Vackra liv

Neo Arvid Christopher 2011-07-04 Vincent Tiger Ynwa 2013-05-25

Gunga i Alvesta

Kategori: Allmänt

Nu har Neo fått gunga för första gången i sitt liv! Han tyckte det var toppenkul. Tur att det inte är så kallt ute och snö så han kan få gunga fler gånger.
Vi kanske gör det imån igen =)


Han ser ut att njuta!

Vi har en toppenvecka här i SMåland men jag är lite sjuk igen/fortfarande. Nu är jag så trött på att vara sjuk.
Sen Neo kom har jag knappt sovit en sekund på dagen men nu när jag varit sjuk har jag till och med legat bredvid och sovit helt länge med honom.

Tur att lilleman är frisk!

Kära ni.....

Kategori: Allmänt

Nu är det söndag igen. Veckorna går så väldigt snabbt!

Idag har jag och Neo varit och besökt Lina med sin Otto. Pojkarna busade o hade skoj. Neo blev väldigt trött efteråt och slocknade direkt när vi gick utanför deras dörr. Vaknade dock till o fick välling- men slocknade väldigt snabbt igen.

Jag har även hunnit med att göra storkok i yoghurt med äpple, päron o mango till lillen. En favorit minsann. =)

Min lilla familj gick en prommenix på stan också i em i det vackra vädret! Det var dock lite kallt men det var väldigt mysigt att gå i solen med S o N. Det är inte ofta man bara går för att.


Imån åker jag o lilleman till Småland igen. Det blir en visit på några dagar. Hans mormor o morfar vill såklart träffa honom och så passar vi på att träffa mina vänner också.

Nu väntar sängen! Natti!

Lite kärlek

Kategori: Allmänt

Äntligen har jag bytt skal till min iphone. Och vad nöjd jag är!!!! Jag vill bara hålla min telefon hela tiden. Haha! Sjukt jag vet!
Men den är så fin tycker jag!

Fredagsmyyyyys

Kategori: Allmänt

Nu är det fredag igen! Så härligt! Nu har vi fredagsmys här hemma. Neo sover och jag o stoffe kollar på tv och dricker kaffe!
Igår fick lillen välling för första gången. Inte för att han sov bättre men det kanske kommer. Någon magknipp hade han inte i natt som tur var. Vi får se hur hans mage är i natt!
Ha en toppen fredag!!

Kantarellsoppa

Kategori: Recept och mat

Idag har det blivit lyxmat här hemma. ;) Jag  lagade mig en kantarellsoppa! Ååååå så gott. Jag får nog snart ta mig en tallrik till.

Så lätt men ändå så gott.

Har ni några goda och lätta mattips blir jag mycket glad.



Jag ÄLSKAR soppor. När jag var gravid var jag ännu mer galen i soppor och var tvungen att äta det typ varje dag;)

Finbesök

Kategori: Allmänt

Idag har jag o Neo haft finbesök utav min vän Emma. Dock bara över dagen men ack så trevligt vi har haft det! Det blev en runda på stan och även en god fika.

Jag fick med mig hem 3st bäcker till lillkillen också. Hoppas dom uppskattas.....snart iaf...;)






Neo o Emma leker <3


Max böcker följde med oss hem


Hoppas han gillar denna barbaboken lika mycket som sin andra =)


Jaha, det blir även lite uppdatering ang. min förkylning. Jo den blir lite bättre. Har ingen feber o huvudvärken verkar släppa utav panodil iaf. Det gjorde den inte förut.
Däremot har jag en jävlans hosta som jag kan bli tokig på. Stackars Neo som får höra på denna hostan heeeela natten - och stackars mig som inte får sova mer än ca 3 timmar/natt pga den....
Har fortfarande lock i örat som också är iriiterande eftersom jag typ skriker när jag pratar eftersom jag inte hör hur högt jag pratar.
O snuvig näsa....
Annars är det kalas här.

Blir jag bättre tills imån ska jag o Neo till mammaträff. Jag tror det ska gå bra. Neo är i alla fall "frisk" nu, men såklart är han lite snuvig. Men det är alla dessa dagar känns det som.

Nu ska denna mamman sova och vila upp sig!

NAtti!

Neo i ny utstyrsel

Kategori: Neo

Åh, kolla in Neo i denna mössan i "halsduken". Det är ju jag som sytt dom. Mössan gjorde jag för rätt länge sen men den var så stor då. Nu sitter den som ett smäck! Så igår kväll gjorde jag även denna halsdukssaken i samma tyg. Han blev så söt att jag nästan svimmade =)



Världens sötaste Neo <3

Han får ställa upp som modell helt ofta. Stackarn;)

BigBrother.

Kategori: Allmänt

Japp - idag började BigBrother. Inte alls fel faktiskt.

Kikade över nätet. =)

Då kommer jag sitta fastklistrad hela tiden till våren antagligen. Jag har ju tittat alla andra år, så jag får ju inte missa det nu.

Min hjärna är inte alls som den ska för till fället så kommer inte på nåt alls att skriva om, men slänger in en bild på min o lilleman från förra helgen.

Aldrig frisk

Kategori: Allmänt

Jag har inte bloggat på ett par dagar som ni märkt. Jag är nämligen fortfarande sjuk o det blir bara värre. Nu är jag superförkyld, feber till o från, huvudvärk, hes o lock i öronen. :/ så jag orkar inte så mycket. Dessutom är Neoockså sjuk o jag får inte sova något. Somnade vid 04.00 i natt o vaknade ca 08.30. Däremellan skulle neo äta 3 gånger så det var inte många minuter sömn. Hoppas vi snart blir friska. Då kommer jag blogga som vanligt igen:) ska även berätta om min fina helg!:)

Sjuk igen....

Kategori: Allmänt

Jaha då är man sjuk igen eller fortfarande kanske man ska säga.....Jag har varit förkyld helt länge nu. Håller inte räkningen men säkert i minst 2 veckor. Tyckte jag började bli bättre i förrgår, men igårkväll när vi kom hem från mamma/bebis mys hos en kompis så kände jag mig jättevarm.

Och ja hög feber. Den ville inte ens gå ner med panodil....

Men i morse var den puts väck. Helmysko. Däremot är förkylningen värre än någonsin. Neo har också blivit förkyld =/ Så nu rinner våra näsor ikapp. Tråkigt.
Hoppas vi blir friska snart iaf....

Det var därför jag inte kände för att blogga igår.

Alla hjärtans dag!

Kategori: Familjen

Idag är det kärlekens dag! =)

Man ska iofs inte bara fira kärleken 1 dag om året men idag firades det lite extra här hemma. Jag storstädade och lagade mumsig mat till S.
Av honom fick jag underbart vackra rosor!

Jag fick bestämma tv program ikväll (det blev top model) - utan gnäll om att byta!

Jag älskar dig! <3

En stolt mamma

Kategori: Neo

Nu i ett par dagar har lillfisen ätit så duktig. Inte tagit flera timmar. Så här har ni en stolt mamma  =)
Det går i en rasande fart med allt. Jag känner knappt att jag hinner sitta här o skriva något om dagarna. Hans utveckling är fantastiskt. Lite lat är han såklart, men man ser små framsteg varje dag. Latheten är från hans pappa tror jag ^^
Nu sitter han kanon och länge - och leker jättebra med leksakerna. Förflyttar dom mellan händer och vänder, skakar och pratar med dom. Det är så härligt att se.

Men det som gör en allra gladast är ändå när man kommer fram till honom och får ett underbart leende och framsträckta händer! ;)





Mammas hjärta!

Leka är kul...

Kategori: Neo

Ja nu har ju lillfisen blivit rätt stor och kan sitta o leka med sina fina leksaker en stund. Tur att han har så få ^^ saker...Hehe.

Medans hans mamma kikade på topmodel så roade han sig alldeles själv. Dock ville han också kika lite då och då på tjejerna på tv:n. =)

Han har hajat nu att man kan sitta upp en längre tid. Himla bra! Men jag vågar inte lämna honom och helst vill jag ha amningskudden runt honom ifall han skulle falla bakåt.
Man kan aldrig vara för försiktig!


Hoppas han inte blir uttråkad =)



Hur kan man älska någon så mycket? Underbara barn!


Fruktansvärd helg....

Kategori: Allmänt

Ja denna helgen blev inte alls som jag tänkt mig. I fredags eftermiddag skulle jag o Neo åka upp till Småland. Vi satt till och med på tåget. Utanför Lund stannade vi och fick beskedet att vi kanske skulle åka vidare- kanske ersättningsbuss- kanske åka tillbaka. När visste ingen. Om 2 minuter eller om flera timmar.... Men hallå, jag hade Neo och kunde inte gärna bara åka ersättningsbuss. Jag hade mycket packning, en stor vagn, babyskyddet och en kille som inte kan gå. Och dessutom bara 2 armar. Jag blev tokig. Jag bestämde mig efter ca 40 min för att hoppa av tåget (som stod på en väldigt liten hållplats) och ta första bästa tåg tillbaka.... Om inte annat så skulle S få hämta oss.

Vi hade tur att ett tåg kom 5 minuter senare. Jag hade dock ingen tågbiljett men fick åka med ändå. Och som tur var fick jag tillbaka pengarna från min första resa.

Det tråkiga var att jag missade min väns dotters dop. =( Och igår fick jag även veta att min vän och hennes pojkvän gifte sig samtidigt. Så jag blev extra ledsen! =(
Grattis Alex! <3

Jag kunde ju iofs åkt igår ifall tågen hade gått som dom skulle...Men som vanligt var det inte så. Ett banarbete förstörde min helg kan man säga. Vi skulle fått byta 2 gånger under tiden och då till buss....
Och resan skulle ta flera timmar (enkel resa). Så tyvärr fick vi stanna hemma.

Så denna helgen blev väldigt ledsam! Jag hade sett fram emot detta i 2-3 månader.....
Jag ogillade tågtrafiken förut, men nu är jag så arg som aldrig förr....Att den aldrig kan funka som den ska - i alla fall inte när jag ska åka....

Fredag morgon....

Kategori: Allmänt

Idag vaknade vi med strålande solsken här i Malmö! Det kändes som vår! Allt blev genast mycket lättare. Jag blev pigg med en gång och till och med Neo verkade ännu gladare än vanligt.
Han sitter här bredvid mig och pratar och skrattar förfullt.

Medans jag njuter utav en kopp te och flingor sitter lillkillen o leker i sin matstol med sina leksaker. Det blir en litet träningspass för mig då hans leksaker åker i golvet hela tiden och inte är det han som får plocka upp dom inte ;)






Idag ska vi till BVC för föräldrarträff. Jag tror att det är sista träffen. Det ska vi spännande o se vad vi ska prata om idag. ;)

Sen ikväll åker jag o Neo till Småland =) Det blir en snabbvisit, men det kommer bli kanoners!

Mmmmm biffar!

Kategori: Allmänt

Idag fick det bli mumsiga biffar till middag! Gjorde samma åt Neo (nästan iaf) och han verkade tycka det var väldigt gott.



Det ser lite gott ut va?=)

Förkyld igen....

Kategori: Allmänt

Jaha, då är jag förkyld igen. Eller det har jag varit ett tag men den envisa förkylningen vill inte försvinna. Sen Neo kom har jag har många många sjukdomar..... Mest förkylningar och magsjuka. Jag tror minsann att han tar allt mitt immunförsvar. För lilla pojken har minsann inte blivit förkyld. Han var ju det för ett par veckor sen, men den försvann snabbt och inte har han fått något mer sen. Det är såklart det bästa, men jag är ju inte direkt pigg =/

Denna veckan har jag inte varit helt super på att blogga. Men det har lite med förkylningen att göra. Neo har även krävt lite mer eftersom han är lite sällskapssjuk numera =)

Så idag ska vi bara vara hemma och så ska jag kurera mig. Blir lite städning och matlagning som vanligt men annars ska jag minsann kolla på en film! Då blir det soffmys med lillkillen!

Pizzakassler

Kategori: Recept och mat

Som mamma hinner man inte alltid stå och laga mat i flera timmar, så här slänger jag in ett recept på en snabb och mycket god maträtt.


Pizzakassler!
4 portioner.

500g benfri kassler
1-2 färska lökar
2 ½ dl Kelda pastasås tomat&creme fraiche
2 tsk oregano
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kasslern i skivor. Lägg dom på ett ugnsäkert fat.
Skär löken i tunna skivor och lägg ovanpå kasslern. Ringla över såsen.
Stö över oregano och ost. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera med potatis!

Detta goda receptet hittade jag i Arla Kökets kokbok.


Ny vecka.

Kategori: Allmänt

Då var det måndag igen.Veckorna går så snabbt att jag knappt hinner med. Det är som är väldigt bra när man är mammaledig är att måndagar är lika bra på torsdagar. Någon söndagsångest finns inte!
Det gör mig glad ;)

Jag ÄLSKAR att vara hemma med min son. Jag är riktigt lycklig! Jag umgås med honom hela dagarna, träffar vänner, kan åka o hälsa på familj/vänner i småland när som helst, kan åka på semester när som, kan handla när jag har lust, kan städa mitt på dagen - likaså med tvätt, disk o allt annat. Jag får träffa min sambo när han kommer hem (och inte när jag slutar jobba- vilket är senare på kvällen).
Jag hade kunnat ha det så i hela mitt liv!
Så jag njuter verkligen nu! Ni är som bästa <3

Ikväll kommer min underbara vän Isabell och hälsar på oss här i söder. Det ska bli så kul! Såstannar hon tills imån.




Jag och min prins!

Blåbärs smoothie

Kategori: Allmänt


Mmmmmm...smoothie....Blåbär!
Det var mumma minsann.

Passar sig perfekt på en söndags kväll.

Neo 7 månader!

Kategori: Neo

Grattis världens finaste kille! Idag var det hela 7 månader sen vi låg på bb och fick se dig för första gången! Vi älskar dig <3






Bus på sin dag! =)

Vinter

Kategori: Allmänt

Nu har det blivit en "riktig" vinter! Dock fortfarande ingnen snö här- vilket absolut inte gör mig något alls, men riktigt riktgit kallt!
Det är så det biter i kinderna när man är ute. Öronen ska vi inte tala om. Dom är isbitar och ramlar väl av ifall man rör vid dom.

Någon bra vinterjacka har jag inte heller. Det har jag iofs aldrig haft. Jag ogillar stora, tjocka jackor som gör att man ser ut som en sumo i. Därför väljer jag hellre att frysa lite.
Skor däremot har jag riktigt varme o goa. Det blir inga kalla tår här inte.

Det ser så gulligt ut när Neo är helt nerpackad i vagnen med en miljon kläder och täcke. Han lär ju inte direkt frysa. Man blir nästan lite avundsjuk då det ser så himla skönt och mysigt ut i vagnen. Nu är han dock lite lång för liggdelen tycker jag så vilken dag som helst säger vi tack och adjö till den. Då blir det sittdelen (som inte är plommonfärgad, utan ´SVART).

Nu ska jag ha morgonmys med min fina familj!

Liten blir STOR!

Kategori: Neo

Idag vägde jag lillkillen hemma hos en kompis! Hon har en sån babyvåg som dom har på BVC.

Nu väger min gosse 8 kilo! Det tog minsann bara 7 månder =) Bättre sent än aldrig....

Torsdag morgon

Kategori: Familjen

Idag har jag och Neo haft morgonmys. Först busade vi länge innan vi väl gick upp. Sen hade vi en mysig stund vid matbordet. Jag åt frukost och Neo lekte med leksaker. Som vanligt var han väldigt glad och pratig. Morgonen är hans favvostund - speciellt med att prata. ;)

Det är nästan aldrig något gnäll över huvudet taget längre. Inte ens när han är trött. Då gnuggas det i ögonen bara. Så 99,9% av dygnet är det glada miner. Det är min kille det ;) <3

Sedan fick han vara med när jag sorterade tvätt. Då lekte han i sin gåstol brevid mig. Han hade saknat den så det var inga sura miner där inte.





Alltså, hur söt får man bli?

Strax....

Kategori: Allmänt

....åker jag o Neo hem!
Då blir det foton igen här på bloggen =)