELA tiden. =) Mysigt!

En mysig lampa

Kategori: Shopping

Vad tycks?

Lägenheten del 1. - Sovrummet.

Kategori: Allmänt

Nu när lägenheten börjar se okej ut, så börjar jag så smått lägga ut bilder. Kommer såklart ändras lite eftersom lampor inte sitter där dom ska och annat ska upp.

Börjar med sovrummet. Vi har för tillfället inga gardiner eller rullgardiner men det kommer upp så småningom. :)




Godmorgon söndag!

Kategori: Allmänt

Vilken bra start på en söndagsmorgon! Håller på att koka ägg och har öppnat balkongen så att det kommer in frisk luft och värme! Vi har som tur väl är inte morgonsol utan den kikar fram på eftermiddagen. Helt perfekt! S sover fortfarande;)

Idag blir det nog en till runda till IKEA. Blir nog att köpa lite till, som vi inte fick med oss igår. Blev väldigt sugna på lite förvaring till bebis rum så att vi snart kan få det rummet helt klart. Vore så skönt.

Sen fyller mamma år på torsdag så jag ska åka o köpa lite presenter till henne också. Blir att jag åker till Småland i eftermiddag/kväll och åker tillbaka hem imån. Känns som jag inte vågar chansa längre fram att åka, då jag inte har något lust att föda själv o inte här hemma i Malmö. =) Tar inga risker. Går förmodligen över tiden, men man kan inte vara försiktig nog faktiskt.



Utsikten idag - inga moln här inte.

v 38

Kategori: Graviditet


Bebis:
Är det möjligt att veta om man väntar en pojke eller en flicka, om man inte sett det på ultraljud? En ledtråd är vikten - pojkar tenderar att vara något större än flickor. I vecka 39 väger bebisar mellan 3 kg och 3,2kg, men fortsätter bygga upp det lager underhudsfett som hjälper till att hålla dem varma utanför livmodern.

Bebisens inre organ finns alla på plats, men lungorna tar längst tid att utvecklas färdigt. Även efter födelsen kan det ta några timmar innan andningsrytmen etableras. När bebisen precis är född kommer man att undersöka den och bedöma resultatet enligt Apgar-skalan.  

Undrar du vilken ögonfärg ditt barn kommer att ha? De flesta kaukasiska barn föds med mörkblå ögon och den ögonfärg de så småningom kommer att få, vare sig det är bruna, gröna, gråa eller blå ögon, inte visar sig förrän efter flera veckor eller t o m månader. Ditt barns ögonfärg vid förlossningen kommer att förändras i kontakt med ljus. De flesta barn av afrikanskt eller asiatiskt ursprung har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln, men den exakta nyansen visar sig inte förrän efter sex månader till ett år.

Mamma:
Läs hur du hanterar förlossningens början, utifall att den skulle sätta igång redan nu.

BB väskan - check!

Kategori: Graviditet

Nu så har jag äntligen packar BB väskan. Har såklart lite kvar- tex borste och mat/dryck och lite till. Men annars är den fixad. =) Jag har nog sagt i över en månad att jag ska packa den, men icke.
Nu är den i alla fall så gott som klar.



Vi fick låna denna väskan av Vanessa o Ola eftersom vi endast hade rullväska. Här får det ju plats lite mer. Kanon!=)

Varit på IKEA.

Kategori: Allmänt

Vi kom precis hem från IKEA nu. Blev en del shopping. Duschdrapperi, lakan, diskställ o lite annat smått o gott. Skulle också köpa någon förvaring till bebis rum, men vi kom på att vi inte fick plats med den i bilen så det får fixas en annan dag=)
Men vi fick också med oss hem en vägghylla som ska monteras upp över skötbordet, tror jag. Så i veckan ska jag inreda lite mer tänkte jag.


Här kommer en bild från förra sommaren:
Jag o Madde!

Sen kväll igår = trött idag

Kategori: Allmänt

Igårkväll var vi hemma hos Ola o Vanessa för filmkväll. Men som så många gånger förr blev det ingen film. Vi satt och pratade i stället=) Men vi fick avrunda vid halv 3 då dom skulle jobba nu idag.;)

Det kändes som vi skulle behövt sova lite längre idag (vaknade vid 11), men gick upp ändå. Blir nog en runda till IKEA snart för att inhandla lite till lägenheten. Vi får se vad vi hittar.

Min fina vagn=)

Kategori: Graviditet

Här har vi vagnen som jag bäddat idag. Fick bli nalle puh här med =) Jag packade även in bebis kläder i byrån innan så nu börjar det arta sig så smått.
I helgen blir det kanske lite inköp till rummet och förhoppningsvis hinner vi med att fixa nästan hela rummet så vi har det gjort;)







Utsikten från vår balkong.

Kategori: Allmänt

Nu börjar jag så smått lägga ut lite bilder på lägenheten. Men vi har inte så jättemycket möbler och så, så det blir finare och bättre snart, lovar=) Är lite kalt nu i början.

Men jag börjar med hur vår utsikt är från balkongen. Helt underbar!!!








Ganska högt upp måste jag säga. =)


Första frukosten på balkongen. Det är lika mycket balkong till - ifall jag skulle rikta kameran till vänster. =) (Jag står ungefär i mitten)

Saknar er alla.

Kategori: Allmänt

Jag saknar alla vännerna uppe i Småland. Konstigt när man inte kan träffa dom när man vill. Men hoppas att vi snart får besök=)
Och jag kommer naturligtvis upp och hälsar på så ofta jag kan men blir nog inte mer innan bebis kommer. Skulle vara jobbigt ifall något hände på tåget:) Ska dit dock en snabbis nu i början av veckan. Ska hälsa på familjen en gång till innan dom får träffa bebis.

Sängen bäddad.

Kategori: Graviditet

Nu har jag bäddad bebisens säng. Blev mycket nöjd med resultatet. =) Har inte satt på spjälskyddet men det får S hjälpa mig med. Har svårt att komma åt överrallt ju. ;)
Blev lite barbapapa och nalle puh. Har också fastnat för tummen saker. Men det har vi i en babysitter o ska köpa det i en filt också.





Hoppas lillplutt ska trivas här bredvid sin mamma=)

Datum - längd - vikt på bebis!

Kategori: Graviditet

Så här ser det ut än så länge:
Men fortsätt gissa, ifall ni inte redan gjort det. =)


Annie W: 7 juli - 50 cm - 3482g

Emma S: 30 juni - 48cm - 3300g

Ola Friden: 9 juli

Johanna: 1 juli - 52cm - 3885g

Susanne: 3810g

Angelica: 3 juli - 50cm - 3425g

Anonym: 25 juni - 54cm - 3555g

Isabell: 3 juli - 52cm - 3435g

Anonym: 29 juni - 51cm - 3600g

Bebismagen v 37

Kategori: Graviditet

Här har vi den:



Ser lite ut som linnet ska spricka. ;)

BM besök

Kategori: Graviditet

Då kom jag precis hem från ännu ett besök hos min BM. Gick bra som vanligt. Mitt järnvärde var ännu bätte än vanligt och hon blev så glad så..=) Tog också blodprov så jag inte börjat skapa antikroppar i mitt blod, då jag tydligen har en lite ovanlig blodtyp eller nåt.
Magen var normalstor och bebis hjärta pickade på fint. Idag var det på 134s/m. Hade gått upp nåt kilo med. Förmodligen i vatten eller nåt för jag tycker inte jag äter speciellt mycket eller onyttigt. Vi får väl se vad jag landar på=)

Nu ska jag sitta här och slöar innan tvätten väntar igen om en timme.

Uppe helt tidigt.

Kategori: Allmänt

Kunde som vanligt inte somna om då S klev upp och gick till jobbet. Så irriterande. Men igår fick jag sovmorgon till 11.00..=)Men idag vaknade jag vid kvart i 7. Inte så roligt.
Ska bli hämtad vid ca halv 10 och då beger vi oss till BM för kontroll.

Har ändå en hel del att fixa med idag så det kanske är bra att gå upp tidigt. Blir mer tvätt, bädda spjälsängen, vika och lägga in tvätt, fixa vagnen (o bädda den) och diska, laga mat o damuga. Kanske inte hinner med allt idag, men annars är det ju en dag i morgon med. :)

Hämtat vagnen nu

Kategori: Graviditet

Ja nu är vagnen hämtad. Känns skönt att ha det fixat. :) Den är så fin. Får fixa en bild imån eller så när vi satt ihop den helt. Kändes lite konstigt att köra den från bilen till dörren...Att vi snart har en liten där i som bara är vår!

Nu har vi även köpt blöjor som ska med till BB. Också skönt att ha det klart. Det är inget man bara köper på vägen dit =) Jag har bestämt att imån ska jag packa klart BB väskan. Känns som det kan vara på tiden.

Imån är det BM besök igen. Då blir det blodprover och allt det vanliga. Går nog bra.=)

En hel uppsättning;)

Kategori: Shopping

Tyckte verkligen dessa var så söta. Så har nu en body, mössa, luvtröja och byxor i samma mönster. Alla här är inte i samma storlek dock. Dom är från Snoozy. Har rätt mycket annat därifrån också. Det finns så mycket fint. Man blir alldeles tokig när man går i dom affärerna. Kan nog handla allt skulle jag tro- ifall mannen inte är med. Han är bra på att sätta stopp...:)










Min lillplutt har världens sötaste filt!=)

Mer tvätt

Kategori: Allmänt

Tyckte väl igår att det saknades lite bebiskläder. Och jag hade så rätt så. Så idag blir det mer tvättning inna jag tänkte städa en hel del här hemma.

Lovar att lägga upp bilder på lägenheten så fort den ser lite "normal" ut..;) Kanske idag eller imån. Den är fortfarande ganska gles på möbler och det kommer den nog vara ett tag. Var ju ändå från en 2:a till en 4:a som vi flyttade. Lite saker ska också fixas här, men det ska dom fixa sen efter sommaren eftersom det inte är akut. ;)

Heja sverige!!!

Kategori: Allmänt

Matchen är inte slut än, men så skoj med många mål och bra spel!!!=)

Grillning i parken.

Kategori: Allmänt

Igårkväll mötte vi upp Linus o Madde för grillning och mys i parken utanför oss. Det blev korv med bröd=) Satt i solen vid kanalen och tittade på alla fåglar och hade det underbart.
När vi suttit där ett par timmar gick vi upp till oss, så dom kunde få kika på lägenheten.
Då satte vi oss på balkongen och drack kaffe minsann. Hur trevligt som helst. En måndagskväll. Klart att man bara älskar sommaren!!!


Grillmästaren Madde!



Kärlek=)


Så fina!!!!


Fin utsikt

v 37

Kategori: Graviditet

Jag har visst glömt att lägga ut uppdatering här så det kommer 2 st denna veckan=) Börjar idag med v 37!


Bebis:
Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar med blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.

A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).


Nu ska jag tvätta bebiskläderna.

Kategori: Shopping

Idag är det äntligen dags för mig att tvätta bebiskläderna. Får se hur mycket jag hinner men jag har 4 timmar på mig så ska nog hinna tvätta alla=) Eller det beror på ifall jag orkar springa där så länge. Är ju ändå 3 maskiner igång samtidigt så det går nog bra.

Här är ett par kläder som ska tvättas.;) Införskaffades förra måndagen!!





S fyllt år.

Kategori: Allmänt

Jag måste ju gratta min kärlek som i lördags fyllde hela 27 år. Grattis till dig=) Dock blev kanske inte födelsedagen jätteskoj eftersom den gick ut på att packa upp flyttkartonger och städa. Men en mysig frukost fick det bli med lite paket.

Kan inte förstå att vi träffats i 8 år. Liten du var då=) Jag också i och för sig men ändå..haha.

Älskar dig!

internet är fixat!!!!

Kategori: Allmänt

Igår var vi och fixade internet för i sommar. Eftersom vi sa upp vårt gamla så fixade vi nytt nu. Blev mobilt bredband denna gången, men förmodligen bara i ett par månader. Men det funkar för tillfället i alla fall. Bra när man ska iväg lite i sommar och så. Kanske inte lika snabbt som det förra men det duger=)

Idag kommer vara en fixardag för mig. Ska fortsätta att packa upp så mycket som jag kan och ska ta en del bilder och lägga upp här tänkte jag. Vädret är inte så jättebra idag och det ska tydligen regna så jag får vara inne och göra sånt som är nödvändigt. Är rätt trött och seg efter helgens upp packande så måste ta det lite lugnt känner jag. Är ju ändå bara 3½ vecka till BF, så det känns som man inte ska ta ut sig helt då..;)

Igårkväl var det riktigt hemskt väder. Skitmycket blixtrar och åskade massor. Jag gillar inte när det är så mycket - speciellt inte när vi nu bor på översta våningen (5:e). Känns som man får blixtrarna i huvet..;)

Snabbloggande

Kategori: Allmänt

Vi är nu hos S föräldrar så jag skriver bara lite snabbt. Imån ska jag försöka fixa internet. Vi har packat upp i lägenheten heeeela helgen och har inte haft 5 minuter över till något annat. Men nu ser lägenheten lite mer ut som ett hem=)
Jag har tagit bilder o ska snart lägga ut bilder från Ullareds köpen.

Vi har nu också satt upp spjälsängen, byrån o skötbordet! =)

Som sagt, ska absolut försöka att återkomma imån. Kika in då!

Inatt ska jag sova i den nya lägenheten.;)

Kategori: Allmänt

Det ska bli lite spännande faktiskt. Hoppas jag kan sova riktigt och inte bli väckt av några fåglar eller grannar=) Kanske att bebis väcker mig, men då är det okej...;)

Det kommer bli mycket pyssel i lägenheten nu i helgen och jag vet inte ifall jag kommer kunna blogga något då. Vet inte hur det är med vårt internet faktiskt. Ska göra så gott jag kan.
Har något internet liggandes i nån låda som jag kanske kan fylla på med pengar ifall det andra inte funkar som det ska;)
Annars så lovar jag att försöka fixa det så snabbt som möjligt! Ska också bli en del bilder så småningom. :)

Sommarväder

Kategori: Allmänt

Idag är det ett riktigt sommarväder. Inte ett moln och 22 grader (än så länge) i skuggan. Det är bara att njuta. Man vet ju inte om/när regnet kommer igen. Men jag njuter i alla fall...;)

Det gör även djuren.:

Så fint!

 


Djuren är nyfikna på något=)



Sitter och myser i solen

Barbapapa.

Kategori: Shopping


Denna säng/musikmobil blev inhandlad i måndags. Tyckte den var supergullig. Så nu kan bebis titta på något och sig själv innan han somnar=)
Snart så kan vi sätta upp allt. Ska bli så underbart. Kanske blir att vi monterar upp sängen i helgen. Hoppas att vi hinner.


30 dagar kvar...

Kategori: Graviditet

... till BF nu. Tiden springer förbi! Snart så....=)

En shoppingtur med Tina

Kategori: Allmänt

Alldeles strax ska jag in till Växjö för en shoppingtur med Tina. Blir först lite mat i magen men sen blir det att kika lite i affärer.
Både S o mamma fyller år så ska nog inhandla något till dom. Får se vad det blir bara.

Precis i detta nu håller grabbarna (och Madde) på med vår flytt, och jag hoppas allt går enligt planerna. Och att inget går sönder:) Känner inte att jag kan ringa och störa - då är jag nog inte så populär sen...;)

Imorgon flyttar vi!

Kategori: Allmänt

Åh det ska bli så underbart skönt! Dock kommer jag ju inte vara med på flytten, men när jag kommer på fredagkväll så kommer jag direkt till den nya lägenheten (som jag för övrigt bara sett 1 gång=)) Allt kommer kännas så stort och konstigt, men jag längtar så mycket. Ska direkt börja fixa i barnrummet så jag inte känner mig stressad över det ifall han skulle vilja kika ut tidigare. Men det är ju 1 månad kvar. Så MINST 2 veckor till får han stanna i magen;)

Hoppas sängen, rullgardinerna o soffan är uppe på fredag när jag kommer..;)

En latedag hos föräldrarna!

Kategori: Allmänt

Japp, idag har jag bara latat mig. Jag sov till halv 10. (så skönt att få sova ut). Satte igång One Tree Hill säsong 7 och låg i soffan och glodde i ett par timmar. =)
Satte mig lite ute på baksidan i solen och bara njöt! Hunden o katten var också ute tillsammans med mig. Dom trivdes också kanon i det underbara vädret.

Gick sen en prommenad med hunden och har sedan brännt ut några skivor från deras dator (med bilder). Så nu har jag dom med mig till Malmö också. Perfa.